Ιούν   Ιούλιος 2024   Αύγ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
Σύνοψη προγραμματικών σημείων εκλογικής
Πέμπτη, 30 Μάρτιος 2023 20:59

 

 συνεργασίας ΜέΡΑ25, ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και άλλων δυνάμεων και ανένταχτων αγωνιστών

 

Σύνοψη βασικών προγραμματικών σημείων της εκλογικής συνεργασίας μεταξύ ΜέΡΑ25, ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και άλλων δυνάμεων και ανένταχτων αγωνιστών, που θα εκφραστεί στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο ΜέΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ.....
 
κείμενο του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για την Ρήξη
 
Την ώρα που η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας αντιμετωπίζει την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, τη στεγαστική κρίση, η Μητσοτάκης Α.Ε «εκτελεί συμβόλαιο» για την εκτόξευση των κερδών του κεφαλαίου, μεσιτεύει επιχειρηματικά συμφέροντα, χαρίζει πακτωλό χρημάτων σε κάθε λογής ημέτερους. Γι’ αυτή της την απάνθρωπη πολιτική στηρίζεται στα ΜΜΕ, το δικαστικό μηχανισμό, κάθε είδους εξουσία, ενώ απέναντι στα κινήματα και τους πολίτες επιστρατεύει άγρια καταστολή.
 
Όσο η ολιγαρχία μετράει κέρδη, η κοινωνία μετράει θύματα. Από την εκατόμβη των νεκρών της πανδημίας, με την Ελλάδα πρώτη σε θύματα ανά εκ. πληθυσμού, την ταξική πολιτική διάλυσης του ΕΣΥ και στήριξης αποκλειστικά των μεγάλων συμφερόντων στον χώρο της υγείας, έως το δυστύχημα στα Τέμπη, που ανέδειξε με τον πιο τραγικό και συγκλονιστικό τρόπο τι σημαίνει η ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα δημόσιων υποδομών και κοινωνικών αγαθών, η απάντηση μας είναι «Φτάνει πια.». Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να φύγει, η πολιτική της Μητσοτάκης ΑΕ. πρέπει να καταψηφιστεί.
 
Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνει διαρκή διαπιστευτήρια στα ίδια κέντρα εξουσίας. Εφάρμοσε μνημονιακές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές, στήριξε πολλά από τα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ψήφισε το επίδομα καταστολής των 600 ευρώ, όλα στο όνομα μιας αέναης στροφής προς το «Κέντρο» και με μόνο πολιτικό πρόταγμα τη λογική του «μικρότερου κακού». Μια λογική που ιστορικά καταλήγει πάντα με μαθηματική ακρίβεια στο να νομιμοποιεί το μεγαλύτερο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που υιοθετεί τους ίδιους άξονες πολιτικής δεν αφήνει περιθώριο για καμία στήριξη, καμία ανοχή και καμία εμπιστοσύνη. Το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που είναι συνυπεύθυνο για τις αντιλαϊκές, μνημονιακές πολιτικές.
 
Απέναντι στην θλιβερή συμφωνία των μνημονιακών κομμάτων, που προσπαθούν να πείσουν ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική στις πολιτικές τους, η Αριστερά, οι δυνάμεις των κινημάτων, ο κόσμος του αγώνα, έχει έρθει η ώρα να δείξουμε ότι όλα μπορούν να είναι αλλιώς.
 
Δεν θα πεινάσουμε, δεν θα κρυώσουμε για τα κέρδη τους!
 
-Άμεση Κατάργηση Χρηματιστηρίου Ενέργειας και ρήτρας αναπροσαρμογής. Κοινωνικοποίηση ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και επανασύσταση Ενιαίας ΔΕΗ.
 
– Αυξήσεις και Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή Κατώτατου Μισθού, Συντάξεων και Επιδομάτων.
 
– Κούρεμα χρεών των υπερχρεωμένων μικρομεσαίων και φτωχότερων λαϊκών νοικοκυριών. Παύση κατασχέσεων, πλειστηριασμών, εξώσεων σε λαϊκές κατοικίες. Άμεση κατάργηση του «Ηρακλή», ίδρυση δημόσιας επιχείρησης διαχείρισης κόκκινων δανείων και νέου Οργανισμού Κοινωνικής Στέγης.
 
Η υγεία, η παιδεία, το περιβάλλον δεν ξεπουλιούνται!
 
– Κοινωνικοποίηση της Δημόσιας Υγείας, της Παιδείας και της Ενημέρωσης.
 
– Προστασία του περιβάλλοντος,υπεράσπιση του φυσικού πλούτου της χώρας, των ελεύθερων δημόσιων χώρων ενάντια στην κερδοσκοπική αδηφαγία των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
 
Το μέλλον ανήκει στην κοινωνία, όχι στην ολιγαρχία !
 
-Ανάκτηση από το δημόσιο των ιδιωτικοποιημένων δημόσιων επιχειρήσεων και υποδομών στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας υπό εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.
Όχι άλλοι νεκροί για τα συμφέροντα των ισχυρών!
 
-Ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας στην Αρχή Δημοσίων Εσόδων και τη Στατιστική Υπηρεσία .
 
-Ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας στον δανεισμό και στις συναλλαγές:
Σπάσιμο του τραπεζικού μονοπωλίου στις ηλεκτρονικές πληρωμές, μέσω της
ίδρυσης Δημόσιου Συστήματος Ηλεκτρονικών Πληρωμών.
 
. –Δημόσιο Χρέος: Απαλλαγή από το βραχνά του δημοσίου χρέους μέσω διαδικασιών αναδιάρθρωσης και βαθιάς διαγραφής του.
 
– Ανάκτηση εθνικής κυριαρχίας στις τράπεζες: Ίδρυση δημόσιας Αναπτυξιακής
και Αγροτικής Τράπεζας στην οποία εντάσσονται το Υπερταμείο, το ΤΑΙΠΕΔ
και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Οι εθνικοποιημένες πλέον τράπεζες θα τελούν υπό κοινωνικό έλεγχο.
 
Με την ειρήνη και τη φιλία των λαών, απέναντι στα σχέδια που αιματοκυλούν τον πλανήτη!
 
– Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Ανεξάρτητη Αδέσμευτη Πολυδιάστατη Εξωτερική Πολιτική.
 
-Κατάργηση των βάσεων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ – ορμητηρίων του στρατού, ναυτικού και αεροπορίας των ΗΠΑ.
 
-Απόσυρση από τον Μιλιταριστικό-Εξορυκτικό Άξονα Ισραήλ-Κύπρος-Αίγυπτος- Αραβικά Εμιράτα.
 
-Διεθνής εκστρατεία για τη δημιουργία και ένταξη σε ένα Νέο Κίνημα Αδεσμεύτων. Τερματισμός της ΝΑΤΟϊκής πρόσδεσης της χώρας.
 
-Όχι στις κυρώσεις που πλήττουν τους λαούς.
 
Για τη ρήξη που έχει ανάγκη η κοινωνία!
 
Το πρόγραμμά μας δεν είναι γενικά και αόριστα φιλολαϊκό, είναι ταξικά προσανατολισμένο. Αφορά πρώτα από όλα τις εργαζόμενες, τους άνεργους, τις μικρομεσαίες, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τη νεολαία, τους προλετάριους, το πρεκαριάτο. Η εφαρμογή μιας τέτοιας πολιτικής θα αντιμετωπίσει τεράστια εμπόδια από τους διεθνείς και εγχώριους μηχανισμούς που θα επιδιώξουν να την ακυρώσουν, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο. Για την υπεράσπισή της, είναι απαραίτητη η προετοιμασία για το ενδεχόμενο της εξόδου από την Ευρωζώνη και της ρήξης με την νεοφιλελεύθερη, αντιδημοκρατική ΕΕ και τις πολιτικές της.
 
Απευθύνουμε κάλεσμα συστράτευσης σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς, των περιβαλλοντικών και φεμινιστικών κινημάτων, σε όσους και όσες επέλεξαν άλλους φορείς, άλλα μέσα ή/και άλλες μορφές οργάνωσης για να εναντιωθούν στις πολλαπλές κρίσεις και επιθέσεις των τελευταίων ετών.
Με αυτοτέλεια κάθε δύναμης, ισοτιμία, με επίγνωση και σεβασμό στις διαφωνίες μας, με επιμονή στους κοινούς τόπους. Απέναντι στη συστράτευση όλων των μηχανισμών της εξουσίας, στην ενότητα όλων των μνημονιακών δυνάμεων γύρω από το κοινό «πρόγραμμα» επίθεσης στα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας, είναι ανάγκη να αντιτάξουμε τη δική μας ενότητα.
 
Για να έχουν φωνή τα κινήματα και οι αγώνες της κοινωνίας, για να αποκτήσει ο λαός νέα εμπιστοσύνη στη δύναμή του. Για να βάλουμε φραγμό σε αυτοδύναμες, ή ισχυρές μνημονιακές κυβερνήσεις συνεργασίας. Για την ισχυρή κοινωνική και πολιτική αντιπολίτευση που έχουμε ανάγκη, όποια κυβέρνηση κι αν βγει μετά τις εκλογές. Στόχος όλων μας είναι η πρώτη φορά ρήξη με τις καθεστωτικές δυνάμεις εντός και εκτός της χώρας μας, που έχουν φυλακίσει τον λαό μας στην ανέχεια και σε ένα δυστοπικό μέλλον.
 
Γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς.
 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...