°F | °C
invalid location provided
ATZENTA 19.2010

Το ΔΗΠΕΘΕatzenta-1 Αγρινίου συνεχίζει τις παραστάσεις της  κεντρικής του σκηνής, με  το έργο του Willy Russell «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» σε απόδοση κειμένου Μάριου Πλωρίτη και σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαϊδη στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως και 31 Ιανουαρίου 2010 και θα δίνονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9.00 μ.μ. και τις Κυριακές στις 8.30 μ.μ.

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής» σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, αρχίζει τον 3ο κύκλο των κινηματογραφικών προβολών για την περίοδο 2009-2010, «περί έρωτος... (έστω και ακραίου)»  με την ταινία που κέρδισε 4 Όσκαρ «Λεωφορείο ο πόθος» σε σκηνοθεσία Ελία Καζάν. Η ταινία θα προβληθεί την Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010 στις 9.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου.  

 

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΝΕΣΙΣ» συνεχίζει να προβάλλει καθημερινά την ταινία «ΕΝΝΕΑ» σε σκηνοθεσία Ρομπ Μάρσαλ με τους: Ντάνιελ Ντέι Λιούης, Νικόλ Κίτμαν, Πενέλοπε Κρουζ, Σοφία Λόρεν κ.α.

Από Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010 θα προβάλει την ταινία «I LOVE KARDITSA» σε σκηνοθεσία Στράτου Μαρκίδη με τους Κώστα Αποστολάκη, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμο Σκιαδαρέση κ.α. 

Ώρες προβολής :7.30 & 9.30 μ.μ.

 

Η Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας δια του Γραφείου Πολιτιστικών θεμάτων και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής» διοργανώνουν Βιωματικό Σεμινάριο Θεατρικής Αγωγής με θέμα «Διδάσκοντας τα παιδιά θέατρο» με την ηθοποιό Κάτια Γέρου, πρωταγωνίστρια του θεάτρου τέχνης «Κάρολος Κουν». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 19.00 μ.μ. στην αίθουσα του Κ.Δ.Α.Π. «Φαντασία» (Μπότσαρη 4) στο Αγρίνιο.

 

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας οργανώνουν δεξίωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010 στις 8.00 μ.μ. στο STUDIO Πιθάρι στο Γιαννούζι Αγρινίου. 

 

Ο Σύλλογος Γεωπόνων Νομού Αιτωλ/νίας θα πραγματοποιήσει τον ετήσιο χορό του το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 9.00 το βράδυ, στο κοσμικό κέντρο «Πιθάρι». 

 

Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της περιόδου 2009-2010, οργανώνει συναυλία με τα Χάλκινα Πνευστά το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010, στις 8.00 μ.μ., στο Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ. 

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου το Σάββατο 23 Ιανουαρίου θα προβάλει την ταινία (κινούμενα σχέδια) «ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ UP» σε σκηνοθεσία Πιτ Ντόκερ, Μπομπ Πίτερσον. Ώρες προβολών: 5-7 & 7-9 μ.μ. 

 

Ο Δήμος Μεσολογγίου και η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία θα πραγματοποιήσουν την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο  «2/39 ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΥΖΩΝΩΝ-Σελίδες από την πολεμική ιστορία του» το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 19.00  στο Αμφιθέατρο του Νομαρχιακού Μεγάρου Αιτωλ/νίας. 

 

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής» και το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου διοργανώνουν τον 1ο Εικαστικό Κύκλο αφιερωμένο στους Αιτωλ/νάνες Εικαστικούς.

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 στις 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στο Χρήστο Μποκόρο -Ζωγράφο με θέμα «Ζωγραφική απολογία» στην Γλυπτοθήκη Καπράλου.

   

 

Ο Δήμος Μεσολογγίου και η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία θα πραγματοποιήσουν την παρουσίαση του βιβλίου του Διονύση Σπ. Μπερελή πρ. σχολικού συμβούλου -συγγραφέα με τίτλο «Η εκπαίδευση στο Δήμο Οινιαδών Αιτωλ/νίας (1899-2010)», την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 11.00 στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου Οινιαδών στο Νεοχώρι. 

 

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΝΕΣΙΣ» συνεχίζει τις προβολές με ταινίες τέχνης αφιέρωμα για παιδιά και νέους, για την περίοδο 2009-2010,

Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί. Οι ταινίες  επαναπροβάλλονται τη Δευτέρα το πρωί αποκλειστικά για τα σχολεία.

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου θα προβληθεί η ταινία «Το τσίρκο» σε σκηνοθεσία Τσάρλι Τσάπλιν. Είσοδος ελεύθερη  

 

Η παρουσίαση των πεπραγμένων της μέχρι σήμερα θητείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λευκάδας θα γίνει την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 11.00 π.μ. στο ξενοδοχείο ΙΟΝΙΟΝ STAR (πρώην Ξενία). 

 

Η Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας ξεκινά και φέτος τις διαλέξεις της Σχολής Γονέων περιόδου 2009-2010 σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Νέες τεχνολογίες και επιτεύξεις στην υγεία του παιδιού» με ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Κουτσογιάννη-επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Φυσικής πανεπιστημίου Πατρών

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων Νομαρχιακού Μεγάρου στο Μεσολόγγι, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση εορτασμού των Τριών Ιεραρχών. Ομιλητής θα είναι ο κ. Σαράντος Καργάκος- Ιστορικός, συγγραφέας με θέμα «Η παράδοση ως εφαλτήριο για ένα καλύτερο μέλλον».

 

Ο Σύλλογος των εν Αθήναις Αγρινιωτών «Ο Άγιος Χριστόφορος» οργανώνει την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010 στις 11 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών Σίνα και Αραχώβης) στην Αθήνα. 

 

Η Παναιτωλοακακαρνανική Συνομοσπονδία (ΠΑΝ.ΣΥ.) θα πραγματοποιήσει την ετήσια Αιτωλοακαρνανική γιορτή-κοπή πίτας την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 11.00 - 14.00 στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 στην Τεχνόπολις στο Γκάζι (Πειραιώς 100). Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο παιδί και περιλαμβάνει ομιλίες που αφορούν το παιδί και παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων της ΠΑΝ.ΣΥ. Στο τέλος θα μοιραστούν στα μικρά παιδιά τετράδια από το Χαμόγελο του Παιδιού.   

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Γλαύκωμα, Καταρράκτης, Ηλιακή Εκφύλιση Ωχράς Κηλίδας: Μην κλείνετε τα μάτια... Τώρα μπορείτε να μάθετε όσα σας ενδιαφέρουν».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 11.00-12.30 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

 

Η Νομαρχία Αιτωλ/νίας, ο Δήμος Αιτωλικού και το Μουσείο Βάσως Κατράκη Κέντρο χαρακτικής Τέχνης πραγματοποιεί αναδρομική έκθεση του λαϊκού ζωγράφου Χρήστου Καγκαρά στις αίθουσες του Μουσείου Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 14 Μαρτίου 2010.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...