Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα129
mod_vvisit_counterΧθές448
mod_vvisit_counterAll8032908
°F | °C
invalid location provided
Η ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

 

Του συνεργάτη μας Χριστοφ. Κ. Διδασκάλου, Θεολόγου

Ο άνθρωπος , ο κάθε άνθρωπος σαν υλικός οργανισμός που είναι δεν μένει ζωντανός  πάντοτε. Ερχονται τα χρόνια της βιολογικής του λήξεως και φεύγει, λήγει η ζωή του, πεθαίνει. Σ΄αυτόν τον επίγειο κόσμο  όσοι ερχόμαστε σε λίγα χρόνια φεύγουμε , πηγαίνουμε προς μίαν άλλην ζωήν.

Αυτή η σύντομη πορεία μας επάνω στη γη μας χρειάζεται  καθημερινώς την φροντίδα μας, την ετοιμασία μας. Να ετοιμαζόμαστε καθημερινώς για την ανθρώ πινη ζωή μας επάνω στον πλανήτη μας.  Η ετοιμασία του κάθε ανθρώπου είναι απαραίτητος. Καμμία καθυστέρηση δεν μπορεί να υπάρχει. Παραλλήλως προς την υλική ετοιμασία υπάρχει και η ψυχική ετοιμασία. Εάν πιστεύουμε πως έχουμε ψυχή αθάνατη  και πως αυτή καλείται να ζήσει στη Βασιλεία  του αθανάτου θεού αιώνια, τότε δεν μπορούμε όσο ζούμε παρά να ετοιμαζόμαστε  πνευματικά, ψυχικά. Να κάνουμε την θεϊκή ετοιμασία μας.

Η ετοιμασία αυτή του κάθε ανθρώπου γίνεται με την πίστη του στο Θεό και τη γνώση του Θεού και τη γνώση του Νόμου του, αλλά και της καρποφορίας των εντολών, ώστε να καθιστούν τον άνθρωπο Θεϊκόν , άγιον. Η ετοιμασία  όμως πρέπει να γίνεται καθημερινά. Σήμερα που ζούμε, γιατί αύριο και μεθαύριο  δεν ξέρουμε αν θα ζούμε. Η φυγή μας από τον κόσμο της προσωρινότητος έρχεται μερικές φορές εκτάκτως. Ο Κύριος Ιησούς λέγει: « Γίνεσθε έτοιμοι, ότι η ώρα ου δοκείτε ο υιός του ανθρώπου  έρχεται( Λουκ. Ιβ 40 ). Δεν ξέρουμε την ώρα και τη στιγμή που θα πεθάνουμε, που θα έχει ο Κύριος να μας πάρει.

Αγνωστος θάνατος  για την καθένας μας. Ο΄τι το καλόν και άγιον είναι αυτό. Η ετοιμασία μας η ψυχική, του καθενός μας και όλων μας να γίνεται πάντοτε καθημερινώς με προθυμία και αγάπην.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...