Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα410
mod_vvisit_counterΧθές969
mod_vvisit_counterAll8058457
°F | °C
invalid location provided
Ξεκίνησε η ενημέρωση για την Πυροπροστασία

Των δημοτικών σχολείων Δήμου Ναυπακτίας                                                                                                                             

  Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπάκτου, ο  Δήμος Ναυπακτίας και η  Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού και  Περιβάλλοντος Πράσινο+ Μπλε , σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικότερα τωpyroprostasiaν μαθητών Δ',Ε' & ΣΤ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ναυπακτίας, ξεκίνησαν  δράση ενημέρωσης σχετικά με την « Πυροπροστασία » .

  Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ( 1η Μαΐου ) από 4 Μαΐου επισκέπτονται  κάθε ημέρα             δύο Δημοτικά Σχολεία ( 15 συνολικά),  Πυροσβεστικό Όχημα της Υπηρεσίας Ναυπάκτου μαζί με το πλήρωμά του σε πλήρη εξάρτηση καθώς και εκπρόσωπος της ΜΚΟ Πράσινο+Μπλε , οι οποίοι και  ενημερώνουν εκπαιδευτικούς και μαθητές για το έργο της πυροσβεστικής,  αλλά και τους τρόπους προφύλαξης από τις πυρκαγιές.

  Σε προκαθορισμένη ημερομηνία και ώρα, σε αίθουσα του κάθε σχολείου, γίνεται προβολή cartoon με τον

 "Mickey mouse πυροσβέστη", καθώς και προβολή της "δράσης" του Πυροσβεστικού Σώματος. Στη συνέχεια οι μαθητές επεξεργάζονται με τη βοήθεια του πληρώματος,  το πυροσβεστικό όχημα, μιλούν με τους πυροσβέστες περιεργάζονται  τη μάνικα, έτσι ώστε να αντιληφθούν και το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

  Με την ολοκλήρωση της ενέργειας μοιράζονται στους μικρούς μαθητές, έντυπο με οδηγίες πυροπροστασίας καθώς και μικρά αυτοκόλλητα πυροσβεστικού οχήματος με το 199.

   Η αρχή έγινε με τα σχολεία 1ο ΔΣ και 3ο ΔΣ Ναυπάκτου όπου οι μικροί μαθητές έμειναν κατενθουσιασμένοι.

 Παρόντες ήταν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και υπεύθυνη για θέματα παιδείας  Μαρία Ζιαμπάρα, ο Δ/ντης της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπάκτου Δημήτρης Κοντογιάννης και ο υπεύθυνος συντονιστής της δράσης της ΜΚΟ Πράσινο+Μπλε, Τάσος Ξύδης, οι οποίοι και τόνισαν την σημασία της ενημέρωσης των νέων παιδιών για τη πυροπροστασία.

  Η ενέργεια έχει ως στόχο να φέρει κοντά την πυροσβεστική υπηρεσία με τους μαθητές,  να τους ενημερώσει για το έργο της, την σημασία της πρόληψης, αλλά και πως πρέπει να αντιδρούμε σε περιπτώσεις πυρκαγιάς.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...