Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα255
mod_vvisit_counterΧθές369
mod_vvisit_counterAll8124969
°F | °C
invalid location provided
Πρόγραμμα πλήρους ιατροφαρμακευτικής

κάλυψης για τους ανέργους το 2011

Η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη ανέργων και άλλων ευπαθών ομάδων για το 2011 για παροχή ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης αποφασίστηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, με θέμα σειρά στοχευμένων προγραμμάτων κοινωνιoaedκής προστασίας.

Όπως ανακοινώθηκε, η κάλυψη αυτή θα αφορά ανέργους νέους ηλικίας μέχρι 30 ετών, με μόνη προϋπόθεση την εγγραφή τους στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, αλλά και ανέργους ηλικίας από 30 ετών και άνω που έχουν συμπληρώσει δύο τουλάχιστον έτη ασφάλισης στο ΙΚΑ ή τον ΟΑΕΕ.

Ο χρόνος ασφάλισης για κάθε έτος μετά το 30ο προσαυξάνεται κατά 100 ημέρες ασφάλισης και μέχρι συμπλήρωσης 3.000 ημερών ασφάλισης. Στο πρόγραμμα εντάσσονται και εργαζόμενοι που συμπλήρωσαν το 2010, πενήντα ημέρες ασφάλισης σε οποιοδήποτε φορέα ( αντί των 70 ημερών που ισχύει σήμερα).

Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν η υπουργός Εργασίας Λ.Κατσέλη, ο αναπληρωτής υπουργός Γ.Κουτρουμάνης, και ο υφυπουργός Υγείας Μ.μοσίδης, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η υλοποίηση ολοκληρωμένων τοπικών προγραμμάτων στήριξης της εργασίας και ενίσχυσης της κοινωνικής προστασίας με προτεραιότητα σε περιοχές με υψηλό δείκτη ανεργίας.

Παράλληλα το επόμενο διάστημα θα δοθεί έμφαση στην ολοκλήρωση και ψήφιση του νόμου για την κοινωνική οικονομία, τη λειτουργία Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας και την άμεση υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής εργασίας.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Πεταλωτής, ήδη στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη τεχνικές συναντήσεις με την ΕΕ ώστε το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι να τύχει Ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης για το τρέχον και επόμενο έτος.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...