Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα148
mod_vvisit_counterΧθές448
mod_vvisit_counterAll8032927
°F | °C
invalid location provided
Το καθημερινό μας έργο

Η Χριστιανική Αλήθεια

Του συνεργάτη μας Χριστοφ. Κ. Διδασκάλου , θεολόγου

Ζούμε όλοι οι άνθρωποι . Και καθώς ζούμε ίσως σκεπτόμαστε και λέμε ποιο είναι το καθημερινό μας έργο. Αλήθεια ποιο είναι και πρέπει να είναι το καθημερινό μας έργο.

Αναμφίβολα το καθημερινό μας έργο είναι η ζωή, να ζούμε υλικά με τους οικείους μας και τους συνανθρώπους μας και όσο  ζούμε να ζούμε καλά απολαμβάνοντας τα αγαθά της ζωής της επίγειας.

Όταν είμαστε νέοι άνθρωποι  εργαζόμαστε για να εξοικονομούμε τα βιωματικά μας αγαθά και προσέχουμε την υγεία για να μπορούμε να έχουμε την ζωή μας. Αυτό είναι το καθημερινό μας έργο. Το υλικό θα λέγαμε. Ομως υπάρχει και το καθημερινό  μας έργο, το πνευματικό.

Πέρα από τους υλικούς μας Γονείς, τους οικείους μας και τους συνανθρώπους μας έχουμε το θεό μας, το Δημιουργό μας και ουράνιο Πατέρα μας. Το έργο μας  το καθημερινό είναι να Τον πλησιάζουμε, να τον ευχαριστούμε που είμαστε παιδιά  του, που , γιατί για την αγάπη μας μας έστειλε Σωτήρα και Λυτρωτή, τον μονογενή υιό του, τον Ιησού Χριστόν και καθώς ημείς θα τον εγγίζουμε και εκείνος  θα μας εγγίζει.

Όμως καθημερινό μας έργο πνευματικό είναι να καθαρίζουμε την ύπαρξή μας, την ψυχή μας από το κακόν, από  την αμαρτία. Και όσο καθαριζόμαστε τόσο θα πλησιάζουμε τον θεό και ο θεός θα πλησιάζει ημάς τα αγαπητά του τέκνα. Ο λόγος του Θεού για του αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου αυτός είναι: « Εγγίτατε τω Θεώ και εγγιεί υμίν, καθαρίσατε χείρας αμαρτωλοί και αγγίσατε καρδίας δίψυχοι» Ιακ. Δ΄8.

Λοιπόν το καθημερινό μας έργο όλων μας που άλλοι είμαστε αμαρτωλοί και άλλοι δίψυχοι δηλαδή άνθρωποι που στεκόμαστε μεταξύ Θεού και αμαρτωλού κόσμου είναι να εγγίζουμε το θεό και να καθαρίζουμε τις ψυχές μας.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...