Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα110
mod_vvisit_counterΧθές452
mod_vvisit_counterAll8031039
°F | °C
invalid location provided
Kανένας λόγος ανησυχίας

Από την εμφάνιση κρουσμάτων της νόσου Χάνσεν σε οικογένεια αλλοδαπών στο νομό. Άμεση η αντίδραση της Περιφέρειαςxansen

Kανένας λόγος ανησυχίας δεν συντρέχει εξαιτίας της εμφάνισης κρουσμάτων της νόσου Χάνσεν (επιστημονικώς ή λέπρα) σε οικογένεια αλλοδαπών που διαβιεί σε περιοχή κοντά στην Αιτωλοακαρνανία (Τα τέσσερα μέλη της οικογένειας είναι κάτοικοι του νομού, όπου και διαμένουν τα τελευταία δέκα χρόνια. Τα δύο είναι μικρά παιδιά). Σε αυτό το συμπέρασμα συγκλίνουν πλέον όλα τα δεδομένα αλλά και οι έλεγχοι του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Άμεση η αντίδραση της Περιφέρειας

Άμεση ήταν η αντίδραση της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας μετά την ενημέρωση που είχε για τον εντοπισμό κρουσμάτων της νόσου Χάνσεν σε οικογένεια, σε περιοχή κοντά στο Αγρίνιο.

Κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), της Δερματολογικής Κλινικής του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας και του Νοσοκομείου Αγρινίου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υγείας και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας βρέθηκε στο σχολείο όπου φοιτούν οι δυο μαθητές που προσεβλήθησαν από την νόσο και υπέβαλλαν σε εξετάσεις το σύνολο των μαθητών και το διδακτικό προσωπικό ενώ, ταυτόχρονα, ενημέρωσαν σχετικά τους γονείς.

Από τη στιγμή που επισήμως διαπιστώθηκε η ύπαρξη των κρουσμάτων της νόσου Χάνσεν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος έδωσαν κατευθύνσεις στην Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Αιτωλοακαρνανίας και με ευθύνη του Προϊσταμένου Νίκου Φατούρου εκπονήθηκε όλο το πλάνο των άμεσων ενεργειών για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Στο χώρο του σχολείου των παιδιών της οικογένειας που εντοπίστηκε η νόσος, διαμορφώθηκε ένα μικρό ιατρείο στο οποίο εξετάστηκαν όλοι οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό από ομάδα τριών γιατρών της Δερματολογικής Κλινικής του Π.Π.Ν.Π. με επικεφαλής τον Καθηγητή Δ. Τσαμπάο.

Να σημειωθεί ότι τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ που βρέθηκαν στην περιοχή συνεχάρησαν την Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας για την άμεση αντίδραση της η οποία, όπως είπαν, επετεύχθη σε χρόνο ρεκόρ και αποτελεί παράδειγμα για τον τρόπο που πρέπει να ανταποκρίνονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις οι κατά τόπους Υπηρεσίες.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...