Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα6459
mod_vvisit_counterΧθές6542
mod_vvisit_counterAll5996179
°F | °C
invalid location provided
Αντιγριπικός εμβολιασμός

για την εποχική γρίπη     

 Η Διεύθυνση Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, ανακοινώνει ότι, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα διενεργήσει αντιγριπικό εμβολιασμό για την εποχική γρίπη στους ανασφα­λίστους του Νομού μας, που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.emboliasmos

Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18-11-2010 και από ώρα από 8:30π.μ. έως 12:00 στο Τμήμα Υγείας Αγρινίου (1° χλμ Εθνικής οδού Αγρινίου - Αντιρ­ρίου, τηλ:2631029403, 2641363450) και την Παρασκευή 19/11/2010 και από ώρα 8:30 π.μ. έως 12:00 στο Μεσολόγγι στη Διεύθυνση Υγείας (Σταυροπούλου 31 τηλ:2641364109, 2631364107).

      Σύμφωνα με οδηγίες του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και λόγω της εμφάνισης της νέας γρίπης από τον ιό Α/Η1Ν1,οι ομάδες υψηλού κιν­δύνου όπως διαμορφώθηκαν με τα νέα επιστημονικά δεδομένα ,είναι οι εξής:

1. Υγιή παιδιά 6 μηνών - 5 ετών, για την αποφυγή ταυτόχρονης νόσησης από
διαφορετικούς τύπους του ιού της γρίπης.

 • 2. Τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.
 • 3. Οι πάσχοντες από άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες .
 • 4. Οι πάσχοντες από καρδιακή νόσο με σοβαρές καρδιοαιμοδυναμικές διατα­ραχές.
 • 5. Οι πάσχοντες από ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητη εξαιτίας νοσή­ματος ή θεραπείας).
 • 6. Οι πάσχοντες από δρεπανοκυτταρική νόσο (και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες).
 • 7. Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια ( π.χ. νόσος Κ3\/ν353κΐ) για να ελαττωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης συνδρόμου Κβγβ μετά από γρίπη.
 • 8. Οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόση­μα.
 • 9. Οι πάσχοντες από χρόνια νεφροπάθεια.
 • 10. Μεταμοσχευθέντες.
 • 11. Έγκυες γυναίκες β' και γ' τριμήνου.
 • 12. Οι κλειστοί πληθυσμοί (προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές γυμνασίων-λυκείων, στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, ειδικών σχολείων ή σχο­λών, τρόφιμοι και προσωπικό ιδρυμάτων ,οίκων ευγηρίας κ.α.)

13. Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό κλπ)

14. Οι απασχολούμενοι στην πτηνοτροφία και την χοιροτροφία (εκτροφείς, σφαγείς κλπ) περιλαμβανομένου και του εποχικού προσωπικού.

 Ο εμβολιασμός των ατόμων αυτών στοχεύει στην αποφυγή συν-λοίμωξης από το στέλεχος Η5Ν1 που κυκλοφορεί στα ζώα και από το στέλεχος Η1Ν1, που μπορεί να έχει σαν α­ποτέλεσμα τον ανασυνδυασμό του ιού και την εμφάνιση κάποιου νέου στελέχους δυνητικά πανδημικού.

 Παρακαλούνται όσοι ανασφάλιστοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και επιθυμούν να εμβολιασθούν με το αντιγριπικό εμβόλιο να προσέλθουν στις αναφερόμενες υπηρεσίες τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο ανασφαλίστου.

 Εμβόλια για τους ανασφαλίστους θα χορηγηθούν  και από  τα Κέντρα Υ­γείας του Νομού με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση τους.

 Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο χορηγείται από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, με την γνωστή διαδικασία: συνταγογράφηση από τον θεράποντα ιατρό και προμήθεια από τα φαρμακεία στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...