Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα55
mod_vvisit_counterΧθές337
mod_vvisit_counterAll8168391
°F | °C
invalid location provided
Συνάντηση εκπροσώπων της ΝΟΔΕ

 με τον Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας

Για τον σχολικό «Καλλικράτη»node                                   

   Στο πλαίσιο του διαλόγου για τα σοβαρά ζητήματα της παιδείας ο πρόεδρος καθώς και στελέχη της ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτης με τον Δ/ντη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Συμέων Γκοργκόλη.

   Κατά τη διάρκεια της συνάντησης όπου συμμετείχαν επίσης η Γραμματέας της ΝΟΔΕ Χρ. Νούλα και ο υπεύθυνος Τομέα Συνδικαλισμού Αν. Σκαρμούτσος, συζητήθηκαν οι επιπτώσεις είτε σε εκπαιδευτικό είτε σε κοινωνικό επίπεδο που θα προκύψουν αναπόφευκτα από τις προωθούμενες αλλαγές του Υπουργείου Παιδείας.

   Όπως τόνισε ο Κώστας Σύρρος οι μέχρι σήμερα αντιδράσεις καταδεικνύουν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο πως κάθε δρομολογούμενη συγχώνευση ή κατάργηση θα προκαλέσει τεράστια ζητήματα, πολύ περισσότερα πιθανόν από αυτά που φιλοδοξεί να λύσει. Ειδικά δε, όταν οι αλλαγές αυτές γίνονται καθ' υπόδειξη ξένων με την ελληνική πραγματικότητα λογικών.

   Η ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας σημείωσε ο Κ. Σύρρος είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε κατάργηση ή συγχώνευση σχολείου στο νομό, υποστηρίζοντας πως τέτοιο ενδεχόμενο θα γιγαντώσει προβλήματα δημιουργώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις σε κάθε τοπική κοινωνία. Η προσχηματική επιχειρηματολογία περί μείωσης του κόστους μπορεί μεν να έχει πρακτική εφαρμογή σε άλλα πεδία κρατικής διοίκησης, ωστόσο όμως το λειτούργημα της εκπαίδευσης σε κάθε βαθμίδα, επιβάλλεται να προσεγγίζεται με περισσότερη ευαισθησία και όχι «λογιστικές εφαρμογές».

   Ο Συμεών Γκοργκόλης ευχαριστώντας για την πρωτοβουλία της συνάντησης ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να προτείνει καμία κατάργηση ή συγχώνευση σχολείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό εκτός των σχολικών μονάδων που βρίσκονται ήδη σε αναστολή λειτουργίας. Ταυτόχρονα επεσήμανε πως τομείς όπως η Παιδεία και η Υγεία έχουν ρυθμιστικό ρόλο στην λειτουργία της κοινωνίας. Ταυτόχρονα δε, τόνισε πως αντί οποιαδήποτε άλλης απόφασης, είναι απαραίτητη και αναγκαία η περαιτέρω αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της Αιτωλ/νίας.

   Η ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναλαμβάνει εκ νέου πρωτοβουλίες ενημέρωσης αλλά και συναντήσεων σχετικά με το ζήτημα της Παιδείας. Σύντομα σε συνεργασία με τη ΔΗΜ.ΤΟ Ναυπάκτου πρόκειται να συνδιοργανώσει ειδική ημερίδα όπου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και πολιτικοί φορείς.

  

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...