Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα4587
mod_vvisit_counterΧθές4137
mod_vvisit_counterAll6427873
°F | °C
invalid location provided
Χριστούγεννα

 Η Χριστιανική Αλήθεια

 

 Του συνεργάτη μας Χριστοφ. Κ. Διδασκάλου, Θεολόγου

Χριστούγεννα!  Και πάλι ν εφέτος εορτάζουμε τη γέννηση, τα γενέθλια του Κυρίου μ ας και του Θεού  μας , του Θεανθρώπου Ιησού. Το εκκλησιαστικό ημερολόγιο σημειώνει: « Η κατά σάρκα γέννησις του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού».

Τα Χριστούγεννα εορτάζει η αγία εκκλησία, η Μητέρα μας. Η αγάπη του Θεού Πατρός με τη γέννηση του Υιού του, μας  χάρισε τη σωτηρία και την αιώνια παραμονή μαζί του. 

Μεγάλο το  γεγονός των Χριστουγέννων. Ισως να μην υπάρχει μεγαλύτερο στην Χριστιανική Ιστορία, αλλά και στην ανθρωπίνη ιστορία. Μέγιστο γεγονός τα Χριστούγεννα γιατί: Ο Θεός γίνεται άνθρωπος για να θεώσει των άνθρωπο. Γίνεται ο Θεός άνθρωπος για να σώσει τον άνθρωπο και να τον συγκατοικήσει στη Βασιλεία Του, στον Παράδεισο.

Χριστούγεννα μια τέτοια μεγίστη, πρωτεύουσα, θεία εορτή και πάλι μπροστά μας. Ας την χαρούμε όλοι μας. Ας δοξολογήσουμε το Θεό που ετοίμασε και μας έδωσε αυτή την εορτή. Μαζί  δε με την εκκλησία μας ας υμνήσουμε το Θεό: « Χριστούγεννα». Η δόξα του Θερού « Χριστός γεννάται δοξάσατε» είναι η προτροφή, όμως και η πνευματική μας άνοδος. « Χριστός επί γης υψώθητε».

Χριστούγεννα! Ας τα χαρούμε και εφέτος όσο μπορούμε υλικά.  Όμως ας μην αρκεστούμε μόνο στην υλική χαρά,  στην υλική πλευρά των Χριστουγέννων, αλλά και στην πνευματική. Ας υψωθούμε . Αδελφοί ας υψωθούμε: « Χριστός επί γης υψώθητε».

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...