Μάι   Ιούνιος 2024   Ιούλ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
«Δημογραφικό, 2081 - Ελλάς χωρίς Έλληνες»!
Πέμπτη, 16 Μάιος 2024 16:55

 

Ηλίας Προβόπουλος:«Δημογραφικό, 2081 - Ελλάς χωρίς Έλληνες»!

 


Το νέο, 14ο οικονομικό-κοινωνικό, βιβλίο με τίτλο «Δημογραφικό, 2081: Ελλάς χωρίς Έλληνες» του ακαταπόνητου και οιονεί μάχιμου δημοσιογράφου Δημήτρη Στεργίου που κατάγεται από την Παλαιομάνινα Αιτωλοακαρνίας , κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κ. & Μ. Σταμούλη και πωλείται από χθες (συμβολική ημέρα καθώς ήταν παγκοσμίως αφιερωμένη στην Οικογένεια!) στα βιβλιοπωλεία....

 

Στο βιβλίο αυτό ο Δημήτρης Στεργίου παρουσιάζει, με τη μορφή μυθιστορίας, την προϊούσα αποσύνθεση της Ελλάδος και, με παραθέματα από την αρχαία ελληνική γραμματεία, το τέλος της, καθώς, όπως επισημαίνει, εγκαταλείφθηκε από τον «Φύλακα Άγγελό» της, δεν έχει πια πίστη σε θεσμούς και αξίες, που κράτησαν όρθιο επί αιώνες το έθνος και συνέβαλαν στο μεγαλείο της φυλής.

 

Τα εθνικά θέματα συνεχώς επιδεινώνονται και η χώρα μοιάζει με δρυν πεσούσαν την οποία όλοι σχεδόν οι εχθροί και φίλοι ξυλεύονται. Η χώρα είναι υπερχρεωμένη από τις σπατάλες, τις εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις όλων των κυβερνήσεων για κομματικές σκοπιμότητες, ιδεοληψίες και βιώματα, το δημογραφικό πρόβλημα εξελίσσεται σε εφιάλτη, βασικοί θεσμοί καταπατούνται καθημερινά, ενώ αξίες και ιδανικά θεωρούνται πατριδοκαπηλικές εμμονές ή «χιλιομασημένες τσίχλες», σημαντικά γεγονότα – σταθμοί της ιστορίας χαρακτηρίζονται ως «μύθοι», η υπερφορολόγηση πηγαίνει σύννεφο επί χρόνια, η λεηλασία των οικογενειακών εισοδημάτων γίνεται ολοένα και πιο εφιαλτική, ο πληθυσμός της χώρας παρουσιάζει συνεχώς μείωση (παρά την προσθήκη εκατοντάδων χιλιάδων οικονομικών μεταναστών), το δημόσιο χρέος καλπάζει, η ανεργία είναι πανευρωπαϊκώς η υψηλότερη, η φτώχεια το ίδιο και συνεχώς απειλεί ολοένα και μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων, οι επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών, με τις γνωστές «εκπεδεφτικές» μεταρρυθμίσεις και τη θεοποίηση της ήσσονος προσπάθειας με την εισαγωγή του «σοσιαλιστικού ιδεώδους» στα σχολεία, σε διεθνείς διαγωνισμούς είναι απογοητευτικές και πάνε χαράμι και οι ετήσιες δημόσιες δαπάνες άνω των 6.000 ευρώ ετησίως ανά μαθητή για τη λειτουργία των σχολείων της χώρας που βγάζουν «κουμπούρες, όπως και οι ιδιωτικές δαπάνες άνω των 3.000 ευρώ για κάθε μαθητή ως χλεύη της «δωρεάν παιδείας»!

 

Όλα αυτά κορυφώθηκαν το 2018 και όλα δείχνουν ότι το 2081 (αναστροφή των δύο τελευταίων ψηφίων του κρίσιμου 2018) θα υπάρχει Ελλάς, αλλά χωρίς Έλληνες, καθώς συνεχίσθηκαν και συνεχίζονται τα «οικήια κακά», όπως ένας άφρων που κόβει το κλαρί όπου κάθεται, έως σήμερα με επιταχυνόμενο ρυθμό προς το τελευταίο του κακού της σκάλας το σκαλί!

 

Όλα αυτά, που τεκμηριώνονται με την παράθεση αντίστοιχων αποκαλυπτικών στοιχείων από την πλούσια αρχαία ελληνική γραμματεία, θυμίζουν τα οικονομικά, κοινωνικά, πνευματικά, εθνικά, ηθικά αίτια, που οδήγησαν στην κατάρρευση αρχικά της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, άλλων μεγάλων αρχαίων πόλεων – κρατών και, τελικά στην υποταγή της Ελλάδος στους Ρωμαίους το 146 π.Χ., την άλωση της Πόλης το 1453, προοιωνίζονται ότι το 2081 θα υπάρχει Ελλάς «ου οικουμένη» πληθυσμιακά και ποιοτικά από τους κατοίκους της, όπως θα έλεγε ο Στράβων. Διότι, επί δεκαετίες έχουν συγκεντρωθεί όλα τα συμπτώματα που απετέλεσαν τα αίτια κατάρρευσης μεγάλων αρχαίων πόλεων, αυτοκρατοριών, εθνών και κρατών, που εκδηλώθηκαν με τη μορφή διάφορων κρίσεων, όπως οικονομικές, μεταναστευτικές ή προσφυγικές, πολιτικές, πνευματικές, επισιτιστικές. Σ΄ αυτές ας προσθέσουμε και την ηθική κρίση, την κρίση δομών και θεσμών, την κρίση παιδείας, τη μόνιμη οικονομική ανισότητα, την εύκολη λύση της αύξησης των παλαιών και της επιβολής νέων φόρων και μάλιστα με την κυριαρχία και σήμερα στη χώρα μας του ολέθριου “Πολιτειακού Σοσιαλισμού” του Περικλέους (έκανε όλους τους Αθηναίους πολίτες δημόσιους υπαλλήλους και άεργους) που μοιράζει αφειδώς επιδόματα και σε μη δικαιούχους (6,5 στους 10 Έλληνες κάααθονται!) , που επιβραβεύει χρεοφειλέτες με … μπόνους, με διαγραφές προσαυξήσεων και με μείωση του χρόνου παραγραφής των οφειλών, που αφήνει την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή στο απυρόβλητο, για κομματικούς και πολιτικούς λόγους κι έχει κάνει το κράτος δικαίου «ρόμπα» πανευρωπαϊκώς.

 

Όλα αυτά παρουσιάζονται με τη μορφή χρονογραφίας σε 18 κεφάλαια, με το τελευταίο να συμπίπτει και με το «τετέλεσται» της Ελλάδος, ύστερα από ανάγνωση όλων των προηγούμενων, όπως προκύπτει από τους αντίστοιχους τίτλους. Παρατίθενται μερικοί από τους τίτλους των κεφαλαίων:

 

-Δημογραφικό: Επισπεύδεται το τέλος της Ελλάδος!

 

-Τα ίδια αίτια, όπως και τα σημερινά, που οδήγησαν στην κατάρρευση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας με τον ολέθριο «Πολιτειακό Σοσιαλισμό» του Περικλέους.

 

-Τα ίδια αίτια, όπως τα σημερινά, που οδήγησαν στην κατάρρευση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και την άλωση της Πόλης.

 

-Ο ολέθριος λαϊκισμός ως συνέχεια του δικομματισμού Τρικούπη – Δηλιγιάννη.

 

-Καταπάτηση όλων των θεσμών, παρά τη γνωστή προειδοποίηση του Σωκράτη ότι έτσι δεν μπορεί να σταθεί όρθια μια Πολιτεία!

 

-Κατεδάφιση της μακραίωνης ελληνικής ιστορίας.

 

-Κακοποίηση του συνδικαλιστικού θεσμού, που έχει ως στόχο την .. ανατροπή νόμιμης κυβέρνησης ενός … μηνός!!.

 

-Πώς κατάντησε η Ελλάς ένα απέραντο εκτροφείο κομματικών φίλων!

 

-Πώς έφτασε σήμερα η χώρα να δοκιμάζεται από την τρίτη (και μοιραία!) «ερημία» μετά τη ρωμαϊκή κατάκτηση.

 

Το βιβλίο συμπληρώνεται με Παραρτήματα που περιλαμβάνουν πίνακες με διαχρονικά στατιστικά οικονομικά στοιχεία (χρέος, πώς «φαγώθηκαν» πάνω από 2,3 τρισ. ευρώ μετά το 1981 κλπ), βασικές διατάξεις του Συντάγματος που ποδοπατούνται κλπ

 

Στη φωτογραφία του εξωφύλλου: Η πολύτεκνη οικογένεια με επτά παιδιά (1935) του Θωμά Κωνσταντίνου από το χωριό Στρογγυλοβούνι Ακαρνανίας, το οποίο σήμερα είναι σχεδόν … έρημο!!!

nextdeal

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...