°F | °C
invalid location provided
ΑΤΖΕΝΤΑ 13.5.2010

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής» σε συνεργασία με το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου ολοκληρώνουν το πρόγραμμα του Εικαστικού κύκλου «Αιτωλοακαρνάνες Εικαστικοί» και διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στη γλύπτρια Χριστίνα Σαραντοπούλου με θέμα «Τέχνη και Αστικό Τοπίο» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Μαΐου 2010 στις 7.30 μ.μ. στη Γλυπτοθήκη Χρ. Καπράλου.

 

Ο Σύλλογος Απανταχού Κρυονεριτών «Ο ΔΑΜΙΑΝΟΣ» διοργανώνει 10ήμερα εκδρομή στην Τουρκία. Η αναχώρηση θα γίνει στις 6 Ιουνίου. Δηλώσεις συμμετοχής: Για το Αγρίνιο: Στραβοδήμος Κων/νος τηλ. 26410-23249 Για τη Ναύπακτο: Πέτρου Θωμάς τηλ. 26340-28984       

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΝΕΣΙΣ» συνεχίζει τις προβολές με ταινίες τέχνης αφιέρωμα για παιδιά και νέους, για την περίοδο 2009-2010. Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί. Οι ταινίες  επαναπροβάλλονται τη Δευτέρα το πρωί αποκλειστικά για τα σχολεία. Την Κυριακή 16 Μαΐου 2010 θα προβληθεί η προτελευταία ταινία «Το καναρινί ποδήλατο» σε σενάριο και σκηνοθεσία Δημήτρη Σταύρακα. Είσοδος ελεύθερη.

 

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος ΄΄ΑΝΕΣΙΣ΄΄ Από Πέμπτη 6 Μαΐου θα προβάλει την ταινία «ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΜΟΝΟΣ» ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τομ Φορντ. ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Κόλιν Φερθ, Τζούλιαν Μουρ, Νίκολας Χουλτ, Μάθιου Γκουντ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ : 7.30 &  9.30 μ.μ. ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 26410-44345

Ο Δήμος Μεσολογγίου, η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλ/νίας Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου και η Εθνική Ασφαλιστική, στο πλαίσιο της 184ης επετείου της Εξόδου, παρουσιάζουν έκθεση με θέμα «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη» και θα διαρκέσει μέχρι 1η Σεπτεμβρίου.

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγρινίου  «Στέλιος Τσιτσιμελής» σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, ολοκληρώνει τον 4ο και τελευταίο κύκλο των κινηματογραφικών προβολών για την περίοδο 2009-2010, με κλασικές ταινίες για όλες τις εποχές, με την ταινία «ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ ΤΩΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ» σε σκηνοθεσία Σεργκέι Παρατζάνοφ. Η ταινία θα προβληθεί την Τρίτη 18 και Τετάρτη 19 Μαΐου 2010 στις 9.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου. 

Το Ωδείο Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει συναυλία-αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκη, που θα γίνει το Σάββατο 15 Μαΐου 2010 στις 8.00 μ.μ. στην Παπαστράτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου. 

 

Το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Μεσολογγίου «Μηχανικού Μιχαήλ Κοκκίνη», θα βραβεύσει τους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μαθητές του κατά την τελευταία τριετία, την Παρασκευή 14 Μαΐου 2010 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου.

 

Η Ιστορική Λαογραφική Εταιρία Κόνισκας (Ι.Λ.Ε.Κ.), οργανώνει το Σάββατο 15 Μαΐου 2010 στις 7.30 το απόγευμα «Γιορτή Τσοπάνη» στον Άγιο Ιωάννη Κόνισκας. Θα γίνει επίδειξη παραδοσιακών εργασιών και κτηνοτροφικών προϊόντων από τους ντόπιους κτηνοτρόφους.

Από την  Ι.Λ.Ε.Κ. θα προσφερθεί το παραδοσιακό κουσμάρι. Στη συνέχεια θ' ακολουθήσει γλέντι. 

 

Ο Δήμος Ινάχου και το Πνευματικό Κέντρο, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια Χαλκιοπούλων, διοργανώνουν Πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις για να τιμήσουν τη μνήμη  του πολιούχου του Δήμου Αγίου Ανδρέα Ερημίτη από την Τετάρτη 12 έως και το Σάββατο 15 Μαΐου 2010.

Το Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Αγρινίου διοργανώνει την Κυριακή 16 Μαΐου 2010 και ώρα 19.30 στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου εκδήλωση με θέμα «Άνοιξη και Πασχαλιά- Έθιμα, χοροί και τραγούδια της πατρίδας μας».     

Το Λαογραφικό-Ιστορικό-Φιλολογικό Μουσείο Αιτωλ/νίας και τα Αδελφά Σωματεία στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνής Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου, από το I.C.O.M. (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων) το φετινό θέμα είναι «ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ», το Μουσείο θα είναι ανοιχτό και θα πραγματοποιούνται   ξεναγήσεις Πρωί - απόγευμα: 11-1 και 6-9.    

Η Αρχαιολογική Ιστορική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει το προσεχές Σάββατο 15 Μαΐου 2010 στις 8 το βράδυ εκδήλωση με ομιλία από τον καθηγητή του Ε.Μ.Π. Παναγιώτη Τουρνικιώτη με θέμα «Η προστασία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς ως μέσο ανάδειξης της πολιτιστικής μας ταυτότητας στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μεσολόγγι.

Το Εικαστικό Κέντρο Χαρακτικής Αιτωλικού ΒΑΣΩΣ ΚΑΤΡΑΚΗ διοργανώνει εκδήλωση που θα γίνει στο μουσείο την Κυριακή 16 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι με τη λήξη της αναδρομικής έκθεσης του αυθεντικού λαϊκού ζωγράφου Χρήστου Καγκαρά. Θα μιλήσει ο ανθρωπολόγος Dr. Άρης Πουλιανός με θέμα: Το Πρωτόγλυπτο της Μακεδονίας».  

 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...