Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα281
mod_vvisit_counterΧθές369
mod_vvisit_counterAll8124995
°F | °C
invalid location provided
Εξίσωση μισθών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
Πέμπτη, 14 Ιούλιος 2011 05:00

Εξίσωση των μισθών του δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις υπαλλήλων από τους καταργούμενους ή συγχωνευόμενους φορείς, αλλά και μειώσεις των βασικών συντάξεων του ΟΓΑ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων προβλέπει η τέταρτη επικαιροποίηση του μνημονίου, η οποία προς αποφυγήν «παρεξηγήσεων» είναι μεταφρασμένη από το υπουργείο Οικmisuoiονομικών.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στους μισθούς, το μνημόνιο προβλέπει την κατάθεση εντός του Ιουλίου στη Βουλή λεπτομερούς σχεδίου δράσης με χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση και εφαρμογή του απλοποιημένου μισθολογικού συστήματος στο δημόσιο. Το νέο μισθολόγιο «θα είναι σε αρμονία με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, επιτυγχάνοντας μείωση στο συνολικό μισθολογικό κόστος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αυτό το σχέδιο βασίζεται στα αποτελέσματα της έκθεσης που δημοσιεύθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και «θα εφαρμοστεί σταδιακά τα επόμενα 3 χρόνια».

Μετά την προσαρμογή των μισθών του δημοσίου τομέα στα δεδομένα του ιδιωτικού τομέα, θα ακολουθήσει η εξίσωση των μισθών των εργαζομένων στις δημόσιες επιχειρήσεις, οι οποίοι «θα είναι σε αρμονία με το νέο μισθολόγιο του δημόσιου τομέα».

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...