Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα132
mod_vvisit_counterΧθές448
mod_vvisit_counterAll8032911
°F | °C
invalid location provided
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αρωγός στην προστασία του περιβάλλοντος

Εκατοντάδες ήταν οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν  στο περιβαλλοντικό κάλεσμα της Περιφέρειας

 «Η προστασία του περιβάλλοντοpereiferia-2ς και η ευαισθητοποίηση σε ζητήματα κλιματικής αλλαγής είναι ευθύνη όλων μας. Αυτό ήταν το μήνυμα που θελήσαμε να μεταδώσουμε με τη διοργάνωση μιας σειράς δράσεων στην Αχαΐα, στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ηλεία. Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας και υποστήριξαν την πρωτοβουλία μας. Τους φορείς, τις οργανώσεις, τους μαθητές, όλες τις Υπηρεσίες που ενεπλάκησαν και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, συνδράμοντας στο έργο μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, σχετικά με τις δράσεις που διοργάνωσε για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η ανταπόκριση των πολιτών ήταν ιδιαιτέρως αυξημένη, ενώ και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες εκατοντάδες ήταν οι πολίτες που πήραν μέρος στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια, με την συνεργασία Δήμων, τοπικών φορέων, περιβαλλοντικών οργανώσεων και μαθητών σχολείων.

Οι δράσεις

Αιτωλοακαρνανία: Εκατοντάδες μαθητές και πολίτες πήραν μέρος στη δράση καθαρισμού της παραλίας της λίμνης Τριχωνίδας στην Αιτωλοακαρνανία, στη Μυρτιά Θέρμου. Προηγήθηκε συζήτηση και ενημέρωση για την προστασία της λίμνης. «Η ανταπόκριση των μαθητών και των πολιτών ήταν πραγματικά συγκινητική», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος. Στη δράση συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής ενώ στον καθαρισμό της παραλίας συμμετείχαν και μαθητές από Γυμνάσιο της Βουλιαγμένης. Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των δράσεων της Περιφέρειας για την Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώθηκε και διήμερο σεμινάριο στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θέρμου.

Αχαΐα: Ο κ. Κατσιφάρας, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο και τον Δήμαρχο Δυμαίων Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, συμμετείχε στη δράση καθαρισμού του Τείχους Δυμαίων ενώ νωρίτερα επισκέφθηκε το Κέντρο Πληροφόρησης Λάππα και την κινητή έκθεση. Δράση που διοργανώθηκε με τη συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Στροφυλιάς - Κοτυχίου, του Δήμου Δυμαίων, της ΟΙΚΙΠΑ και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στον καθαρισμό του Τείχους Δυμαίων πήραν μέρος περίπου 100 πολίτες και μαθητές ενώ ακολούθησε και καθαρισμός της παραλίας Καλογριάς, με μηχανήματα. Στα Καλάβρυτα, οργανώθηκε ανοικτή συζήτηση - ενημέρωση και αμέσως μετά, με την συμμετοχή 50 περίπου μαθητών, έγινε φύτευση καλλωπιστικών φυτών. Στις δράσεις συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, μέλη του Φορέα Διαχείρισης Χελμού - Βουραϊκού, του Περιβαλλοντικού Κέντρου Κλειτορίας κ.α.

Ηλεία: Στην Ηλεία μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών στις δράσεις που διοργανώθηκαν στο δάσος της Φολόης, παρόντος και του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα. Διοργανώθηκαν πεζοπορία μέσα στο δάσος, ποδηλατοδρομία, περίπατος με άλογα μέσα στο δάσος, απελευθέρωση θηραμάτων κ.α.

Τέλος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Περιφέρειας οργανώθηκε και καθαρισμός των ακτών και των παραθαλάσσιων δασών στις Θίνες Βαρθολομιού, με τη συμμετοχή του «Χαμόγελου του Παιδιού», του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών - Αναδασωτών, των Δασαρχείων κ.α. Στην εκδήλωση παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...