Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα2172
mod_vvisit_counterΧθές5953
mod_vvisit_counterAll5871955
°F | °C
invalid location provided
ATZENTA 13.10.2010

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα:

"Ένα χρώμα για τον κόσμο - Ένα χαμόγελο για την Ζωή"

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Αιτωλοακαρνανίας στα πλαίσια του εορτασμού των 100 Χρόνων από την ίδρυση των Ελλήνων Προσκόπων και σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου και τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Π/βάθμιας και Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας, κάνει γνωστό στους γονείς, στα παιδιά και τους νέους του Αγρινίου ηλικίας 7 έως και 18 ετών ότι θα πραγματοποιήσει Εκδήλωση Περιβαλλοντικού Χαρακτήρα με τίτλο "Ένα χρώμα για τον κόσμο - Ένα χαμόγελο για την Ζωή".

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 στην Πλατεία Δημάδη (έναντι ταχυδρομείου Αγρινίου).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ζωγραφική, κατασκευές από πηλό, περιβαλλοντικά παιχνίδια και προβολή βίντεο για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Για το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Η Περιφερειακή

Εφορεία Αιτωλ/νίας

και Η Επιτροπή

Κοινωνικής Συμπαράστασης

Πληροφορίες: Ιερού Λόχου 8

www.proskopoiagriniou.blogspot.com

 

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, διοργανώνει Ομαδική Εθελοντική Αιμοδοσία την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010 από ώρα 8.00 το πρωί μέχρι 14.30 το μεσημέρι στο παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.

Καλούνται όλοι οι εθελοντές αιμοδότες αλλά και όλοι οι συμπολίτες  μας να προσέλθουν και να προσφέρουν μιας φιάλη αίμα .

 

" Η αρχιτεκτονική και η Πολεοδομία του Μεσοπολέμου στην πόλη του Αγρινίου"

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου "Στέλιος Τσιτσιμελής" και η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Πάνου Σούλου 11- Α΄όροφος)  παρουσιάζουν το βιβλίο " Η αρχιτεκτονική και η Πολεοδομία του Μεσοπολέμου στην πόλη του Αγρινίου" του δρ. Ευθυμίου Ανδρικόπουλου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: κ. Μπάτσου Βιβή Αρχιτέκτων Πολεοδόμος, Αντιπρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Παλιούρας Αθανάσιος   Επίτιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Χρήστος Κατσιμπίνης Αρχιτέκτων και ο ίδιος ο συγγραφέας.

 

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για Άτομα με Διαταραχές του φάσματος του Αυτισμού

Από τον Οργανισμό "Άγιος Λουκάς Κριμαίας" της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας

Την Παρασκευή 1, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι, το πέμπτο Σεμινάριο για το πρόγραμμα ΤΕACCH (Θεραπεία και Εκπαίδευση Παιδιών με Αυτισμό και Διαταραχές Επικοινωνίας), με εισηγήτρια την κα Βάγια Παπαγεωργίου, MD Παιδοψυχίατρο και Ειδικό TEACCH,  που διοργάνωσε ο Οργανισμός Προαγωγής της Υγείας "Άγιος Λουκάς Κριμαίας" της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ. Κοσμά,  που πραγματοποίησε τον αγιασμό για την έναρξή του.

Στο χαιρετισμό του, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Κοσμάς, κήρυξε την έναρξη του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου και καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες  στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου. Ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά την εισηγήτρια και φίλη του Οργανισμού, κα Βάγια Παπαγεωργίου, για τη δυνατότητα που δίνει σε όλους όσους συμμετέχουν να εκπαιδευτούν πάνω σε μια σοβαρή διαταραχή, όπως είναι ο αυτισμός καθώς και για την θερμή ανταπόκριση και συνεργασία που έχει με τον Οργανισμό. Ευχαρίστησε, επίσης, και τους βασικούς συντελεστές της διοργάνωσης και αυτού του Σεμιναρίου, του 5ου κατά σειρά μέσα σε δύο χρόνια, τον κ. Βασίλη Σταμάτη, Ψυχολόγο M.Sc.- συνεργάτη του Οργανισμού και τον κ. Μιχάλη Ραυτόπουλο για την γραμματειακή υποστήριξη που παρέχει ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το Σεμινάριο. Μίλησε για την διακονία που καλούμαστε όλοι μας να παρέχουμε, ιδίως σε αυτές τις δύσκολές εποχές που ζούμε, πολύ δε περισσότερο οι άνθρωποι της υγείας και της εκπαίδευσης που ασχολούνται και δραστηριοποιούνται στους ευαίσθητους και σημαντικούς χώρους της ειδικής αγωγής. Τόνισε, επίσης, τη σημασία για διαρκή εκπαίδευση και ενημέρωση όλων όσων εργάζονται στον χώρο της ειδικής αγωγής και ζήτησε από τους συμμετέχοντες να παρέχουν απλόχερα τις γνώσεις τους με αγάπη και ζεστασιά προς τον συμπάσχοντα συνάνθρωπό μας και ευχήθηκε καλή ευόδωση του έργου του Σεμιναρίου.

 Το Σεμινάριο παρακολούθησαν εξήντα επιστήμονες ψυχικής υγείας (Παιδοψυχίατροι, Ψυχολόγοι, Λογοπεδικοί, Εργοθεραπευτές, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Δάσκαλοι, Νηπιαγωγοί κ.λ.π.) καθώς και γονείς παιδιών με αυτισμό από όλη την Ελλάδα. Υπεύθυνος οργάνωσης του Σεμιναρίου ήταν ο κ. Βασίλης Σταμάτης, Ψυχολόγος  M.Sc. - Νοσηλευτής, Συνεργάτης και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού " Άγιος Λουκάς Κριμαίας".

Το πρόγραμμα του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου στηρίζεται στην κατανόηση των βασικών διαταραχών, που χαρακτηρίζουν τον αυτισμό και στον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν την προσαρμογή και τη λειτουργικότητα του ατόμου στο κοινωνικό περιβάλλον. Η συνεργασία μεταξύ γονέων και επαγγελματιών υγείας και εκπαίδευσης αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό του προγράμματος.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 26310 24959  ή να ενημερώνεστε από την νέα Ιστοσελίδα του Οργανισμού, στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση http://www.opy-agiosloukaskrimaias.org.gr

 

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στο κέντρο ΓΑΡΔΕΝΙΑ στο Αγρίνιο και ώρα 9.00 μ.μ. ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ν. Αιτ/νίας " Η ΕΛΠΙΔΑ" διοργανώνει βραδιά αλληλεγγύης και αλληλοαποδοχής με θέμα: "Σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ στην Αυτοδιοίκηση - η ψήφος των ευπαθών κοινωνικών ομάδων - μια ευκαιρία για κοινωνική επανένταξη. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο εκδότης της εφημερίδας "ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗ" Β. Μπενέκος. Στο Α΄μέρος θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί και ομιλίες και στο Β΄μέρος θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με τους Βιολάρη και Λίνο Κόκοτο.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...