Ιούν   Ιούλιος 2024   Αύγ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ
Τετάρτη, 22 Μάρτιος 2023 20:44

                                         

                                              

KOSTAS-KARAGGOYNHS

     Βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

                                                                                                Αθήνα 22/03/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θερμές ευχαριστίες του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά για τη δέσμευση του να επιλύσει το πρόβλημα και μάλιστα τις επόμενες ήμερες του έχει προκύψει με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των πρώην και νυν Τμημάτων της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και παλαιών σχολών ΤΕΙ όσο και νεοσύστατων τμημάτων ΑΕΙ. Η κυβέρνηση θα καταθέσει στα επόμενα εικοσιτετράωρα νομοθετική πρωτοβουλία για την επίλυση του ζητήματος.

Επικοινωνία είχε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των πρώην και νυν Τμημάτων της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά και παλαιών σχολών ΤΕΙ όσο και νεοσύστατων τμημάτων ΑΕΙ.

Το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που πρόχειρα μετέτρεψε τα ΤΕΙ σε ΑΕΙ χωρίς να λάβει υπόψη όλα τα ζητήματα που μια τέτοια κίνηση θα δημιουργούσε. Αποτέλεσμα αυτής της προχειρότητας είναι η αδυναμία να εγγραφούν στο ΓΕΩΤΕΕ χιλιάδες απόφοιτοι, η αδυναμία έκδοσης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος για χιλιάδες νέους, οδηγώντας τους σε οικονομικό αποκλεισμό.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι στο επόμενο νομοσχέδιο, θα φέρει την επίμαχη τροπολογία για την επέκταση της δυνατότητας άσκησης του γεωπονικού επαγγέλματος, ώστε να δώσει επιτέλους μια λύση σε ένα πρόβλημα πολλών ετών. Ο κ. Καραγκούνης , ο οποίος ήταν σε συνεχή επαφή με τον υπουργό για το θέμα αυτό, που αφορά αρκετούς φοιτητές της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Πατρών με έδρα την Αιτωλοακαρνανία και που θα οδηγούσε στην πλήρηαπαξίωση αλλά και στην ουσιαστική κατάργηση των τμημάτων αυτών, ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό κ. Γεωργαντά για αυτήν τηνπρωτοβουλία.

Με εκτίμηση,

Κώστας Καραγκούνης

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...