Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα253
mod_vvisit_counterΧθές369
mod_vvisit_counterAll8124967
°F | °C
invalid location provided
Ξεκινούν οι στοχευμένοι έλεγχοι για την ανασφάλιστη εργασία
Παρασκευή, 08 Ιούλιος 2011 05:00

Η Δυτική Ελλάδα στις περιοχές με τα υψηλότερα ποσοστά «μαύρης» εργασίαςergasia

Από τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, του Ιονίου, της Κεντρικής Μακεδονίας, του Νοτίου Αιγαίου και της Κρήτης, οι οποίες εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά αδήλωτης εργασίας, ξεκινούν αυτό το μήνα οι στοχευμένοι έλεγχοι των κοινών κλιμακίων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.
    Οι έλεγχοι εντάσσονται στο ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο κοινής ελεγκτικής δράσης ΣΕΠΕ-ΕΥΠΕΑ, για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας. με την κωδική ονομασία «ΑΡΤΕΜΙΣ» το οποίο περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση του Σώματος- Επιθρωρητών Εργασίας. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται επίσης, η αξιοποίηση του συνόλου του διαθέσιμου προσωπικού του υπουργείου Εργασίας καθώς και η συνδρομή του ΣΔΟΕ, όπου απαιτείται.
    Η προσπάθεια συντονισμού των ελεγκτικών μηχανισμών ξεκίνησε από το 2010 και μέχρι σήμερα από τα μικτά κλιμάκια ΣΕΠΕ-ΕΥΠΕΑ έχουν διενεργηθεί 8.758 έλεγχοι.
    Με το συντονισμό των ελεγκτικών μηχανισμών την εντατικοποίηση και την αύξηση των ελέγχων το υπουργείο επιδιώκει, να καταστήσει σαφές ότι λειτουργεί ένας αξιόπιστος και αποτελεσματικός μηχανισμός ελέγχου αλλά και να ενισχυθεί, μέσα από το συμβουλευτικό ρόλο του ελεγκτικού μηχανισμού, η ασφαλιστική συνείδηση εργοδοτών και εργαζομένων.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΠΕ το φαινόμενο της αδήλωτης εργασίας διαχέεται σε όλους τους κλάδους αλλά σε ορισμένους έχουν καταγραφεί υψηλά ποσοστά αδήλωτης εργασίας (Διανομές κατ' οίκον, Νυχτερινή διασκέδαση, Cafe bar, Καθαριότητα, Κατασκευές).

Το υπουργείο Εργασίας φιλοδοξεί να περιορίσει την ανασφάλιστη εργασία από το 26% στο 16% ως το 2015, εξοικονομώντας το μεγαλύτερο μέρος από τα 3,2 δισ. ευρώ που σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα πρέπει να προέλθουν από τον έλεγχο της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...