Μάι   Ιούνιος 2024   Ιούλ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Μάγεψαν το κοινό οι χορωδίες
Τρίτη, 28 Μάιος 2024 16:34

 

του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

 


Η Μουσική ενώνει ανθρώπους και λαούς αφού είναι μια κοινή γλώσσα επικοινωνίας που φέρνει κοντά τις ψυχές των ανθρώπων… Με αυτή τη σκέψη, ο Μαέστρος και τα μέλη της Χορωδίας του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου υποδέχτηκαν την Χορωδία του MorganStateUniversity των ΗΠΑ χθες Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024, στο Ανοιχτό Θέατρο του Λιμανιού και πραγματοποίησαν μια μοναδική συναυλία.....

Η Δημοτική Χορωδία της πόλης μας, υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κου Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του MorganStateUniversity, υπό τη διεύθυνση του Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας.

Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για τους παραβρισκόμενους ήρθε πριν το τέλος της συναυλίας, όπου η Δημοτική Χορωδία της πόλης μας ανέβηκε στη σκηνή ξανά, για να τραγουδήσει μαζί με την χορωδία του MorganStateUniversity στην ελληνική γλώσσα, την «Άρνηση» του Γιώργου Σεφέρη μελοποιημένη από τον Μίκη Θεοδωράκη.

Με το πέρας της συναυλίας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και οικοδέσποινα της βραδιάς, κα Νεκταρία Αλετρά πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στον Διευθυντή της αμερικανικής χορωδίας και στον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου, Dr. David Wilson, εκφράζοντάς τους την ευχή: «μακάρι να σας φιλοξενήσουμε πάλι εδώ και μάλιστα σύντομα»!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...