°F | °C
invalid location provided
ATZENTA 14.5.2010

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής» σε συνεργασία με το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου ολοκληρώνουν το πρόγραμμα του Εικαστικού κύκλου «Αιτωλοακαρνάνες Εικαστικοί» και διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στη γλύπτρια Χριστίνα Σαραντοπούλου με θέμα «Τέχνη και Αστικό Τοπίο» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Μαΐου 2010 στις 7.30 μ.μ. στη Γλυπτοθήκη Χρ. Καπράλου.

 

Ο Σύλλογος Απανταχού Κρυονεριτών «Ο ΔΑΜΙΑΝΟΣ» διοργανώνει 10ήμερα εκδρομή στην Τουρκία. Η αναχώρηση θα γίνει στις 6 Ιουνίου. Δηλώσεις συμμετοχής: Για το Αγρίνιο: Στραβοδήμος Κων/νος τηλ. 26410-23249 Για τη Ναύπακτο: Πέτρου Θωμάς τηλ. 26340-28984       

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΝΕΣΙΣ» συνεχίζει τις προβολές με ταινίες τέχνης αφιέρωμα για παιδιά και νέους, για την περίοδο 2009-2010. Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί. Οι ταινίες  επαναπροβάλλονται τη Δευτέρα το πρωί αποκλειστικά για τα σχολεία. Την Κυριακή 16 Μαΐου 2010 θα προβληθεί η προτελευταία ταινία «Το καναρινί ποδήλατο» σε σενάριο και σκηνοθεσία Δημήτρη Σταύρακα. Είσοδος ελεύθερη.

 

Ο Δήμος Μεσολογγίου, η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλ/νίας Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου και η Εθνική Ασφαλιστική, στο πλαίσιο της 184ης επετείου της Εξόδου, παρουσιάζουν έκθεση με θέμα «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη» και θα διαρκέσει μέχρι 1η Σεπτεμβρίου.

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγρινίου  «Στέλιος Τσιτσιμελής» σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, ολοκληρώνει τον 4ο και τελευταίο κύκλο των κινηματογραφικών προβολών για την περίοδο 2009-2010, με κλασικές ταινίες για όλες τις εποχές, με την ταινία «ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ ΤΩΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ» σε σκηνοθεσία Σεργκέι Παρατζάνοφ. Η ταινία θα προβληθεί την Τρίτη 18 και Τετάρτη 19 Μαΐου 2010 στις 9.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου. 

Το Ωδείο Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει συναυλία-αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκη, που θα γίνει το Σάββατο 15 Μαΐου 2010 στις 8.00 μ.μ. στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου. 

 

Το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Μεσολογγίου «Μηχανικού Μιχαήλ Κοκκίνη», θα βραβεύσει τους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μαθητές του κατά την τελευταία τριετία, την Παρασκευή 14 Μαΐου 2010 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου.

 

Η Ιστορική Λαογραφική Εταιρία Κόνισκας (Ι.Λ.Ε.Κ.), οργανώνει το Σάββατο 15 Μαΐου 2010 στις 7.30 το απόγευμα «Γιορτή Τσοπάνη» στον Άγιο Ιωάννη Κόνισκας. Θα γίνει επίδειξη παραδοσιακών εργασιών και κτηνοτροφικών προϊόντων από τους ντόπιους κτηνοτρόφους.

Από την  Ι.Λ.Ε.Κ. θα προσφερθεί το παραδοσιακό κουσμάρι. Στη συνέχεια θ' ακολουθήσει γλέντι. 

 

Ο Δήμος Ινάχου και το Πνευματικό Κέντρο, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια Χαλκιοπούλων, διοργανώνουν Πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις για να τιμήσουν τη μνήμη  του πολιούχου του Δήμου Αγίου Ανδρέα Ερημίτη από την Τετάρτη 12 έως και το Σάββατο 15 Μαΐου 2010.

Το Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Αγρινίου διοργανώνει την Κυριακή 16 Μαΐου 2010 και ώρα 19.30 στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου εκδήλωση με θέμα «Άνοιξη και Πασχαλιά- Έθιμα, χοροί και τραγούδια της πατρίδας μας».     

Το Λαογραφικό-Ιστορικό-Φιλολογικό Μουσείο Αιτωλ/νίας και τα Αδελφά Σωματεία στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνής Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου, από το I.C.O.M. (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων) το φετινό θέμα είναι «ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ», το Μουσείο θα είναι ανοιχτό και θα πραγματοποιούνται   ξεναγήσεις Πρωί - απόγευμα: 11-1 και 6-9.    

Η Αρχαιολογική Ιστορική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει το προσεχές Σάββατο 15 Μαΐου 2010 στις 8 το βράδυ εκδήλωση με ομιλία από τον καθηγητή του Ε.Μ.Π. Παναγιώτη Τουρνικιώτη με θέμα «Η προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς ως μέσο ανάδειξης της πολιτιστικής μας ταυτότητας στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μεσολόγγι.

Το Εικαστικό Κέντρο Χαρακτικής Αιτωλικού ΒΑΣΩΣ ΚΑΤΡΑΚΗ διοργανώνει εκδήλωση που θα γίνει στο μουσείο την Κυριακή 16 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι με τη λήξη της αναδρομικής έκθεσης του αυθεντικού λαϊκού ζωγράφου Χρήστου Καγκαρά. Θα μιλήσει ο ανθρωπολόγος Dr. Άρης Πουλιανός με θέμα: Το Πρωτόγλυπτο της Μακεδονίας».  

Με την παρουσία της συγγραφέως Ελένης Πριοβόλου την Δευτέρα 17 Μαΐου 2010 στις 7 το απόγευμα, στα πλαίσια των μηνιαίων συναντήσεων των φίλων της "Λέσχης Αναγνωσης" του Κέντρου Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος" στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου θα παρουσιαστεί και θα αναλυθεί   το μυθιστόρημά της "Όπως ήθελα να ζήσω".  

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος ΄΄ΑΝΕΣΙΣ΄΄, από την Πέμπτη 13 Μαΐου 2010 θα προβάλει την ταινία: ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ
Στη βόρεια Βρετανία ένας Ρωμαίος στρατιώτης καταφέρνει να δραπετεύσει από την ομηρία των βάρβαρων Πικτών. Βρίσκεται συνοδοιπόρος της 9ης Λεγεώνας του στρατηγού Βιρίλους, η οποία, καθοδηγούμενη από έναν μυστηριώδη ιχνηλάτη, θα πέσει σύντομα σε μια θανατηφόρα παγίδα..
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νιλ Μάρσαλ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ : Μάικλ Φασμπέντερ, Όλγα Κουριλένκο, Ντόμινικ Γουέστ, Ντέιβιντ Μορισέι
ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ : 7.30 & 9.30 μ.μ.
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 26410-44345

 

Από την Κυριακή 16 Μαΐου 2010 ξεκινούν στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγ.Κων/νου οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης των Ισαποστόλων Κων/νου & Ελένης καθώς και οι επετειακές εκδηλώσεις που ήταν αφιερωμένες στην γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού (1919) και στη μαρτυρική πορεία των Μικρασιατών προσφύγων (1922). Οι εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος Αγρινίου πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το τοπικό Συμβούλιο του Αγίου Κων/νου, το Σύλλογο Ποντιών Αιτ/νίας ΄΄Δ.Ψαθάς΄΄ και το σύλλογο Μικρασιατών προσφύγων Αιτ/νίας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής :                               Κυριακή  16 Μαΐου  2010

7:00 π.μ. Έναρξη θείας Λειτουργίας  στον Ιερό Ναό Αγίου Κων/νου.

9:25 π.μ. Προσέλευση επισήμων στο Δημοτικό Κατάστημα.

9:30 π.μ. Τέλεση  μνημοσύνου στον Ιερό Ναό Αγίου Κων/νου για τα θύματα  της Ποντιακής Γενοκτονίας. Τον Πανηγυρικό  της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Κολύδας Χαράλαμπος                                  

Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ποντίων Ν.Αιτωλ/νίας ΄΄Δ.Ψαθάς¨,

10:00 π.μ. Κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές στο Μνημείο ΄΄Μικρασιατών και Ποντίων προσφύγων΄΄.

Τετάρτη  19  Μαΐου  2010

8:00 μ.μ. Ομιλία από τον κ. Μιχάλη Χαραλαμπίδη, συγγραφέα με θέμα : ΄΄Το Ποντιακό ως Ευρωπαϊκό ζήτημα, 19η  Μαΐου Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Κεμαλισμού΄΄.

9:00 μ.μ.  Εγκαίνια έκθεσης  φωτογραφίας  ΄΄ Άγιος Κων/νος : πρόσωπα, εικόνες ,μνήμες ΄΄ Δημοτικό Κατάστημα Αγίου Κων/νου.

Πέμπτη   20 Μαΐου 2010

7:30 μ.μ.  Μέγας  Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας  στον Ιερό Ναό Αγίου Κων/νου, προεξάρχοντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Επιφανίου Καραγιώργου.

9:30 μ.μ. Παράσταση Χορευτικών Συγκροτημάτων:

- Κ.Α.Π.Η  Αγ.Κων/νου

- Συλλόγου Μικρασιατών Ν.Αιτωλ/νίας

- Συλλόγου Πραμαντιωτών

- Συλλόγου Ποντίων Ν.Αιτωλ/νίας ΄΄Δ. Ψαθάς ΄΄

- Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγρινίου (Τμήματα Αγ. Κων/νου)

   Πλατεία Αγίου Κων/νου.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία Ιερουργούντους του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

6:25 μ.μ. Προσέλευση επισήμων.

6:30 μ.μ. Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Κων/νου

7:00 μ.μ.  Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Ισαποστόλων Κων/νου και Ελένης.

Συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

9:30 μ.μ. Λαϊκή Συναυλία  με τον Βαγγέλη Κορακάκη στην Πλατεία Αγίου Κων/νου.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...