Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα2386
mod_vvisit_counterΧθές5953
mod_vvisit_counterAll5872169
°F | °C
invalid location provided
ATZENTA 21.10.2010

Θαυμασία η Εκδήλωσις

Του συνεργάτη μας Χριστοφ. Κ. Διδασκάλου, θεολόγου

Θαυμασία η εκδήλωσις αυτή του Δικηγορικού Συλλόγου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στην αίθουσα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλ/νίας ώρα 7.30 μ.μ

Η θαυμασιότης της εκδήλωσης  αυτής οφείλεται πρωταρχικά στην ωραιότητα και  τελειότητα της αιθούσης των εκδηλώσεων , στους συντόμους και σπουδαίους χαιρετισμούς του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Κων/νου Ράπτη, του Γεν. Γραμματέως  λ. Χρήστου Παϊσιου, του συνταξιούχου Δικηγόρου κ. Παππά και της εκπροσώπου του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου  κας Σταυρούλας Λαβίδα-Σακελλάρη. Οι χαιρετισμοί  έκλεισαν με τον επίσης θαυμάσιον χαιρετισμό του πρωτοποριακού θα λέγαμε Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας π. Κοσμά και η αυλαία του λόγου παρεδόθη στον εκλεκτός ομιλητής , εις τον επίτιμον Δικηγόρον κ. Χρήστον  Παπαδημητρίου, που ανέπτυξε το θέμα: « Η σχάση της διδασκαλίας του Αποστόλου Παύλου με το Νόμο και τη Δικαιοσύνη».

Το κορύφωμα και η ουράνωση της εκδήλωσης υπήρξε η ομιλία του κ. Παπαδημητρίου. Μια ομι8λία με άρτιον  περιεχόμενο τόσο από την Νομική Επιστήμη, όσο και από την Θεολογία την όλην και την Παύλειο. Υπήρξε πολυκάτοχος και της Νομικής Επιστήμης, αφού αυτή τον απησχόλησε σ΄όλη την επαγγελματική του ζωή.  Όμως και της Θεολογίας και πιστεύω πως αυτή η θεολογική και εκκλησιαστική του αρτιότης θα οφείλεται κατά το μεγαλύτερο μέρος στον αείμνηστο πατέρα του τον θαυμάσιο Ιερέα π. Θωμά.

Πέραν του περιεχομένου που υπήρξε τέλειο και λαμπρό και τα καλολογικά στοιχεία πολύ συντελούσαν και συνετέλεσαν στην ακεραιότητα και θαυμασιότητα της διαλέξεως αυτής. Ετσι ο ομιλητής υπήρξε λαμπρός και τέλειος. Εκεί που καθόμουνα , αλλά και στα μικρά αναπτύγματα των ακροατών τίποτε άλλο δεν άκουες παρά αυτό πως ο ομιλητής υπήρξε άψογος, άρτιος, λαμπρός και τέλειος. Πιστεύω δε πως εκείνο που κρατήσαμε πέραν από την θαυμασιότητα της ομιλίας όμως και του ομιλητή, θα αποτυπώσαμε για τους εαυτούς μας το σύντομον συμπέρασμα: Ότι η διδασκαλία του Αποστόλου Παύλου υπήρξε συεργετική για το Νόμο και τη Δικαιοδύνη και άρα αυτή η ωφέλεια   αποτελεί και τη σχέση της διδασκαλίας του Απ΄παύλου με το Νόμο και τη Δικαιοσύνη.

Ετσι τελείωσε η ομιλία με ωφέλειες, με θαυμασμό και χειροκροτήματα και με την  παράθεση πλουσίων καοι αρίστων εδεσμάτων. Κύριε Παπαδημητρίου, ομιλιά αυτής της υπερόχου και θαυμασίας ομιλίας με την οποίαν μας ουράνωσες ευχαριστούμε και σου ευχόπμαστε να ζεις και να ευτρυχείς με την καλή σου οικογένεια και προς όλους μας να προσφέρεις τον άρτιο χαρακτήρα σου και τις θαυμάσιες ομιλίες σου.

Εορτασμός Επετείου ίδρυσης Ηνωμένων Εθνών

Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας ανακοινώνεται ότι η επέτειος της ίδρυσης των Ηνωμένων Εθνών θα γιορταστεί την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010, στην Ι.Π. Μεσολογγίου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

- Σημαιοστολισμός όλων των Δημόσιων και Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. από τις 8:00 π.μ. έως τη δύση του ηλίου.

Ώρα 10:30 π.μ. Κατάθεση στεφάνου από τον Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας στο Ηρώο Πεσόντων των τελευταίων πολέμων (Τρίγωνο).

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...