°F | °C
invalid location provided
ΑΤΖΕΝΤΑ 23.1.2010

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΝΕΣΙΣ» συνεχίζει να προβάλει καθημερινά την ταινία «I LOVE KARDITSA» σε σκηνοθεσία Στράτου Μαρκίδη με τους Κώστα Αποστολάκη, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμο Σκιαδαρέση κ.α. Ώρες προβολής :7.30 & 9.30 μ.μ.

 

Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου συνεχίζει τις παραστάσεις της  κεντρικής του σκηνής, με  το έργο του Willy Russell «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» σε απόδοση κειμένου Μάριου Πλωρίτη και σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαϊδη στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως και 31 Ιανουαρίου 2010 και θα δίνονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9.00 μ.μ. και τις Κυριακές στις 8.30 μ.μ.

 

Ο Σύλλογος Γεωπόνων Νομού Αιτωλ/νίας θα πραγματοποιήσει τον ετήσιο χορό του σήμερα Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 9.00 το βράδυ, στο κοσμικό κέντρο «Πιθάρι». 

 

Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της περιόδου 2009-2010, οργανώνει συναυλία με τα Χάλκινα Πνευστά της Κρατικής  Ορχήστρας Αθηνών, σήμερα Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010, στις 8.00 μ.μ., στο Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ. 

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου σήμερα Σάββατο 23 Ιανουαρίου θα προβάλει την ταινία (κινούμενα σχέδια) «ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ UP» σε σκηνοθεσία Πιτ Ντόκερ, Μπομπ Πίτερσον. Ώρες προβολών: 5-7 & 7-9 μ.μ. 

 

Ο Δήμος Μεσολογγίου και η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία θα πραγματοποιήσουν την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο  «2/39 ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΥΖΩΝΩΝ-Σελίδες από την πολεμική ιστορία του» σήμερα Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 19.00  στο Αμφιθέατρο του Νομαρχιακού Μεγάρου Αιτωλ/νίας. 

 

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής» και το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου διοργανώνουν τον 1ο Εικαστικό Κύκλο αφιερωμένο στους Αιτωλ/νάνες Εικαστικούς.

Σήμερα Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 στις 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στο Χρήστο Μποκόρο -Ζωγράφο με θέμα «Ζωγραφική απολογία» στην Γλυπτοθήκη Καπράλου.

 

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής» διοργανώνει κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου, τη Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης-Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων Ν. Αιτωλ/νίας και το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου.

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 3.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο Χάλκινων Πνευστών στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου. Διδάσκουν οι σολίστ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών: Καραμπέτσος Ιωάννης- Τρομπέτα, Καίσαρης Παναγιώτης- Κορνέτα, Σκούρας Βασίλειος- Κόρνο, Ραράκος Γεώργιος -Τούμπα και Αυγερινός Κων/νος-Τρομπόνι.   

 

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΝΕΣΙΣ» συνεχίζει τις προβολές με ταινίες τέχνης αφιέρωμα για παιδιά και νέους, για την περίοδο 2009-2010,

Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί. Οι ταινίες  επαναπροβάλλονται τη Δευτέρα το πρωί αποκλειστικά για τα σχολεία.

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου θα προβληθεί η ταινία «Το τσίρκο» σε σκηνοθεσία Τσάρλι Τσάπλιν. Είσοδος ελεύθερη  

 

Η παρουσίαση των πεπραγμένων της μέχρι σήμερα θητείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λευκάδας θα γίνει την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 11.00 π.μ. στο ξενοδοχείο ΙΟΝΙΟΝ STAR (πρώην Ξενία). 

 

Ο Δήμος Μεσολογγίου και η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία θα πραγματοποιήσουν την παρουσίαση του βιβλίου του Διονύση Σπ. Μπερελή πρ. σχολικού συμβούλου -συγγραφέα με τίτλο «Η εκπαίδευση στο Δήμο Οινιαδών Αιτωλ/νίας (1899-2010)», την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 11.00 στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου Οινιαδών στο Νεοχώρι. 

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου την Κυριακή 24 και Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010 θα προβάλει την πολεμική ταινία που πραγματεύεται τη σκληρή πραγματικότητα του εμφυλίου πολέμου «Ψυχή Βαθιά» σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη. Ώρες προβολών: 6.30 - 9 & 9-11.30 μ.μ.  

 

Η Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας ξεκινά και φέτος τις διαλέξεις της Σχολής Γονέων περιόδου 2009-2010 σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Νέες τεχνολογίες και επιτεύξεις στην υγεία του παιδιού» με ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Κουτσογιάννη-επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Φυσικής πανεπιστημίου Πατρών

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων Νομαρχιακού Μεγάρου στο Μεσολόγγι, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση εορτασμού των Τριών Ιεραρχών. Ομιλητής θα είναι ο κ. Σαράντος Καργάκος- Ιστορικός, συγγραφέας με θέμα «Η παράδοση ως εφαλτήριο για ένα καλύτερο μέλλον».

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη παρουσιάζει σε Α΄ προβολή την ταινία του Κυριάκου Κατζουράκη «Μικρές εξεγέρσεις» την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010 στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου στις 9.00 μ.μ.. Θα παρευρεθεί ο σκηνοθέτης της ταινίας Κυριάκος Κατσουράκης και η ηθοποιός Κάτια Γέρου και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

 

Ο Σύλλογος των εν Αθήναις Αγρινιωτών «Ο Άγιος Χριστόφορος» οργανώνει την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010 στις 11 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών Σίνα και Αραχώβης) στην Αθήνα. 

 

Η Παναιτωλοακακαρνανική Συνομοσπονδία (ΠΑΝ.ΣΥ.) θα πραγματοποιήσει την ετήσια Αιτωλοακαρνανική γιορτή-κοπή πίτας την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 11.00 - 14.00 στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 στην Τεχνόπολις στο Γκάζι (Πειραιώς 100). Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο παιδί και περιλαμβάνει ομιλίες που αφορούν το παιδί και παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων της ΠΑΝ.ΣΥ. Στο τέλος θα μοιραστούν στα μικρά παιδιά τετράδια από το Χαμόγελο του Παιδιού.    

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Γλαύκωμα, Καταρράκτης, Ηλιακή Εκφύλιση Ωχράς Κηλίδας: Μην κλείνετε τα μάτια... Τώρα μπορείτε να μάθετε όσα σας ενδιαφέρουν».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 11.00-12.30 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

 

Η Νομαρχία Αιτωλ/νίας, ο Δήμος Αιτωλικού και το Μουσείο Βάσως Κατράκη Κέντρο χαρακτικής Τέχνης πραγματοποιεί αναδρομική έκθεση του λαϊκού ζωγράφου Χρήστου Καγκαρά στις αίθουσες του Μουσείου Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 14 Μαρτίου 2010.

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής» σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, αρχίζει τον 3ο κύκλο των κινηματογραφικών προβολών για την περίοδο 2009-2010, αφιερωμένο στον έρωτα  (έστω και ακραίου), με την ταινία «ΛΟΛΙΤΑ» σε σκηνοθεσία Στάνλεϊ Κιούμπρικ . Η ταινία θα προβληθεί την Τρίτη 2 και Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010 στις 9.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου.  

 

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου οργανώνει θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου που πραγματοποιηθούν στις 24 Ιανουαρίου και 25 Ιανουαρίου 2010.

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στις 6.00 μ.μ. θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείου κηρύγματος.

Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 7.00 π.μ. θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ.

Καθ' όλη τη διάρκεια των ημερών της εορτής θα τεθούν για προσκύνηση ιερά λείψανα των αγίων: Γρηγορίου του Θεολόγου, εν Μυτιλήνης νεομαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης και λοιπών αγίων.     

 

Το Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι διοργανώνει και φέτος τον ετήσιο χορό του και την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, που θα γίνει την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 1.00 το μεσημέρι στο κέντρο «NEW YORK PALACE»  

 

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών Νομού Ατωλ/νίας- Δημοτική Μονάδα Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» οργανώνει ημερίδα με θέμα «Οφέλη και κίνδυνοι του διαδικτύου για το παιδί και τον έφηβο» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 5.30 μ.μ. στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας στο Αγρίνιο. 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...