°F | °C
invalid location provided
ΑΤΖΕΝΤΑ 30.4.2010

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΝΕΣΙΣ» συνεχίζει τις προβολές με ταινίες τέχνης αφιέρωμα για παιδιά και νέους, για την περίοδο 2009-2010,

Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί. Οι ταινίες  επαναπροβάλλονται τη Δευτέρα το πρωί αποκλειστικά για τα σχολεία.

Την Κυριακή 2 Μαΐου 2010 θα προβληθεί η ταινία «Η σκιάχτρα» σε σενάριο και σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη. Είσοδος ελεύθερη.

 

Έως και την Πρωτομαγιά παρατείνεται η λειτουργία τη έκθεσης φωτογραφίας στο «Μεσολόγγι- Αλισάνης Μύρον» του Βασίλη Αρτίκου, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο στο Μεσολόγγι, που διοργανώνεται από το Δήμο Μεσολογγίου και την υποστήριξη της Νομαρχίας Αιτωλ/νίας και του ΤΕΙ Μεσολογγίου στα πλαίσια των εορτών Εξόδου.   

 

Η έκθεση έργων, μαθητών σχολείων του νομού, με θέμα: «Οι υγρότοποι του νομού Αιτωλοακαρνανίας» θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό και τα σχολεία έως τις 30 Απριλίου 2010 στα πλαίσια του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην διοργάνωση της έκθεσης συμμετέχουν τα Γραφεία Περιβάλλοντος Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου και Θέρμου.

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής» σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, βρίσκεται στον 4ο και τελευταίο κύκλο των κινηματογραφικών προβολών για την περίοδο 2009-2010, με κλασικές ταινίες για όλες τις εποχές, και με την ταινία «ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» σε σκηνοθεσία Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Η ταινία θα προβληθεί την Τρίτη 4 και Τετάρτη 5 Μαΐου 2010 στις 9.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου. 

 

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου και η θεατρική ομάδα Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας θα παρουσιάσουν το έργο «Μόλις χώρισα» «ένα έργο με μήνυμα... στον τηλεφωνητή» των Βασίλη Μυριανθόπουλου και Βαγγέλη Χατζηνικολάου που πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου την Παρασκευή 30 Απριλίου στις 9.00 το βράδυ. 

 

Ο Δήμος Μεσολογγίου, η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλ/νίας Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου και η Εθνική Ασφαλιστική, στο πλαίσιο της 184ης επετείου της Εξόδου, παρουσιάζουν έκθεση με θέμα «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη» και θα διαρκέσει μέχρι 1η Σεπτεμβρίου.

 

Τα εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων στο Αγρίνιο θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 8 Μαΐου 2010 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, στο 10 χλμ. της Εθνικής οδού Αγρινίου-Αντιρρίου.     

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ) στα πλαίσια υλοποίησης επιμορφωτικών προγραμμάτων, σας γνωστοποιεί ότι, σε συνεργασία με το εθελοντικό σωματείο ΠΡΟΤΕΚΤΑ Μεσολογγίου, θα λειτουργήσει το τμήμα «Εθελοντισμός και Κοινωνία των Πολιτών» διάρκειας 25 ωρών.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στα γραφεία του ΠΡΟΤΕΚΤΑ Μεσολογγίου κάθε Τετάρτη και ώρα 18.00-21.00.

 

Το Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Αιτωλ/νίας συνδιοργανώνουν εκδήλωση τη Δευτέρα 3 Μαΐου και ώρα 18.00 στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας, με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις - εργασιακά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα». Κεντρικής ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου κ. Αλέξης Μητρόπουλος. Στην εκδήλωση θα γίνει πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή «ασφαλιστικό ώρα μηδέν. Το μέλλον των συντάξεων».

 

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι του Μεσολογγίου θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση «...σαν τις Κυρίες της αυλής...» Σάββατο 1η και Κυριακή 2 Μαΐου και ώρα 8.00 μ.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό  Κέντρο.  

 

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής» σε συνεργασία με το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου ολοκληρώνουν το πρόγραμμα του Εικαστικού κύκλου «Αιτωλοακαρνάνες Εικαστικοί» και διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στη γλύπτρια Χριστίνα Σαρανταπούλου με θέμα «Τέχνη και Αστικό Τοπίο» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Μαΐου 2010 στις 7.30 μ.μ. στη Γλυπτοθήκη Χρ. Καπράλου.

 

Ο Δήμος Αγρινίου και ο «Σύλλογος των εν Αθήναις Αγρινιωτών» διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου των Μεταξούλας Μανικάρου και Χρυσούλας Σπυρέλη-φιλολόγων με τίτλο «ΑΓΡΙΝΙΟ: ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΙΕΣ 1833-2007» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2010 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (Αθήνα). Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Σταύρος Μπένος -πρώην υπουργός, Νίκος Φελέκης -εκδότης- δ/ντής εφημερίδας «ο κόσμος του επενδυτή» και οι συγγραφείς του βιβλίου Μεταξούλα Μανικάρου και Χρυσούλα Σπυρέλη.

 

Η Περιβαλλοντική Ομάδα του 1ου Γυμνασίου και 1ου Γενικού Λυκείου Μεσολογγίου «Οι δρόμοι του κρασιού» οργανώνουν εκδήλωση γευσιγνωσίας την Παρασκευή 30 Απριλίου στις 9.00 το βράδυ στο Ραδιομέγαρο Μεσολογγίου. 

 

Ο Δήμος Ινάχου στα πλαίσια του προγράμματος Δράσης Εβδομάδας Περιβάλλοντος διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Περιβάλλον - Πολιτισμός- Αθλητικός Τουρισμός», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Μαΐου 2010 στις 10.00 π.μ. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος -Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θάνος Μωραϊτης. 

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Ινάχου θα λειτουργήσει έκθεση ζωγραφικής στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου, από Δευτέρα 3 έως Παρασκευή 7 Μαΐου με θέμα «Ο Δήμος Ινάχου μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος ΄΄ΑΝΕΣΙΣ΄΄ από την  Πέμπτη 29 Απριλίου 2010 θα προβάλει την ταινία «ΑΟΡΑΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ»

 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ρομάν Πολάνσκι ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Πιρς Μπρόσναν, Ολίβια Γουίλιαμς, Κιμ Κάτραλ

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ : 7.00 &  9.30 μ.μ.

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 26410-44345

 

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου συνεχίζει τις εκδηλώσεις του 20ου Μαθητικού Φεστιβάλ στο Δήμο Αγρινίου.

Την Πέμπτη 29 & Παρασκευή 30 Απριλίου το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγρινίου πραγματοποιεί Έκθεση Μαθητικής Δημιουργίας «Πίνακες ζωγραφικής- παλαίωση εικόνων- χειροποίητα κοσμήματα- προϊόντα & κατασκευές από το εργαστήριο βιολογικής καλλιέργειας- χειροποίητα γλυκά κουταλιού- παρουσίαση cd μαθητών» στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου. Ώρες λειτουργίας: 9.00-13 & 18.00-21.00

Παρασκευή 30 Απριλίου και ώρα 7.30 μ.μ.  το Πειραματικό Μουσικό Σχολείο Αγρινίου διοργανώνει μουσική εκδήλωση «Με του Μαγιού τις μυρωδιές... Τραγουδώντας για τη φύση» στην πλατεία Παναγοπούλου.

Δευτέρα 3 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. το 4ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου θα παρουσιάσει θεατρικά δρώμενα από τους μαθητές του σχολείου με τίτλο «Πρακτική Ιατρική και θεραπευτικά βότανα δια πάσαν νόσον...και πολιτικήν» στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Την Τρίτη 4 Μαΐου στις 8.00 μ.μ. το Γυμνάσιο Καμαρούλας διοργανώνει πολιτιστικό απόβραδο με «Θέατρο- χορό- ποίηση» στο προαύλιο του σχολείου. 

Ο Σύλλογος Απανταχού Κρυονεριτών «Ο ΔΑΜΙΑΝΟΣ» διοργανώνει 10ήμερα εκδρομή στην Τουρκία. Η αναχώρηση θα γίνει στις 6 Ιουνίου. Δηλώσεις συμμετοχής: Για το Αγρίνιο: Στραβοδήμος Κων/νος τηλ. 26410-23249 Για τη Ναύπακτο: Πέτρου Θωμάς τηλ. 26340-28984           

  

 

 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...