Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα2495
mod_vvisit_counterΧθές4874
mod_vvisit_counterAll8388541
°F | °C
invalid location provided
Ο θαλάσσιος τουρισμός στη Λευκάδα και η Αμμόγλωσσα

 

Με επιστολή που απέστειλε στο Δήμαρχο Λευκάδας  και στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, η Διεύθυνση της μαρίνας Λευκάδας επισημαίνει την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την αποκατάσταση των συνθηκών διάπλου των σκαφών από την βόρεια είσοδο του διαύλου Λευκάδας.ammoglosa
Η μαρίνα γίνεται καθημερινά αποδέκτης παραπόνων και διαμαρτυριών από το σύνολο των σκαφών που καταπλέουν από την βόρεια είσοδο του διαύλου Λευκάδας, λόγω της δυσχερούς και μη ασφαλούς διέλευσης εξαιτίας της επέκτασης της γνωστής «Αμμόγλωσσας».
Η κατάσταση σήμερα είναι απαγορευτική για ασφαλή πλου σκαφών με βύθισμα ίσο ή μεγαλύτερο των 2,50 μέτρων. Το συγκεκριμένο βύθισμα αφορά σκάφη με μήκος άνω των 12 μέτρων, δηλαδή το 70% περίπου των σκαφών που ελλιμενίζονται στην μαρίνα ή χρησιμοποιούν τον δίαυλο για να καταπλεύσουν στο λιμάνι της Λευκάδας και γενικότερα τα νοτιότερα λιμανάκια του νησιού.
Η ετήσια απομάκρυνση, κατά 10 μέτρα, μέρους της συγκεντρωμένης άμμου, είναι εμφανές ότι δεν βελτιώνει καθόλου το πρόβλημα της διέλευσης αφού τούτο επαναλαμβάνεται και επιδεινώνεται.
Είναι προφανείς οι οικονομικές επιπτώσεις που δημιουργούνται για την μαρίνα και τις άλλες τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού καθώς ο θαλάσσιος τουρισμός, με την ώθηση που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια λόγω της κατασκευής της μαρίνας, αποτελεί βασικό παράγοντα για την ανάπτυξη και επιβίωση του τουρισμού στην Λευκάδα, σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Κάθε σκάφος που θα προσαράξει στην είσοδο, ή ακόμα δυσκολευτεί να πλησιάσει, γίνεται ένας δυσαρεστημένος εκπρόσωπος που θα επιδιώξει να ενημερώσει, άλλους ιδιοκτήτες/κυβερνήτες σκαφών να αποφύγουν την Λευκάδα ως προορισμό. Κανένα σκάφος δεν θα πλεύσει από την δυτική πλευρά για να προσεγγίσει, Σύβοτα, Σκορπιό, Νυδρί, την πόλη της Λευκάδας κτλ.
Εκτός από την ασφάλεια των σκαφών και τις ζημιές για τον τουρισμό, υπάρχουν και περιβαλλοντικές επιπτώσεις λόγω της μείωσης των ρευμάτων, που είναι τόσο σημαντικά για την φυσική ανακυκλοφορία της συγκεκριμένης θαλάσσιας περιοχής και τον καθαρισμό των θαλάσσιων υδάτων.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς όπως η Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων, ο Δήμος Λευκάδας, το Λιμενικό Ταμείο και η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, πρέπει να αναλάβουν άμεσα όλες τις ενέργειες για την αποκατάσταση της δυνατότητας προσέγγισης των σκαφών στην πόλη.

Για την «Μαρίνα Λευκάδας ΑΕ»
Σπ. Δαλλός, Διευθυντής

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...