°F | °C
invalid location provided
ΑΤΖΕΝΤΑ 27.4.2010

Στα πλαίσια του μαθητικού Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου, ο Δ/ντής, το Εκπαιδευτικό προσωπικό, και οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγρινίου, διοργανώνουν Έκθεση Μαθητικής Δημιουργίας και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 29 Απριλίου 2010 στις 7.30 μ.μ. στο  υπόγειο του Παπαστρατείου Μεγάρου.

 

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΝΕΣΙΣ» συνεχίζει τις προβολές με ταινίες τέχνης αφιέρωμα για παιδιά και νέους, για την περίοδο 2009-2010,

Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί. Οι ταινίες  επαναπροβάλλονται τη Δευτέρα το πρωί αποκλειστικά για τα σχολεία.

Την Κυριακή 2 Μαΐου 2010 θα προβληθεί η ταινία «Η σκιάχτρα» σε σενάριο και σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη. Είσοδος ελεύθερη.

 

Έως και την Πρωτομαγιά παρατείνεται η λειτουργία τη έκθεσης φωτογραφίας στο «Μεσολόγγι- Αλισάνης Μύρον» του Βασίλη Αρτίκου, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μεσολόγγι, που διοργανώνεται από το Δήμο Μεσολογγίου και την υποστήριξη της Νομαρχίας Αιτωλ/νίας και του ΤΕΙ Μεσολογγίου στα πλαίσια των εορτών Εξόδου.    

 

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος ΄΄ΑΝΕΣΙΣ΄΄ από την  Πέμπτη 22 Απριλίου 2010 θα προβάλει την ταινία: ΝΑ ΜΕ ΘΥΜΑΣΑΙ

Ο Τάιλερ έχει καταθλιπτικές τάσεις και είναι επιρρεπής στην παραβατικότητα. Όλα αυτά μέχρι να γνωρίσει την 'Αλι, μια συμφοιτήτριά του, η οποία όμως κρύβει τα δικά της μυστικά. Οι απώλειες αγαπημένων προσώπων θα δέσουν ακόμη περισσότερο τους δύο έφηβους πρωταγωνιστές, οι οποίοι όμως αδυνατούν να διαχειριστούν τις ανοιχτές πληγές του παρελθόντος.

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: 'Αλεν Κούλτερ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ : Ρόμπερτ Πάτινσον, Έμιλ Ντε Ρέιβιν, Πιρς Μπρόσναν, Κρις Κούπερ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ : 7.00 &  9.30 μ.μ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 26410-44345

Τις πρώτες - συναυλίες της θα παρουσιάσει η νεανική μουσική μπάντα κρουστών του νομού, η οποία αποτελείται από ολιγομελείς ομάδες μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου Αγρινίου, Γυμνασίων του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου, με υπεύθυνο δάσκαλο το μουσικό Βαγγέλη Ροδίτη.

Η νεανική μουσική μπάντα κρουστών συγκροτήθηκε στα πλαίσια του πιλοτικού πολιτιστικού - εκπαιδευτικού προγράμματος με την ονομασία «η εξερεύνηση του κόσμου των κρουστών και η σχέση τους με τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης», το οποίο υλοποιεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, τη ΛΣΤ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την Τρίτη 27 Απριλίου 2010 θα πραγματοποιηθεί συναυλία στη Ναύπακτο, στο χώρο της Παπαχαραλαμπείου, για τους μαθητές των Γυμνασίων της περιοχής της Ναυπάκτου. Ώρα Έναρξης: 12:00 το μεσημέρι.

 

Η έκθεση έργων, μαθητών σχολείων του νομού, με θέμα: «Οι υγρότοποι του νομού Αιτωλοακαρνανίας» θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό και τα σχολεία έως τις 30 Απριλίου 2010 στα πλαίσια του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην διοργάνωση της έκθεσης συμμετέχουν τα Γραφεία Περιβάλλοντος Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου και Θέρμου.

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής» σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, βρίσκεται στον 4ο και τελευταίο κύκλο των κινηματογραφικών προβολών για την περίοδο 2009-2010, με κλασικές ταινίες για όλες τις εποχές, και με την ταινία «ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» σε σκηνοθεσία Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Η ταινία θα προβληθεί την Τρίτη 4 και Τετάρτη 5 Μαΐου 2010 στις 9.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου. 

 

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου και η θεατρική ομάδα Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας θα παρουσιάσουν το έργο «Μόλις χώρισα» «ένα έργο με μήνυμα... στον τηλεφωνητή» των Βασίλη Μυριανθόπουλου και Βαγγέλη Χατζηνικολάου που πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου την Τετάρτη 28, την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Απριλίου στις 9.00 το βράδυ. 

 

Ο Δήμος Μεσολογγίου, η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλ/νίας Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου και η Εθνική Ασφαλιστική, στο πλαίσιο της 184ης επετείου της Εξόδου, παρουσιάζουν έκθεση με θέμα «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη» και θα διαρκέσει μέχρι 1η Σεπτεμβρίου.

 

Τα εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων στο Αγρίνιο θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 8 Μαΐου 2010 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, στο 10 χλμ. της Εθνικής οδού Αγρινίου-Αντιρρίου.     

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ) στα πλαίσια υλοποίησης επιμορφωτικών προγραμμάτων, σας γνωστοποιεί ότι, σε συνεργασία με το εθελοντικό σωματείο ΠΡΟΤΕΚΤΑ Μεσολογγίου, θα λειτουργήσει το τμήμα «Εθελοντισμός και Κοινωνία των Πολιτών» διάρκειας 25 ωρών.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στα γραφεία του ΠΡΟΤΕΚΤΑ Μεσολογγίου κάθε Τετάρτη και ώρα 18.00-21.00.

 

Το Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Αιτωλ/νίας συνδιοργανώνουν εκδήλωση τη Δευτέρα 3 Μαΐου και ώρα 18.00 στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας, με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις - εργασιακά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα». Κεντρικής ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου κ. Αλέξης Μητρόπουλος. Στην εκδήλωση θα γίνει πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή «ασφαλιστικό ώρα μηδέν. Το μέλλον των συντάξεων».

 

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι του Μεσολογγίου θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση «...σαν τις Κυρίες της αυλής...» Τετάρτη 28, Πέμπτη 29 Απριλίου, Σάββατο 1η και Κυριακή 2 Μαΐου και ώρα 8.00 μ.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό  Κέντρο.  

 

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής» σε συνεργασία με το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου ολοκληρώνουν το πρόγραμμα του Εικαστικού κύκλου «Αιτωλοακαρνάνες Εικαστικοί» και διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στη γλύπτρια Χριστίνα Σαρανταπούλου με θέμα «Τέχνη και Αστικό Τοπίο» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Μαΐου 2010 στις 7.30 μ.μ. στη Γλυπτοθήκη Χρ. Καπράλου.

 

Ο Δήμος Αγρινίου και ο «Σύλλογος των εν Αθήναις Αγρινιωτών» διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου των Μεταξούλας Μανικάρου και Χρυσούλας Σπυρέλη-φιλολόγων με τίτλο «ΑΓΡΙΝΙΟ: ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΙΕΣ 1833-2007» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2010 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (Αθήνα). Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Σταύρος Μπένος -πρώην υπουργός, Νίκος Φελέκης -εκδότης-δ/ντής εφημερίδας «ο κόσμος του επενδυτή» και οι συγγραφείς του βιβλίου Μεταξούλα Μανικάρου και Χρυσούλα Σπυρέλη.

 

 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...