Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα256
mod_vvisit_counterΧθές369
mod_vvisit_counterAll8124970
°F | °C
invalid location provided
Η καλύτερη Χαρά μας

Η Χριστιανική Αλήθεια

Του συνεργάτη μας Χριστοφ. Κ. Διδασκάλου, θεολόγου

Η ζωή όλων μας είναι απαραίτητο να είναι γεμάτη από χαρά. Η χαρά  είναι έμφυτον αγαθόν στον άνθρωπο. Υπάρχει για να χαίρεται και να ευτυχεί.

Όμως τα διάφορα θέματα και προβλήματα που μας παρουσιάζονται στην ατομική , οικογενειακή, αλλά και στη ζωή των άλλων δεν μας επιτρέπουν να έχουμε την απόλυτη χαρά. Η χαρά μας σκιάζεται και ίσως πολλές φορές  μηδενίζεται και εξαφανίζεται.

 Να έχουμε λοιπόν χαρά και όσο μας είναι δυνατόν να την αυξάνουμε και να την διατηρούμε. Πιστεύω πως η σπουδαιοτέρα χαρά δεν είναι εκείνη που προέρχεται από επιτυχίες και υλικά πράγματα, όσο από πνευματικά, ψυχικά επιτεύγματα. Όταν κάθε άνθρωπος πιστεύει στο Θεό και πορεύεται στη ζωή του σύμφωνα με το θέλημά Του, ο άνθρωπος αυτός έχει την πνευματική, την ολοκληρωμένη χαρά.

Όμως η καλύτερη και ανώτερη χαρά μας βρίσκεται κάπου αλλού.  Βρίσκεται στη σκέψη μας πως από τώρα που ζούμε στη Γη το όνομά μας έχει εγγραφεί στον Ουρανό, στη Βασιλεία του θεού. Ο Κύριος έδωσε εξουσία κατά των « πονηρών πνευμάτων». Τους είπε μην χαίρετε γι αυτή τη δύναμη, αλλά να χαίρετε για την εγγραφή σας στον ουρανό: « Πλην εν τούτω μη χαίρετε ότι τα πνεύματα υμίν υποτάσσεται, χαίρετεδε ότι τα ονόματα υμών εγράφη εν τοις ουρανοίς» (Λκ. Ι΄20)

Αυτά τα λόγια είπε ο Κύριος στους μαθητές Του, όταν αυτοί του είπαν για τα κατορθώματά τους. Η χαρά σας ας  μην είναι εδώ στην υποταγή των πονηρών πνευμάτων, αλλά στην εγγραφή σας στον ουρανό.

Ασφαλώς και σε μας η καλύτερη χαρά μας αυτή ας είναι. Η εγγραφή μας στον ουρανό , στον παράδεισο, στη Βασιλεία του Θεού από τώρα που βρισκόμαστε στην επίγειο    Βασιλεία του Χριστού, στην εκκλησία Του. 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...