°F | °C
invalid location provided
Προβλήματα από τις κινητοποιήσεις στον ΕΛΓΑ
Πέμπτη, 14 Ιούλιος 2011 05:00

 

Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας  παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στη λειτουργία του ΕΛΓΑ από τις συνεχιζόμενες εδώ και καιρό κινητοποιήσεις των εκτιμητών γεωτεχνικών του οργανισelgaμού.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για περιορισμό των ημερών εκτός έδρας των εκτιμητών και οι διαδόσεις για εκτεταμένες απολύσεις εργαζομένων έχουν φέρει σε απόγνωση τους γεωτεχνικούς εργαζομένους. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να λησμονείται η στήριξη των γεωτεχνικών στον οργανισμό και τους ασφαλισμένους του, με τη χρήση των ιδιωτικών αυτοκινήτων τους ακόμα και σε δύσβατες περιοχές, την απασχόληση στο σπίτι τους για την έγκαιρη σύνταξη των πινάκων και τόσα άλλα που με συνείδηση καθήκοντος έχουν προσφέρει διαχρονικά.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει η διοίκηση του οργανισμού να λάβει υπόψη της ότι το εκτιμητικό έργο στην Πελοπόννησο έχει μείνει στάσιμο εδώ και μήνες και δεν έχουν γίνει εκτιμήσεις σε σειρά καλλιεργειών όπως κεράσια, κηπευτικά, αμπέλια. Επιπλέον δεν έχουν συνταχθεί πίνακες αποζημιώσεων για το 2011. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι οι παραγωγοί να επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Για τον λόγο αυτό το παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. θεωρεί ότι θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει ειλικρινής διάλογος της διοίκησης του οργανισμού με τους εργαζομένους για να εξεταστούν σοβαρά τα δίκαια αιτήματά τους ώστε να σταματήσει η απαξίωση του οργανισμού και των εργαζομένων γεωτεχνικών καθώς και η ιδιότυπη ομηρία των ασφαλισμένων σε αυτόν.

Από την Διοικούσα Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Σ. Λαμπρόπουλος

Γεωπόνος