Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα523
mod_vvisit_counterΧθές351
mod_vvisit_counterAll8145821
°F | °C
invalid location provided
Καταβολή δεδουλευμένων στους ωρομίσθιους

 εκπαιδευτικούς  των Δημοσίων ΙΕΚ

Λύση στο πρόβλημα των χρεών του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ), για τα έτη 2008 - 2010, προς τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς  των Δημοσίων Ινστιτούτων ekpedeytikoiΕπαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ),  δίνει  το Υπουργείο Παιδείας.

Την Παρασκευή 11/03/2010, κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο η μεταφορά πίστωσης σε Κωδικό Αριθμό Εξόδων του προϋπολογισμού του, για την αποπληρωμή του χρέους.

Η καταβολή των δεδουλευμένων προς τους εκπαιδευτικούς θα αρχίσει στα τέλη Μαρτίου, ενώ η σχετική διαδικασία αποπληρωμής - του κύριου όγκου των οφειλών του ΟΕΕΚ- εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός τετραμήνου. Για την επίσπευση της διαδικασίας πληρωμής, έχουν συσταθεί ομάδες εργασίας - στις οποίες συμμετέχουν 30 άτομα- που θα ασχολούνται αποκλειστικά με το ζήτημα αυτό.

Σε συνέχεια των προσπαθειών που ξεκίνησε η Υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά, που έχει και τη σχετική αρμοδιότητα, έδωσε εντολή στον ΟΕΕΚ (και μετέπειτα ΕΟΠΠ) να συγκεντρωθούν οι οφειλές όλων των ΙΕΚ και να ομαδοποιηθούν ανά κατηγορία δαπάνης.

Τέλος, πρέπει να τονιστεί  ότι οι εκπαιδευτικοί των Δημοσίων ΙΕΚ θα πληρώνονται, πλέον, από τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και ως εκ τούτου δεν αναμένεται να ξαναπαρουσιαστεί πρόβλημα στο μέλλον.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...