°F | °C
invalid location provided
Τοπικά


ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ
Παρασκευή, 16 Σεπτέμβριος 2011 05:00

-Χιλιάδες στρέμματα καμένα στην Αιτωλ/νία.

Περισσότερα...
 
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΑ
Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2011 05:00

Κι άλλο έργο προς παύση εργασιών;

Πληροφορίες μας λένε ότι το έργο άρδευσης Στράτου - Ανοιξιάτικου, που εδώ και αρκετό καιρό κατασκευάζεται, είναι θέμα ημερών να γίνει διακοπή των εργασιών του. Αν οι πληροφορίες μας είναι σωστές, τότε εικάζουμε, όπως και στα περισσότερα έργα που γίνονται στην Ελλάδα, ότι ο λόγος που θα παύσουν οι εργασίες, ενδεχομένως να είναι η αδυναμία εκπλήρωσης οικονομικών υποχρεώσεων...

 

Στο τραπέζι η συγχώνευση ΟΕΚ - Εργατικής Εστίας

Έντονα ακούγεται στην πόλη του Αγρινίου ότι το γραφείο Εργατικής Εστίας στο Αγρίνιο, είναι θέμα ημερών να παύσει τη λειτουργία του... Κι αυτό στα πλαίσια της συγχώνευσης ΟΕΚ και Εργατικής Εστίας, που συζητά η Κυβέρνηση, αλλά ακόμη δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της για τις προθέσεις της. Πάντως, οι Σύλλογοι των εργαζομένων Ο.Ε.Κ και Ο.Ε.Ε απεγνωσμένα αναζητούν στοιχεία και αρμόδιους για να ενημερωθούν ώστε να ενημερώσουν τους εργαζόμενους , καθώς παντού βρίσκουν πόρτες κλειστές...

 

«Μήνυμα» τρόμου σε επιχειρηματία του Αγρινίου

Μια σοβαρή και πρωτοφανή υπόθεση φέρεται να διερευνά η Ασφάλεια Αγρινίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο Αγρίνιο έλαβε πριν λίγες ημέρες ένα «μήνυμα» τρόμου. Συγκεκριμένα μέσα σε φάκελο έξω από το σπίτι του, άγνωστοι του άφησαν ένα κανονικό πλήρες φυσσίγγιο. Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία η οποία πλέον ψάχνει την άκρη του νήματος για την πρωτοφανή για τα τοπικά δεδομένα υπόθεση.

 

Κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης στην Παλαιομάνινα

Περισσότερα από 70 άτομα  από την Παλαιομάνινα Αιτωλοακαρνανίας (Δήμος Ξηρομέρου), νοσηλεύτηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, από άγνωστη αιτία το Σαββατοκύριακο και αρκετοί νοσηλεύονται χωρίς σοβαρές επιπλοκές, ακόμα και σήμερα. Ευτυχώς όλοι είναι καλά στην υγεία τους και κανείς δε διατρέχει άμεσο κίνδυνο. Σύμφωνα με πληροφορίες τα άτομα που οδηγήθηκαν στα νοσοκομεία της περιοχής  με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, προηγουμένως είχαν καταναλώσει κόλλυβα σε μνημόσυνο.

 

 

Σε κατάληψη το 3ο και το 4ο Λύκειο Αγρινίου

Από χθες το πρωί σε κατάληψη βρίσκονται δύο Λύκεια στο Αγρίνιο. Πρόκειται για το 3ο και το 4ο (παλιό Πολυκλαδικό). Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταλήψεις γίνονται για τις ελλείψεις σε όλους τους τομείς και ειδικά για το μπάχαλο με τα βιβλία.

 

 

Με Αστέρα Τρίπολης σήμερα ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο

 Οι Μεζάγκ και Μπαμόγκο δεν αναμένεται να βρεθούν στην αποστολή του σημερινού εξ αναβολής αγώνα του Παναιτωλικού με τον Αστέρα Τρίπολης αφού είναι δύσκολο να εκδοθούν τα δελτία τους μέχρι τότε. Πάντως, θα είναι ετοιμοπόλεμοι για το σαββατιάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κέρκυρα στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League. Το ματς με τον Αστέρα, πάντως, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ να αντιστρέψει το κλίμα, να ανέβει ψυχολογικά και να αφήσει οριστικά πίσω της την ήττα από τον Πανιώνιο.

 

 
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΑ
Τρίτη, 13 Σεπτέμβριος 2011 05:00

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την έναρξη ερευνών για πετρέλαιο στο Ιόνιο

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στη ΔΕΘ ανακοίνωσε την έναρξη ερευνών για πετρέλαιο και Φυσικό Αέριο. "Ανακοινώνω σήμερα ότι η Ελλάδα ξεκινά έρευνες πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης και η απόφαση για τη σχετική προκήρυξη υπογράφεται άμεσα. Προχωρήσαμε στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Είναι πλούτος που ανήκει σε όλους τους έλληνες και αξιοποιείται για το κοινό μας συμφέρον".

 

 

Από χθες το ΕΡΓΟΣΗΜΟ, με ΑΜΚΑ και "κουπόνι"

Τα ΕΛΤΑ διαθέτουν και εξαργυρώνουν από χθες , το λεγόμενο ΕΡΓΟΣΗΜΟ, συμβάλλοντας έτσι άμεσα στο μέτρο για την προστασία του περιστασιακά εργαζόμενου, την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής. Για την έκδοση του Εργόσημου από τα καταστήματα των ΕΛΤΑ, απαιτείται μόνο ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του εργοδότη, ενώ για την εξαργύρωση, απαιτείται το απόκομμα για τον εργαζόμενο και ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του εργαζόμενου. Κατά την εξαργύρωση του Εργόσημου, ο εργαζόμενος εισπράττει το αναγραφόμενο πληρωτέο ποσό, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές αποδίδονται από τα ΕΛΤΑ στον κατά περίπτωση ασφαλιστικό φορέα, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή ΟΓΑ.

 

 

Μείον ένας μισθός για περιφερειάρχες, δημάρχους

Την παρακράτηση ενός μισθού από τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος στο πλαίσιο των νέων μέτρων που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο. Αυτό σημαίνει ότι δήμαρχοι και περιφερειάρχες (αλλά και αιρετοί και μετακλητοί λειτουργοί του Δημοσίου - από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων)  θα λάβουν μειωμένες αποδοχές για το 2011, ενώ δεν διευρκινίστηκε αν το ίδιο θα ισχύσει και για το 2012.

 

 

Οι αντιπρόσωποι του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας

 Πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για την ανάδειξη των αντιπροσώπων του στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας. Εκλεχθήκαν από την πλειοψηφια οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καραδημας Δημήτρης, Πουλής Κώστας και Καπώνης Κωνσταντίνος. Από την μειοψηφία εκλεχθήκαν οι Πρεβεζάνος Γ. και Μουρκούσης Ν.

 
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΑ
Σάββατο, 10 Σεπτέμβριος 2011 05:00

Σε πλήρη λειτουργία η Καρδιολογική του Γ.Ν. Μεσολογγίου

 Την Πέμπτη ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρόσληψης ενός ακόμη καρδιολόγου στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Μεσολογγίου. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που είχε κληθεί να αντιμετωπίσει η διοίκηση του νοσοκομείου Μεσολογγίου, φαίνεται να επιλύθηκε... Με αυτή την ενέργεια, τίθεται σε λειτουργία και το εξωτερικό τακτικό ιατρείο, το οποίο θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Αναμφίβολα η εξέλιξη αυτή πρέπει να πιστωθεί στα «συν» του απερχόμενου διοικητή του νοσοκομείου Μεσολογγίου, κ. Νικολόπουλου αλλά και στην συντονισμένη πίεση που ασκήθηκε από τους φορείς της τοπικής κοινωνίας για την ουσιαστική αναβάθμιση της καρδιολογικής κλινικής και του νοσοκομείου Μεσολογγίου γενικότερα, καθώς προβλήματα συνεχίζουν να υφίστανται στην συνολική λειτουργία του ιδρύματος.

 

 

Πούλμαν με αστυνομικούς από το Αγρίνιο στη ΔΕΘ για διαμαρτυρία

Πούλμαν με αστυνομικούς υπαλλήλους αναχώρησε χθες και από το Αγρίνιο, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και τη ΔΕΘ, καθώς αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ συγκεντρώθηκαν στις 5.30 το απόγευμα μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Οι αστυνομικοί της πόλης του Αγρινίου εκπροσωπούν υπαλλήλους από όλη την περιοχή και με αυτό τον τρόπο επιθυμούν να διαμαρτυρηθούν μαζί με άλλους πολίτες για την εφαρμοζόμενη πολιτική. Τα κυριότερα αιτήματα είναι μισθολογικά και φορολογικά και σε μεγάλο βαθμό εστιάζονται στη μείωση του αφορολογήτου. Φαίνεται, λοιπόν, ότι η φετινή ΔΕΘ θα έχει όλα τα χρώματα της διαμαρτυρίας μέσα...

 

 

Σε εφεδρεία 20.000 υπάλληλοι

Έρχεται το πρώτο κύμα εφεδρείας για 20.000 υπαλλήλους, από τους 200.000, του ευρύτερου δημοσίου τομέα που μετά την πάροδο ενός έτους μπορεί να απολυθούν. Η αρχή θα γίνει από τους 11 φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται (ΕΡΤ, ΚΕΔ, ΙΓΜΕ, Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, ΟΣΚ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, ΕΘΙΑΓΕ, ΔΕΠΑΝΟΜ, Θέμις Κατασκευαστική, ΕΟΜΜΕΧ), σε ένα ποσοστό 10% δηλαδή 700 άτομα θα βγουν σε εργασιακή εφεδρεία. Για την ένταξη σε αυτές βασικό κριτήριο θα είναι η ηλικία του υπαλλήλου, αν δηλαδή είναι κοντά στη σύνταξη, και επομένως μπορεί να τεθεί σε εφεδρεία και να αποχωρήσει με εθελουσία έξοδο. Έτσι αυτοί που είναι πρώτοι στη λίστα της εργασιακής εφεδρείας είναι οι υπάλληλοι άνω των 57 ετών. Το επόμενο κριτήριο θα είναι τα τυπικά προσόντα του υπαλλήλου, με τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να μπουν σε εργασιακή εφεδρεία.

 

 

 
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΑ
Παρασκευή, 09 Σεπτέμβριος 2011 05:00

31χρονος βρέθηκε νεκρός στο Δημοτικό Πάρκο

31χρονος  βρέθηκε νεκρός χθες στο δημοτικό πάρκο Αγρινίου. Ο νεκρός ήταν χρήστης ναρκωτικών και θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο θάνατός του οφείλεται σε υπερβολική χρήση ναρκωτικών, καθώς βρέθηκε με τη σύριγγα στο χέρι. Το πτώμα του βρέθηκε στην πίσω είσοδο του πάρκου και επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί και ασθενοφόρο. Το δυσάρεστο αυτό συμβάν θυμίζει τις διαστάσεις της σύγχρονης μάστιγας  που αυξάνει τη νεανική θνησιμότητα. Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν την υπόθεση.

 

Καταλήψεων συνέχεια για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας

Τη συνέχιση των καταλήψεων τους έως και τη Δευτέρα, αποφάσισαν και τα τρία τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, αντιδρώντας στο νέο νόμο της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η εν λόγω απόφαση πάρθηκε ξεχωριστά από καθεμία εκ των Γενικών Συνελεύσεων των σχολών. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, οι φοιτητές του Αγρινίου συμμετείχαν χθες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Αθήνας. Τη Δευτέρα πρόκειται να καλέσουν και τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου προκειμένου να εκθέσουν τα αιτήματα τους.

 

Ασθενείς σεισμικές δονήσεις στο στενό Ρίου - Αντιρρίου

Συνεχίζεται η ασθενής σεισμική δραστηριότητα στο στενό Ρίου - Αντιρρίου. Την Τετάρτη τα ξημερώματα είχαμε δυο νέες ασθενείς δονήσεις, η πρώτη στις 5.11, εντάσεως 2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 4 χιλιόμετρα βόρεια της Πάτρας και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων. Η δεύτερη, λίγο αργότερα, στις 5.33, εντάσεως 2,2 Ρίχτερ, με ίδιο εστιακό βάθος και επίκεντρο 3 χιλιόμετρα δυτικά του Ρίου.

 

Παζάρια για λίγο γαύρο έκανε ο Εμίρης του Κατάρ

Ο Εμίρης του Κατάρ, Αλ Θάνι, αλώνιζε τις τελευταίες μέρες με το πλωτό παλάτι του το Ιόνιο... Αυτό που δεν θα περνούσε ποτέ από το μυαλό μας είναι ότι ο ζάμπλουτος άνδρας, θα παζάρευε για λίγο γαύρο!!! Όπως διαβάσαμε στο "Corfu Press", ο Εμίρης έκανε παζάρια με πλανόδιο ψαρά για το κόστος αγοράς πέντε κιλών φρέσκου γαύρου. Ζήτησε «σκόντο» στην τιμή και παζάρευε αρκετή ώρα με τον πωλητή, ο οποίος, σύμφωνα με τους μάρτυρες, δέχθηκε να ρίξει λίγο την τιμή του, ικανοποιώντας το βαθύπλουτο Εμίρη...

 

 

Παραιτήθηκε ο Θ. Μέντας από το Δ.Σ. του Παναιτωλικού

Την παραίτησή του για αδιευκρίνιστους λόγους υπέβαλε το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Θανάσης Μέντας, ο οποίος βρισκόταν πολλά χρόνια στην ομάδα. Ο κ. Μέντας δεν έχει διευκρινίσει ακόμα τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο με δεδομένο πως βρίσκεται στην ομάδα από τον καιρό που εκείνη βρισκόταν στα χαμηλά πρωταθλήματα, ενώ έχει φορέσει και την φανέλα της. Ίσως τις επόμενες ημέρες να γίνουν γνωστοί οι λόγοι της παραίτησης.

sport-fm.gr

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL