Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα389
mod_vvisit_counterΧθές969
mod_vvisit_counterAll8058436
°F | °C
invalid location provided
Δραματική άνοδο στη στάθμη

 των ωκεανών προβλέπει νέα έκθεση

Μια ακόμη μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενες που δείχνουν ότι το λιώσιμο των πάγων θα οδηγήσει τις επόμενες δanodos-stumhsεκαετίες σε μεγάλη αύξηση των επιπέδων των υδάτων κάτι που θα οδηγήσει σε καταβύθιση νησιών και παράκτιων περιοχών, πλημμύρες και εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων που θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Τη νέα μελέτη πραγματοποίησαν ειδικοί του προγράμματος AMAP (Arctic Monitoring and Assessment Programme) που παρακολουθούν τις κλιματικές μεταβολές στον Αρκτικό Κύκλο και όπως εκτιμούν στο τέλος του 21ου αιώνα τα επίπεδα των υδάτων στον πλανήτη είναι πιθανό να έχουν ανέβει 1-1,6 μέτρα.
«Η εξαετία 2004-2010 ήταν η πιο θερμή περίοδος στην σύγχρονη ιστορία του Αρκτικού Κύκλου. Λιώνουν οι παγετώνες της Αρκτικής καθώς και το μόνιμο στρώμα πάγου στην Γροιλανδία. Το λιώσιμο αυτών των περιοχών συμβάλει τα μέγιστα στην αύξηση των επιπέδων των υδάτων στον πλανήτη» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι ειδικοί της AMAP.
Η νέα μελέτη αυξάνει την ανησυχία αφού η τελευταία που είχε στην διάθεση της η Διακυβερνητική Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ ανέφερε ότι η αύξηση των υδάτων στο τέλος του αιώνα θα είναι 18-59 εκατοστά. Στις 12 Μαΐου είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Αρκτικού Συμβουλίου στο οποίο λαμβάνουν μέρος οι 8 χώρες που έχουν Αρκτικές περιοχές (ΗΠΑ, Ρωσία, Καναδάς, Σουηδία, Φιλανδία, Δανία, Νορβηγία, Ισλανδία) στην οποία θα γίνει εκτίμηση όλων των νέων δεδομένων για τις κλιματικές μεταβολές στην περιοχή.

Newsroom ΔΟΛ

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...