°F | °C
invalid location provided
«Φορέας Ελευθέρων Πολίτων» σε Καρβέλη:
Παρασκευή, 21 Απρίλιος 2023 22:02

 

το Νοσοκομείο Μεσολογγίου είναι το σημαντικότερο στην περιοχή

 

Αυτά τα αποδεδειγμένα στοιχεία αποδεικνύουν χωρίς αμφισβήτηση ότι το Νοσοκομείο Μεσολογγίου είναι το σημαντικότερο στην ευρύτερη περιοχή μετά τα Νοσοκομεία της Πάτρας», σημειώνει σε επιστολή του προς τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη ο «Φορέας Ελευθέρων Πολίτων Ανάπτυξης Ι.Π. Μεσολογγίου».

Ο Φορέας ζητά μέτρα για να αντιμετωπισθούν οι ελλείψεις και τα προβλήματα ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά πως «προ ημερών αποφασίστηκε η δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Αγρινίου και μπράβο. Για το Ιστορικό Νοσοκομείου Μεσολογγίου αποφασίζονται μεταθέσεις και υποβάθμιση».

Η επιστολή στον Γιάννη Καρβέλη

Κύριε Διοικητά

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά.

Ασφαλώς γνωρίζετε ότι το Ιστορικό Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μεσολογγίου ιδρύθηκε το 1846, είναι κληροδότημα Εθνικών Ευεργετών, με τεράστια προσφορά, επί 176 χρόνια, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας.

Εξυπηρετεί τη μεγαλύτερη, σε έκταση, περιοχή της Δυτικής Ελλάδος με μήκος πάνω από 150 χιλιόμετρα και πληθυσμό 100.000 περίπου αφού εξυπηρετείται και η νοτιοδυτική περιοχή της Φωκίδος.

Επί πλέον οι σημαντικές τουριστικές, ιστορικές και αρχαιολογικές περιοχές που υπάρχουν στην περιοχή δέχονται πάνω από 300.000 τουρίστες και επισκέπτες το χρόνο.

Αυτά τα αποδεδειγμένα στοιχεία αποδεικνύουν χωρίς αμφισβήτηση ότι αυτό το Νοσοκομείο είναι το σημαντικότερο στην ευρύτερη περιοχή μετά τα Νοσοκομεία της Πάτρας.

Και ενώ λειτουργούσαν όλες οι κλινικές άριστα τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες έκλεισαν, προσωπικό μετατέθηκε ή αποχώρησε με αποτέλεσμα το ιστορικό αυτό Νοσοκομείο να βρίσκεται σε διάλυση.

Παντός είδους μικροσυμφέροντα και πελατειακές λογικές πολιτικών, που δυστυχώς δέχεται και η κεντρική εξουσία, κατάφεραν ώστε οι κάτοικοι αυτής της μεγάλης περιοχής να ταλαιπωριούνται και το λίγο προσωπικό του Νοσοκομείου να βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Τρανή απόδειξη η παραίτηση, τελευταία, 2 ιατρών με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κίνδυνο και η παθολογική κλινική.

Επακολούθησε μετάθεση υπαλλήλου από το Νοσοκομείο σε υπηρεσία του Αγρινίου.

Εάν υπήρχε σοβαρός λόγος θα έπρεπε και πρέπει άμεσα να υπάρξει αντικαταστάτης.

Αποτέλεσμα αυτής της απαξίωσης είναι η κάθετη μείωση του αριθμού των ασθενών και έτσι τα στοιχεία του Νοσοκομείου να είναι πλασματικά και αυτό εκμεταλλεύονται κάποιοι παράγοντες να επιβάλλουν το επικίνδυνο σχέδιό τους.

Φαίνεται ότι θεωρούν τους κατοίκους αυτής της μεγάλης και πολυπληθούς περιοχής πολίτες Β΄ κατηγορίας.

Η δικαιολογία ότι σε όλα τα Νοσοκομεία υπάρχουν ελλείψεις δεν μας πείθει διότι εδώ μεθοδεύεται συστηματική διάλυση και αυτό φαίνεται από μια απλή σύγκριση με άλλα νοσοκομεία πολύ μικρότερων περιοχών στα οποία λειτουργούν όλες οι κλινικές.

Προ ημερών αποφασίστηκε η δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Αγρινίου και μπράβο. Για το Ιστορικό Νοσοκομείου Μεσολογγίου αποφασίζονται μεταθέσεις και υποβάθμιση.

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση και τιμωρητική μεθόδευση των κατοίκων μας κάνει να φωνάξουμε…

…ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ…

Περιμένουμε συνεπώς, την άμεση παρέμβασή Σας:

Κατά πρώτον: Την άμεση απόσπαση παθολόγου από άλλη δομή μέχρι να καλυφθεί η θέση από μόνιμο ιατρό.

Κατά δεύτερον: Να αναλάβετε όλες τις πρωτοβουλίες όπως προσδιορίζονται από τη θέση ευθύνης που έχετε, ώστε να λειτουργήσουν όλες οι κλινικές όπως λειτουργούσαν παλαιότερα, ώστε να σταματήσει η περιφρόνηση και ταλαιπωρία των κατοίκων και να αποκατασταθεί η προσβολή της μνήμης των Εθνικών Ευεργετών.

Διαφορετικά φοβούμαστε ότι υποκρύπτονται ακραίες φημολογούμενες σκοπιμότητες σε βάρος της ιστορίας και των θεσμών.

Εάν δεν είναι έτσι μένει να αποδειχθεί από τους υπεύθυνους στον Τομέα Υγείας, του Νομού, της Περιφέρειας, του Υπουργείου και τέλος της Πολιτείας.

Εάν δεν υπάρξουν άμεσα δείγματα αναβάθμισης του Νοσοκομείου μας είμαστε αποφασισμένοι να αγωνισθούμε με όλες τις δυνάμεις και σε όλα τα επίπεδα.

Η πρώτη ενέργειά μας είναι η γνωστοποίηση στον κύριο Πρωθυπουργό για τη μη εφαρμογή: τόσο της ισονομίας και ισοπολιτείας όσο και του επιβεβλημένου σεβασμού της ιστορίας της πόλης μας και στην ιστορία του Νοσοκομείου μας που είναι κληροδότημα.

Θα καταγγείλουμε όσους συμμετέχουν στις περίεργες μεθοδεύσεις απαξίωσης του πιο ιστορικού Νοσοκομείου και όσους δεν επιτελούν το καθήκον που τους ανέθεσε η πολιτεία έναντι των κατοίκων της περιοχής.

Πιστεύουμε ότι ο κύριος πρωθυπουργός δεν επιθυμεί την αγανάκτηση του λαού εξ αιτίας της αδιαφορίας των υπευθύνων που με την παρέμβαση ισχυρών παραγόντων που καλλιεργούν ακόμη την πελατειακή λογική.

Και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει η αναμενόμενη ανταπόκριση ώστε να κληθούν οι υπεύθυνοι να αποκαταστήσουν την εξόφθαλμη αδικία σε βάρος των κατοίκων και να αναβαθμίσουν το Ιστορικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου σύμφωνα με τις επιταγές των Εθνικών Ευεργετών.

Ι.Π. Μεσολογγίου 19/4/2023

Με τιμή

Η Διοικούσα Επιτροπή

Φλώρος Λάμπρος,

Κατσαβός Σταμάτης,

Σιάμος Κώστας