Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα268
mod_vvisit_counterΧθές369
mod_vvisit_counterAll8124982
°F | °C
invalid location provided
Ηχηρό «όχι» της Εκκλησίας στην Κάρτα του Πολίτη
Τρίτη, 05 Ιούλιος 2011 11:14

Mεγάλη η αποδοχή του κόσμου στο κάλεσμα  του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά

Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρονkarta-polith πολιτών της περιοχής στην εκδήλωση για την Κάρτα του Πολίτη που έγινε το βράδυ της Κυριακής στο Αγρίνιο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, σημαντικός αριθμός ιερέων αλλά και πλήθος κόσμου, όλων των ηλικιών που κατέκλυσε τους χώρους στο Παπαστράτειο Μέγαρο, ακόμη και έξω από αυτό.

Ομιλητές στην εκδήλωση, που είχε την υποστήριξη της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ήταν ο  πανοσιολογιότατος Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου π. Αθανάσιος και  ο  εκπρόσωπος της ΠΡ.Α.Ο.Σ. (Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης), οικονομολόγος Ευστάθιος Αδαμόπουλος.

Ειδικότερα, ο π. Αθανάσιος, έκανε λόγο για «ηλεκτρονική χειραγώγηση και παρακολούθηση των πολιτών» σημειώνοντας πως αυτή η Κάρτα, αποτελεί τεχνική ανάγκη της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Σημείωσε ακόμη πως σε πολλές χώρες όπου επιχειρήθηκε αυτό, υπήρξε αντίδραση και τελικά αποτυχία και δυσκολίες, φέροντας ως παράδειγμα αυτό της Βρετανικής κυβέρνησης όπου η Κάρτα του Πολίτη, αποσύρθηκε τελικά.

Στα αξιοσημείωτα της ομιλίας η σαφής αιχμή κατά της ηγεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, από τον π. Αθανάσιο που είπε πως εμφανίζεται στο ζήτημα αδύναμη, χωρίς να ορθώνει τον λόγο της, σε αντίθεση με τον λαό.

Από την πλευρά του ο οικονομολόγος κ. Αδαμόπουλος, εστίασε, μέσα και από βιντεοπροβολές, στα τεχνικά χαρακτηριστικά της Κάρτας του Πολίτη.

Τέλος, την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς ο οποίος  τόνισε ότι «με την εκδήλωση αυτή ζητάμε να μας αφήσουν να είμαστε και να μένουμε ελεύθεροι, συνειδητοί ορθόδοξοι χριστιανοί, γνήσιοι Έλληνες Ρωμιοί. Εκφράζουμε σήμερα την έντονη ανησυχία μας γιατί προωθείται από τους ιθύνοντες με μεγάλη βιασύνη, με φοβερή κρυψίνοια και ερήμην του δοκιμαζομένου ελληνικού λαού, το ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων μας μέσω των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων-κρατών οι οποίες θα φέρουν το όνομα «κάρτα του πολίτη».

Στην πανάρχαια χώρα μας που είναι η κοιτίδα ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ορθοδοξίας, σαν ορθόδοξοι χριστιανοί και έλληνες θέλουμε και απαιτούμε την ελευθερία μας.

Ας είμαστε έτοιμοι να αγωνιζόμαστε πάντοτε να μείνουμε ελεύθεροι από τις ηλεκτρονικές δεσμεύσεις για να λατρεύουμε και να δοξάζουμε ανεμπόδιστα τον Αναστάντα Θεό μας, να ζούμε την Ορθοδοξία μας να πραγματώσουμε χωρίς επεμβάσεις τον προσωπικό μας αγιασμό.

Μην πτοηθούμε, μη λυγίσουμε, μην υποχωρήσουμε αν δεν βεβαιωθούμε για την καθαρότητα και την ειλικρίνεια της κάρτας.

Δεν θα την πάρουμε, όχι δεν θα την παραλάβουμε, έστω κι αν είπαν μερικοί ιθύνοντες ότι θέλουν δεν θέλουν οι Έλληνες θα την πάρουν. Από σήμερα άγρυπνοι, σταθεροί, εδραίοι, αμετακίνητοι και η προσευχή μας προς τον Κύριο ας γίνει ζέουσα και εκτενής για να μην γίνει η πατρίδα μας παίγνιο των ξένων».

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...