Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα598
mod_vvisit_counterΧθές351
mod_vvisit_counterAll8145896
°F | °C
invalid location provided
Χωρίς προσεισμικό έλεγχο τα δημόσια κτίρια

Αναγκαία η παροχή κινήτρων και για τις ιδιωτικές κατοικίες

Χωρίς προσεισμικό έλεγχο βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων κτιρίων στην Δυτική Ελλάδα. Παράλληλα, και στα ιδιωτικά κτίρια είναι αναγκαία η παροχή κινήτρων για τις όποιες παρεμβάσεις στατικής προστασίας τους απαιτούνται.

Όπως σημείωσε ο πρόεδροςelegxos του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Θ. Γιανναδάκης, η πρόταση του Τεχνικού Επιμελητηρίου είναι να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ πρόγραμμα ενίσχυσης των δημοσίων κτιρίων και των επιχειρησιακών κτιρίων (νοσοκομεία, αστυνομία, πυροσβεστική, κ.ά.). Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας σημειώνει πως στην περιοχή υπάρχουν κτίρια που έχουν προβλήματα στατικότητας, ενώ οι προσεισμικοί έλεγχοι δεν είναι επαρκείς.

Παράλληλα, τονίζει την αναγκαιότητα να δοθούν κίνητρα για παρεμβάσεις αντισεισμικής προστασίας και στα ιδιωτικά ακίνητα, στα πρότυπα του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ' οίκον».

Την ίδαι ώρα φιλοξενούμενος στην εκπομπή "Πρωινή Ενημέρωση" ήταν ο Καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης, ο οποίος ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για το ενδεχόμενο, ο ισχυρότατος σεισμός που εκδηλώθηκε στην Ιαπωνία, να προκαλέσει έναν δυνατό σεισμό και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, αυτό επιστημονικά είναι εφικτό να γίνει, μόνο σε περίπτωση ρήγματος, που είναι έτοιμο να δώσει σεισμό και μπορεί έτσι να επισπευστεί χρονικά, η εκδήλωση του σεισμού. "Σχετικά με την Ελλάδα η απόσταση είναι σχετικά μεγάλη. Επιστημονικά είναι δυνατό να έχουμε κάποια ενεργοποίηση ρήγματος, ειδικά όταν το ρήγμα αυτό είναι ώριμο, είναι δηλαδή να δώσει ένα σεισμό  μετά από ένα χρόνο ή κάποιους μήνες, με αποτέλεσμα να μπορεί να τον δώσει πολύ πιο πριν. Δεν θα προκαλέσει σεισμό σε ένα καθαρό ρήγμα",είπε.

Και πρόσθεσε: "Προσωπικά εγώ θα έλεγα να μη φοβόμαστε γι'αυτό το πράγμα στην Ελλάδα, αλλά να φοβόμαστε γιατί έχει καιρό να κάνει σεισμό της τάξης των 6 ρίχτερ στον Ελλαδικό χώρο, κάπου δυο χρόνια τώρα, ενέργεια έχει συσσωρευτεί πάρα πολλή και κάποια στιγμή θα κάνει".

Πληροφορίες: thebest

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...