°F | °C
invalid location provided
ΒΑΛΚΑΝΙΑ - Β. ΗΠΕΙΡΟΣ

 - ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ ΚΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ  ΤΟΥ   Ν. Α. Τ. Ο.

ΤΟΥ ΘΩΜΑ Σ .ΧΟΥΤΑ  τ. Βουλευτού Ν. Δ.

 

Α.-ΠΡΟΛΟΠΚΑ.-

Στην ημερήσια αθηναϊκή εφημερίδα "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" της 1ης Μαρτίου 2011 Αρ. Φύλλου 27.704 _δημοσιεύθηκε, με τον τίτλο "ΒΑΛΚΑΝΙΑ", το κατωτέρω κείμενο του τ. Βουλευτού του Νομού μας ΘΩΜΑ Σ. ΧΟΥΤΑ, το οποίο, με λίαν χαρακτηριστικές διαπιστώσεις, αναφέρεται σε κρίσιμα πολιτικοστρατιωτικά θέματα της "πυριτιδαποθήκης της Ευρώπης", δηλ. των Βαλκανίων.

Β.-ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.

Επί του ενδιαφέροντος δημοσιεύματος της εφημερίδος Σας της 16ης Ιανουαρίου 2001 τιτλοφορούμενου "Στον Αστερισμόν της Β. Ηπείρου -Αποκαλυπτικό βιβλίο του Στ. Τζίμα" (σελ. 24), το οποίο αναφέρεται, λίαν λεπτομερώς και αποκαλυπτικώς, στα της Β. Ηπείρου και στα λάθη των φορέων ΜΑΒΗ, ΕΙΥΑΠΟΕ και "Ομόνοιας", βασιζόμενου στο σημαντικό βιβλίο του συνεργάτη Σας κ. Σταύρου Τζίμα "Στον Αστερισμό του Εθνικισμού" (Εκδόσεις Επίκεντρο), επιτρέψτε μου να παρατηρήσω ότι, κάθε άλλο, το καλλιεργούμενο στην δεκαετία του 1990 στους Έλληνες της Αλβανίας κλίμα αλυτρωτισμού περί "αυτονομίας" (και δια των όπλων, 1940 1941, ως γνωστόν) της Β. Ηπείρου, ήταν ανεδαφικό, κατ' αντιστοιχία με την ανεδαφική στρατηγική "που ακολουθούσαν οι Αλβανοί για το Κόσοβο".

Καθ' όσον, οι έξυπνοι και τολμηροί Αλβανοί, συνεπικουρούμενοι και καθοδηγούμενοι από το Αλβανικό Κράτος, το θλιβερό Ν. Α. Τ. Ο., την Ε. Ε. και τον ανεκδιήγητον και γελοίον (λόγω του κωμικού σεξουαλικού σκανδάλου Λεβίνσκυ) πρόεδρον των Ή. Π. Α. Bill Clinton και με μέσον πολεμικόν τους ανέντιμους κατά της Ο. Δ. της Γιουγκοσλαυίας βομβαρδισμούς (24 Μαρτίου - Ιουνίου 1999), απέκτησαν δεύτερο κράτος, επάνω στα αιματοβαμμένα, από σερβικό αίμα, εδάφη του Κοσσυφοπεδίου.