Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα141
mod_vvisit_counterΧθές448
mod_vvisit_counterAll8032920
°F | °C
invalid location provided
Η Χριστιανική Αλήθεια

 

Η οικονομική κρίσις

Του συνεργάτη μας Χριστοφ. Κ. Διδασκάλου, Θεολόγου

Αυτή την εποχή , αυτόν τον καιρό βλέπουμε τη δύσκολη κατάσταση όλων μας , αν όχι όλου του ελληνικού πληθυσμού , του περισσοτέρου. Βλέπουμε και ζούμε την οικονομική κρίση. Την β λέπουμε στους εαυτούς μας και στους συνανθρώπους  της πατρίδος μας .

Ισως να μην χρειάζεται η στήλη αυτή να αναζητήσει τα αίτια τα οποία μας έφεραν αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Να τα εκφράσει τα αίτια αυτά και να διατυπώσει τις απόψεις της. Ας κάνουμε κάτι άλλο. Ας σκεφτούμε τη ζωή μας  προ της κρίσης αυτής της οικονομικής. Μήπως η ζωή μας η υλική είχε υπερφορτωθεί από τα υλικά αγαθά. Μήπως αυτά βλέπαμε μόνο και αυτό αναζητούσαμε και γι αυτά μόνο ζούσαμε και εργαζόμασταν. Ισως η υπερφόρτωση   αυτή, η υπερκατανάλωση, η υλιστική τοποθέτησή μας  μας έφεραν εδώ στο σημείο της κρίσης.

Όμως από εδώ και πέρα τι πρέπει να γίνει; Χρειάζεται να γίνει μια καλύτερη θεώρηση της υλικής μας ζωής και των υλικών μας αγαθών. Κοντά στην άνθιση  και την ύπαρξη των υλικών αγαθών να υπάρχει και η άνθιση και η ύπαρξη των θείων και πνευματικών αξιών. Χρειάζεται, νομίζω από εδώ και πέρα να προχωρούμε με μεγάλη περίσκεψη. Να σκεπτόμαστε τις οικονομικές μας δυνατότητες. Αντέχουν για να υψώσουμε υψηλούς πύργους.  Χρειάζεται δηλαδή σκέψις, περίσκεψις, σύνεσις. Κάπου στην αγία Γραφή  διαβάζουμε : « τις εξ υμών θέλων πύργον οικοδομήσας, ουχί πρώτον καθίσας ψηφίζει την δαπάνην ει έχει τα προς απαρτισμόν» ( Λκ ιδ΄28).

Η οιικονομική αυτή κρίση υπάρχει και με την προσευχή όλων μας και τις προσπάθειες τη πολιτείας μας θα περάσει.  Θα επανέλθουμε στην καλή οικονομική κατάσταση. Όμως από εκεί και πέρα η ζωή μας ας προχωρεί  με  περίσκεψη, με σύνεση και προσοχή. Η οικονομική μας ζωή στηρίζεται στις μεγάλες αυτές αρχές και αρετές.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...