Μαρ   Απριλίου 2026   Μαΐ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Julianna Walker Willis Technology

Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα9035
mod_vvisit_counterΧθές9332
mod_vvisit_counterAll10508602
°F | °C
invalid location provided
«Άνθρακες ο θησαυρός» η πολυδιαφημισμένη αύξηση στον κατώτατο μισθό.
Παρασκευή, 27 Μάρτιος 2026 14:35

 

«Άνθρακες ο θησαυρός» η πολυδιαφημισμένη αύξηση στον κατώτατο μισθό.

1,3 ευρώ μικτά την ημέρα για να αLAIKH-ENOTHTAντιμετωπίσουμε την ακρίβεια στο κόστος ζωής.

Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης απέδειξε για άλλη μία φορά την αλαζονεία του και την παντελή άγνοια κάθε κοινωνικής πραγματικότητας.

Ανακοίνωσε πανηγυρικά την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 40 ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο, που σημαίνει ότι το ημερομίσθιο αυξάνεται κατά

1,3 ευρώ μικτά (!) και με αυτήν την αύξηση καλούνται οι εργαζόμενοι να καλύψουν τις διαρκώς αυξανόμενες τιμές των προϊόντων.

Σήμερα ο κατώτατος μισθός είναι 880ευρώ μικτά, καθαρά 772ευρώ, δηλαδή με τη νέα αύξηση ο κατώτατος μισθός θα κυμανθεί στα 785-795 ευρώ καθαρά και η κυβέρνηση ισχυρίζεται, ότι με αυτά μπορεί ένας εργαζόμενος να επιβιώσει αξιοπρεπώς και να καλύψει τις βασικές του ανάγκες.!!!

Οι πανηγυρισμοί όμως του πρωθυπουργού δεν μπορούν να κρύψουν, ότι ο πραγματικός μισθός είναι 9% μικρότερος από όσο ήταν το 2011 (15 χρόνια

πριν) και αν προστεθεί μάλιστα και ο πληθωρισμός της ίδιας περιόδου, τότε η πραγματική μείωση των μισθών φτάνει το 27%!

Η μείωση αυτή του πραγματικού μισθού ισχύει, χωρίς να υπολογίσουμε τις αυξήσεις του τελευταίου μήνα, τάχα λόγω του πολέμου, όπου η βενζίνη ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο και στα νησιά τα 2,5 ευρώ και άλλα βασικά προϊόντα αυξήθηκαν μέχρι και 20%.!

Μάλιστα η αύξηση στον κατώτατο μισθό δεν αφορά τους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης, που εργάζονται με 400-500 ευρώ τον μήνα.!

Η τραγική κατάσταση της πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας αποδεικνύεται και από τα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση μαζί με την Βουλγαρία στο κατά κεφαλήν εισόδημα, 32% κάτω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.!

Η αύξηση του κατώτατου μισθού ανακοινώθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, στα πλαίσια των μνημονιακών νόμων, που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον οποίον ο κατώτατος μισθός αποφασίζεται από την κυβέρνηση και δεν είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης και συλλογικής σύμβασης μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών.!

Και μόνο από αυτό, δηλαδή από το γεγονός ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν καταργήσει την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που αποτελεί βασική εργατική κατάκτηση, προκειμένου να μειωθεί ο κατώτατος μισθός και γενικότερα οι μισθοί, αποδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες τους, παρά τις υποκριτικές τους δηλώσεις εκ των υστέρων.

Η υπεράσπιση των λαϊκών εισοδημάτων και των εργατικών κατακτήσεων είναι υπόθεση των εργαζομένων και θα επιβληθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους με την ανάπτυξη μαζικών, ενωτικών, λαϊκών αγώνων.

Το Γραφείο Τύπου 26.3.2026

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...