Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΑ 23.2.2011

Περιπέτεια για 103 λαθρομετανάστες ανοικτά της Κεφαλονιάς

Επιχείρηση διάσωσης 103 λαθρομεταναστών τη Δευτέρα το βράδυ ανοικτά της Κεφαλονιάς, όταν δόθηκε σήμα από το δεξαμενόπλοιο «Dalmatija», που έπλεε ανοικτά της Κεφαλονιάς, ότι εντόπισε ιστιοφόρο, το οποίο βυθιζόταν και στην κουβέρτα του οποίου κινούνταν 40 με 50 άτομα. Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης και σύμφωνα με τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου - Δυτ. Ελλάδας - Ιονίου, οι 103 λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν στη Λευκάδα σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος για την προσωρινή διαμονή τους, ενώ έχουν συλληφθεί ένας Ρώσος και ένας Ουκρανός που φέρονται ως οι διακινητές τους.

 

Βόνιτσα: Απείλησε αστυνομικό με όπλο

Δύσκολη πλέον (από πλευράς αστυνόμευσης) χαρακτηρίζεται η κατάσταση  στην περιοχή της Βόνιτσας και του ευρύτερου Ξηρομέρου. Μετά από τις αλλεπάλληλες ζωοκλοπές στα χωριά του Ξηρομέρου, τις κλοπές από αλλοδαπούς στην περιοχή τις Βόνιτσας, την ομηρία στην Δ.Ο.Υ. Βόνιτσας... έρχεται ένα ακόμη γεγονός να προβληματίσει...  Τη Δευτέρα το μεσημέρι, στο Α.Τ. Βόνιτσας, ένας 43χρονος άντρας πήγε στο Αστυνομικό κατάστημα και απρόκλητα εξύβρισε και απείλησε τον Αξιωματικό Υπηρεσίας προτάσσοντας πυροβόλο όπλο τύπου πιστολιού,  διαμαρτυρόμενος για τη μη διευθέτηση προβλήματός του και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Σε προγενέστερο χρόνο είχε παραπονεθεί τηλεφωνικά για μη έγκαιρη απομάκρυνση πεσμένης κολώνας του Ο.Τ.Ε. κοντά της οικίας του. Σε νομότυπο κατ΄οίκον έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετική καραμπίνα την οποία ο δράστης κατείχε παράνομα. Ο συλληφθείς με σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Λευκάδος.

 

Φως, νερό, τηλέφωνο με δόσεις ...
   Καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς των νοικοκυριών τους, συρρέουν καθημερινά στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και της ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να επιτύχουν διακανονισμό της πληρωμής των οφειλών, σχηματίζοντας μεγάλες ουρές. Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την τσέπη των Ελλήνων, σε βαθμό που πολλοί δυσκολεύονται να φανούν συνεπείς ακόμα και στις πλέον βασικές τους υποχρεώσεις. Η «άτυπη» αυτή διαδικασία του διακανονισμού των οφειλών ίσχυε ανέκαθεν στις εν λόγω υπηρεσίες, ωστόσο ο αριθμός των πολιτών, που καταφεύγουν σ' αυτήν έχει αυξηθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες, αφού όλο και περισσότεροι «δεν έχουν να πληρώσουν», όπως λένε, ενώ η τάση είναι συνεχώς αυξητική, δεδομένων και των νέων «καυτών» τιμολογίων των επιχειρήσεων κοινής οφέλειας. Στελέχη της ΔΕΗ αποκαλύπτουν ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που παρά τον διακανονισμό με την εταιρεία, αδυνατούν να ξεχρεώσουν. Πάρα πολλοί καταναλωτές «αυτοπαγιδεύονται», επισημαίνουν, προσδοκώντας ότι στο μέλλον θα συγκεντρώσουν τα χρήματα. Δεν τα καταφέρνουν, οι λογαριασμοί τρέχουν, με αποτέλεσμα να διογκώνεται το χρέος τους και να φτάνουν σε σημείο να μην έχουν ρεύμα...

Α.Κ.

 

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...