Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα97
mod_vvisit_counterΧθές452
mod_vvisit_counterAll8031026
°F | °C
invalid location provided
Μείζον θέμα η ασφάλεια κατά τις διαδηλώσεις σε σταθμούς διοδίων

Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. ανανέωσε τη δέσμευσή της υπέρ  της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας gefyra

Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. ανανέωσε σήμερα τη δέσμευση που ανέλαβε το 2008, για τη λήψη μέτρων και την υλοποίηση δράσεων, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη μείωση κατά το ήμισυ του αριθμού των νεκρών από τροχαία ατυχήματα στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, παρουσία του Υφυπουργού κ. Σπύρου Βούγια, 66 οργανισμοί συναντήθηκαν για να ανανεώσουν ή να αναλάβουν για πρώτη φορά τη δέσμευση να δραστηριοποιούνται σταθερά, προκειμένου να σωθούν 25.000 ζωές σε διάστημα δέκα ετών στην Ευρώπη.

 Παρά όμως τη συνεπή και τη - λόγω και έργω - γνωστή δέσμευσή της, η εταιρεία βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να δηλώσει την αδυναμία της να προστατέψει τις συνθήκες οδικής ασφάλειας στο δικό της χώρο, όταν βρίσκονται σε εξέλιξη διαδηλώσεις στο σταθμό διοδίων του Αντιρρίου.

 Σε αυτές τις περιπτώσεις σημειώνονται συνεχώς τα εξής φαινόμενα:

 -  Ογκώδη και μη οχήματα διέρχονται πολλές φορές μέσα από το πλήθος, ακριβώς δίπλα από ανθρώπινα σώματα κάποιες φορές με ταχύτητες που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.

-  Πολίτες προβαίνουν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά το δοκούν.

-  Το ειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας εξουδετερώνεται, ενώ η αστυνομική παρουσία περιορίζεται σε παρακολουθητικό ρόλο.

  Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αν δεν υπάρξει ανάληψη ευθυνών, θα σημειωθούν ατυχήματα, ενώ είναι δεδομένο ότι η επόμενη κινητοποίηση στην περιοχή έχει ήδη προγραμματιστεί για την Καθαρά Δευτέρα, οπότε η κίνηση θα είναι αυξημένη.

  Οπουδήποτε και αν γίνει η κινητοποίηση αυτή, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. να απευθύνει κάλεσμα ευθύνης σε όλους τους εμπλεκόμενους να κάνουν τα αυτονόητα για τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής στην άσφαλτο.

  Παρακαλεί θερμά τους οργανωτές των διαδηλώσεων να εφαρμόσουν εναλλακτικούς τρόπους, που θα τους επιτρέπουν μεν να επικοινωνήσουν τα μηνύματά τους, αλλά χωρίς την παρουσία πλήθους στο οδόστρωμα.

  Διαβεβαιώνει δε τους πάντες ότι η έκκλησή της δεν έχει να κάνει με τη διάσωση εσόδων, αλλά με τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής η οποία δεν έχει χρηματικό αντίκρισμα.

Η ελάχιστη στάση λογικής και υπευθυνότητας υπαγορεύει τη μη-θέση της ζωής σε κίνδυνο. Ας μην περιμένουμε τον επόμενο νεκρό για να πράξουμε το αυτονόητο.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...