Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα616
mod_vvisit_counterΧθές351
mod_vvisit_counterAll8145914
°F | °C
invalid location provided
Προτροπή του Γ. Παναγιωτόπουλου για το «Πάμε Ελλάδα. Μένουμε Ελλάδα»

 

O Περιφερειακός Διευθυντής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παναγιωτόπουλος απέστειλε επιστολή με θέμα: «Πάμε Ελλάδα. Μένουμε Ελλάδα» σε όλες τις Λυκειακές Τάξεις των Ν. Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, ώστε οι μαθητές να έχουν ως προορισμό τους στις τριήμερες και πενθήμερες εκδρομές τους την Ελλάδα. Η επιστολή - προτροπή έχει ως εξής 

Οι σχολικές εκδρομές στις λυκειακές τάξεις δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να βγουν από τα όρια του σχολείου και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, επισκεπτόμενοι μέρη που τους προσekdromesφέρουν νέες εμπειρίες και συγκινήσεις.

Η Ελλάδα είναι πλούσια σε γραφικά και ειδυλλιακά μέρη, τα οποία δύνανται να προσφέρουν στους μαθητές στιγμές ψυχαγωγίας, πλουτίζοντας, συνάμα, το γνωστικό τους οπλοστάσιο.

Η χώρα μας κρύβει αναρίθμητες ομορφιές που πρέπει να εξερευνηθούν από τους μαθητές, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να τις διαφυλάξουν στο μυαλό τους ως «φυσικά έργα τέχνης». Αυτές τις ομορφιές οφείλουμε η εκπαιδευτική κοινότητα να τις επισκεφτούμε, διότι εδώ στην Ελλάδα έχουμε να δούμε και έχουμε να μάθουμε πολλά.

Πολύ περισσότερο η σημερινή εποχή επιτάσσει να στηρίξουμε την οικονομία της χώρας μας. Ο τουρισμός θεωρείται η μόνη άμεση πηγή εσόδων και αυτή την πηγή οφείλουμε όλοι να την τροφοδοτήσουμε, προτιμώντας τη χώρα μας για τις πρώτες μας εκδρομές και τα πρώτα μας ταξίδια.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας όσο και το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων υιοθετούν σθεναρά το σύνθημα «Πάμε Ελλάδα. Μένουμε Ελλάδα».

Ας έχουμε, λοιπόν όλοι μας, την Ελλάδα πρώτο προορισμό στις σχολικές μας εξορμήσεις. 

Ας γίνουμε όλοι μέρος της προσπάθειας για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, ώστε οι σημερινοί μαθητές και αυριανοί πολίτες να μπορούν να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...