°F | °C
invalid location provided
Καθαρίζει λίμνες, κάνει άοσμη τη λυματολάσπη και αυξάνει τη γεωργική παραγωγή

Ξεκινά και στην Ελλάδα η παραγωγή ενός  "θαυματουργού" πετρώματος, του ζεόλιθου

   Καθαρίζει λίμνες και καλλιέργειες, μειώνοντας μέχρι και κατά 92% την παρουσία κυανοβακτηρίων στο νερό και το χώμα. Με την ίδια ευκολία βοηθάει τις ... αγελάδες να παράγουν περισσότερο γάλα -έως κατά 17%- ενώ αυξάνει την παραγωγή σιτηρών και καλαμποκιού, σε ποσοστό πουzeoliuo φτάνει στο 57%!

   Τα ... χαρίσματά του δεν σταματούν, όμως, εδώ: επιτρέπει τη μείωση της χρήσης λιπασμάτων ακόμη και κατά 100% και του νερού άρδευσης σε ποσοστό που τείνει στο 70%, ενώ κάνει άοσμη τη λυματολάσπη και την κοπριά, ανοίγοντας νέους δρόμους στη διαχείριση αστικών και κτηνοτροφικών αποβλήτων.

   Ακούγεται θαυματουργό και, κατά κάποιον τρόπο, είναι. Ο λόγος για το φυσικό ζεόλιθο, οι δυνατότητες του οποίου δεν σταματούν στα προαναφερθέντα, αφού μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του πόσιμου νερού, να εξυγιάνει/οξυγονώσει υδάτινα οικοσυστήματα, να χρησιμοποιηθεί σε ιχθυοκαλλιέργειες, αποσμητικά και συμπληρώματα διατροφής, αλλά και ως υπόστρωμα θερμοκηπίων και ανθοκομικής!

   Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, σε πείραμα που έγινε προ ετών στη λίμνη Κορώνεια, διαπιστώθηκε ότι το pH του νερού, που φτάνει ως το 10,5, έγινε σχεδόν ουδέτερο μέσα σε 10 λεπτά από τη ρίψη ζεόλιθου σε αυτό, ενώ σε ύδατα της Δοϊράνης, η παρουσία του κυανοβακτηρίου "Colonial Microcystis" μειώθηκε κατά 51%, κατόπιν κατεργασίας με το πέτρωμα!

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...