Φεβ   Μάρτιος 2024   Απρ

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Willis Technology
°F | °C
invalid location provided
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΑ 10.2.2011

Παράβαση του ΚΟΚ θα θεωρείται η μη καταβολή διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους

Παράβαση του ΚΟΚ θα θεωρείται η άρνηση καταβολής διοδίων, όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, διευκρινίζοντας πως η ρύθμιση μελετάται και θα κατατεθεί στη Βουλή. Αναφερόμενος σε όσους δεν πληρώνουν διόδια, ο κ. Ρέππας επανέλαβε ότι στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης πολιτείας κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να αναπτύσσει τις απόψεις του και να προβαίνει ακόμη και σε πράξεις ακτιβισμού. Έχει όμως και υποχρέωση να πληρώνει για κάθε υπηρεσία που του παρέχεται γιατί διαφορετικά το κόστος θα το επωμισθούν κάποιοι άλλοι. Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τις κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους πέντε μεγάλους οδικούς άξονες δήλωσε ότι γίνονται με στόχο τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και του συμφέροντος των πολιτών, αλλά η ουσία των συμβάσεων αυτών δεν μπορεί να αλλάξει γιατί υπάρχουν δεσμεύσεις και υποχρεώσεις και των δύο πλευρών. Σύμφωνα με τον υπουργό, θα πρέπει να υπάρξει μια εκλογίκευση στην κλιμάκωση των διοδίων ιδιαίτερα στα υπό κατασκευή τμήματα, να καθιερωθεί εκπτωτική πολιτική για όσους κάνουν συχνές διελεύσεις, να υπάρξει διευκόλυνση των τοπικών κοινωνιών και να προχωρήσει η εφαρμογή της αναλογικής χρέωσης με ηλεκτρονικά διόδια. Ο κ. Ρέππας υπογράμμισε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι πολύπλοκες γιατί σημαντικό ρόλο έχουν και οι 43 τράπεζες που συμμετέχουν στα κοινοπρακτικά σχήματα και οι οποίες, όπως είπε, πρέπει να παραμείνουν στα έργα.

 ebert

"Έφυγε" ο Μιλτιάδης Έβερτ

"Έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ, Ο εκλιπών πολιτικός διετέλεσε για περίπου τέσσερα χρόνια πρόεδρος της ΝΔ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης(από τον Νοέμβριο του 1993 έως τον Μάρτιο του 1997), εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων και θήτευσε ως υπουργός στις κυβερνήσεις Καραμανλή, Ράλλη (1974-1981) και Μητσοτάκη (1990-1993). Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Μαΐου 1939 και ήταν γιος του Αγγέλου Έβερτ, ο οποίος υπήρξε αμφιλεγόμενο πρόσωπο: υπηρέτησε ως Αστυνομικός Διευθυντής Αθηνών επί γερμανικής Κατοχής (1941-1944) και αργότερα, την δεκαετία του '50, ανέλαβε την αρχηγία της Αστυνομίας Πόλεων. Σπούδασε Οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και ασχολήθηκε από φοιτητής με την πολιτική, ενταχθείς το 1957 στην νεολαία της ΕΡΕ, την ΕΡΕΝ, της οποίας ανέλαβε, το 1963, πρόεδρος. Την περίοδο εκείνη ξεκινά η στενή του σχέση με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον μετέπειτα ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, τον οποίο θεωρούσε «πολιτικό» του πατέρα. Παράλληλα, σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών της εποχής, συμμετείχε και στις δραστηριότητες της φοιτητικής οργάνωσης ΕΚΟΦ, η οποία εκπροσωπούσε την Δεξιά και είχε γίνει γνωστή για τις σκληρές συγκρούσεις της με τις αριστερές οργανώσεις στα πανεπιστήμια. Ο Μιλτιάδης Έβερτ εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και υπήρξε, μεταξύ άλλων, οικονομικός και διοικητικός διευθυντής στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

 

 

Ασθενής σεισμική δόνηση

Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε νοτιοανατολικά της Άρτας, κοντά στο Μενίδι τα ξημερώματα της Πέμπτης όπου έγινε αισθητή σε περιοχές της Άρτας και της Αιτωλ/νίας. Η δόνηση είχε μέγεθος 4,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 4:38 το πρωί. Το βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 17 χιλιόμετρα.

 

 

Εκποίηση κοσμημάτων και... αναμνήσεων

Πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό οι κορώνες της καταστροφολογίας ότι θα επιστρέψουμε στη μιζέρια της δεκαετίας του '50... Στα κοσμηματοπωλεία της πόλης του Αγρινίου, με έντονα αυξανόμενους ρυθμούς, εμφανίζονται συμπολίτες που παρακαλούν, όχι για να ανταλλάξουν, αλλά για να εκποιήσουν βέρες, κοσμήματα και τιμαλφή, για βιοποριστικούς λόγους, για το φάρμακο, το φαϊ ή τη δόση τους...  Τα παλιά ασημικά της γιαγιάς, χρυσά κοσμήματα από γάμους και βαφτίσια, όλα επιστρατεύονται τους τελευταίους μήνες προκειμένου να εκποιηθούν και να προσφέρουν μια μικρή ρευστότητα σ' εκείνους που την έχουν ανάγκη. Ζούμε μια βασανιστική αβεβαιότητα και την ίδια στιγμή βιώνουμε μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητά μας και ίσως ζήσουμε ακόμα πιο δραματικές - ή και για τους πιο αισιόδοξους, απελευθερωτικές αλλαγές... Η απάντηση πάντως δεν θα αργήσει να έρθει...

Α.Κ.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...