Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα6480
mod_vvisit_counterΧθές6542
mod_vvisit_counterAll5996200
°F | °C
invalid location provided
«Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας»

 

Στη Ναύπακτο

Mε στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων μας, ώστε να μην χάνονται άδικα τόσες ζωές στην άσφαλτο, η Διεύθυνση Τροχαίας Αιτωλίας και το τμήμα Τροχαίας Ναυπάκτου διοργάνωσαν στη Ναύπακτο διημερίδα, στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας».odikh

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν εισηγήσεις και ομιλίες με θέμα την μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων. Την πρώτη ημέρα στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα εγινε παρουσίαση - ενημέρωση σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων, όπου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις καθημερινές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές λόγω των τροχαίων ατυχημάτων και οι επιπτώσεις αυτών τόσο σε ατομικό αλλά και σε οικογενειακό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο κοινωνίας και πολιτείας. Έγιναν αναφορές στα αίτια που τις προκαλούν στους τρόπους μείωσης αλλά και στις ευθύνες που αναλογούν σε πολιτεία και πολίτες. Τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων, σε γνωστό ξενοδοχείο της Ναυπάκτου, παρουσία αρχών και φορέων, οι ομιλητές έκαναν εμπεριστατωμένη ανάλυση των στατιστικών στοιχείων που αφορούν τα τροχαία ατυχήματα.
Έγινε αναφορά στα αίτια που τα προκαλούν, τον τρόπο που μπορούν αυτά να αποφευχθούν μέσα από την ευαισθητοποίηση όλων, αλλά το σημαντικότερο, τις επιπτώσεις από την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Σε έκθεση που λειτούργησε παράλληλα στον χώρο, προβάλλονταν μηνύματα, μέσω φωτογραφικού υλικού, αφισών και video, σχετικά με την σωστή και ασφαλή οδήγηση, αλλά και έκθεση ζωγραφικής με ανάλογα θέματα, μαθητών σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Το μήνυμα είναι ένα .

Ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ναυπάκτου, Πανταζής Ράμμος τόνισε ότι στόχος της διημερίδας αυτής είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών της Ναυπάκτου και της ευρύτερης περιοχής πάνω στο θέμα των τροχαίων ατυχημάτων.«Δεν μιλάμε για μείωση, γιατί ένα τροχαίο ατύχημα έχει τις γνωστές σε όλους μας επιπτώσεις. Δεν μπορεί να είμαστε ευχαριστημένοι αν τα 10 ατυχήματα γίνουν 8, αφού κάποιοι συνάνθρωποί μας θα έχουν χάσει το πολυτιμότερο αγαθό, τη ζωή τους, ή κάποιοι άλλοι θα έχουν βαριά τραυματιστεί. Στατιστικά, στα τροχαία ατυχήματα για το 2010 υπάρχει μείωση, όμως στόχος μας είναι να εξαλειφθούν.
Μπορεί να ακούγεται ουτοπικό, όμως αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας»,
Απευθυνόμενος ειδικά στους νέους ανθρώπους σύστησε, να οδηγούν με προσοχή, τηρώντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να χρησιμοποιούν ζώνες ασφαλείας και προστατευτικό κράνος, γιατί σώζουν ζωές. «Γενικά θα πρέπει να σεβόμαστε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας» σημείωσε, ενώ απευθυνόμενος στα μικρά παιδιά, τόνισε με έμφαση ότι, «καλό είναι να συμβουλεύουν τους μεγάλους».

Στη Τρίτη θέση παγκόσμια, στα τροχαία ατυχήματα η Ελλάδα

Οι αριθμοί δεν διαψεύδονται, με την σκληρή στατιστική των τροχαίων ατυχημάτων να αναφέρει ότι κάθε χρόνο αφανίζεται ένα ολόκληρο χωριό 1.600 ατόμων, περίπου, από τον χάρτη της ελληνικής επικράτειας. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των ανθρώπων που χάνονται είναι νέοι άνθρωποι. Σε μια χώρα μάλιστα με έντονο πρόβλημα υπογεννητικότητας. Η Ελλάδα κατέχει την τρίτη υψηλότερη θέση στους δείκτες θνησιμότητας από τροχαία ατυχήματα μεταξύ παιδιών, εφήβων και νέων έως 25 ετών στην Ε.Ε. με 14 θανάτους ανά 100.000 άτομα.
Από τους 1.600 θανάτους ετησίως οι 450 αφορούν παιδιά και νέους έως 25 ετών.
Κάθε βαριά τραυματισμένος κοστίζει στην πολιτεία περίπου 30.000 ευρώ και κάθε ελαφριά τραυματισμένος 3.000 ευρώ. Η ελληνική οικονομία επιβαρύνεται ετησίως με δαπάνες που ξεπερνούν τα 14 εκατ. ευρώ για την πληρωμή συντάξεων ή αποζημιώσεων για νοσήλια, για αποκατάσταση ζημιών και σωματικών βλαβών. Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίσουμε την απώλεια εργατικού δυναμικού ή την επιπλέον εργασιακή απασχόληση για την αντιμετώπιση των συνεπειών των τροχαίων ατυχημάτων δηλαδή ιατρικό προσωπικό, νοσοκομεία τροχονόμοι, πραγματογνώμονες, δικαστικοί, ασφαλιστές, όπως και με άλλα δευτερεύοντα έξοδα π.χ. δικαστικά, οδοιπορικά κ.λπ. που θα πρέπει να συνυπολογισθούν στην επιβάρυνση της ελληνικής οικονομίας.

prasinomple

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...