Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα522
mod_vvisit_counterΧθές351
mod_vvisit_counterAll8145820
°F | °C
invalid location provided
Το 2ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου στο Βερολίνο

 

Στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο "Ο Ελληνικός Πολιτισμός στα Μουσεία του Βερολίνου" 48 μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης και 6 καθηγητές του 2ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου επισκέφτηκαν από 2-6 Μαρτίου το Βερολίνο. Επικεφαλής της αποστολής ο διευθυντής του σχολείου και συντονιστής του προγράμματος Τσούνης Βαepiskechσίλειος. Είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που η Β΄ τάξη του 2ου Γενικού Λυκείου πραγματοποιεί εκπαιδευτική επίσκεψη στο εξωτερικό. Η εκπαιδευτική επίσκεψη ήταν άψογα οργανωμένη και οι μαθητές μας  ενθουσιάστηκαν από όσα είδαν, παρατήρησαν και έμαθαν. Οι γνώσεις και εμπειρίες των μαθητών από την επίσκεψη  έχουν πολύ μεγάλη προστιθέμενη εκπαιδευτικά αξία που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δοθεί μέσα από τις καθαρά συμβατικές σχολικές διαδικασίες.

Έτσι οι μαθητές μας είχαν αναλυτική ξενάγηση σε όλο το Βερολίνο, το Πότσνταμ και τη Δρέσδη. Συνοπτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης είχε ως ακολούθως:

1η Ημέρα Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011: Αναχώρηση από το Ελευθέριος Βενιζέλος  με πρωινή πτήση απευθείας για Βερολίνο. Περιήγηση - Ξενάγηση  της πόλης του Βερολίνου.

2η  Ημέρα Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011: Επίσκεψη στο νησί των μουσείων και ξενάγηση στο Μουσείο της Περγάμου με τα ανεκτίμητα Ελληνικά εκθέματα (... η επίσκεψη αυτή αποτελούσε και τον πυλώνα του προγράμματος...). Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και συνέχιση της ξενάγησης στην πόλη του Βερολίνου. Το Βράδυ επίσκεψη -συνάντηση με την Ελληνική κοινότητα του Βερολίνου.

3η Ημέρα: Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011: Επίσκεψη -περιήγηση - ξενάγηση στο Πότσνταμ. Επιστροφή στο Βερολίνο ... και συνέχιση της ξενάγησης στο Βερολίνο.

4η ημέρα: Σάββατο 5 Μαρτίου 2011: Επίσκεψη - περιήγηση -Ξενάγηση στη Δρέσδη.

5η ημέρα: Κυριακή 6 Μαρτίου: Επιστροφή με πτήση από το Βερολίνο για Αθήνα.

Περισσότερα στοιχεία για την επίσκεψη στη ιστοσελίδα του Διευθυντή του σχολείου www.btsounis.gr (...περισσότερες ανακοινώσεις...).

  

                                                                     Ο Διευθυντής του Σχολείου                                                                                 

                                                                         Τσούνης Βασίλειος

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...