Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα5067
mod_vvisit_counterΧθές6542
mod_vvisit_counterAll5994787
°F | °C
invalid location provided
ΑΤΖΕΝΤΑ 6.10.2010

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας εξόρμησης του Υπουργείου Πολιτισμού με θέμα : "Περιβάλλον και πολιτισμός 2010. Φωνές νερού μυριάδες", που στόχο έχει να αναδείξει τη σημασία και τις ποικίλες διαστάσεις της αξίας του νερού στη ζωή των ανθρώπων, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, οργανώνει μεγάλο 4ημερο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ στις 7,8,9,10 Οκτωβρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γ.Ε.Α.

Το πρόγραμμα είναι πλούσιο και περιλαμβάνει:

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου

Έκθεση Ζωγραφικής, Φωτογραφίας και αντικειμένων του Λαογραφικού Μουσείου με θέμα: το νερό.

Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου

Επίσημη Έναρξη του Συνεδρίου, με Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα: Documentaire, Μουσική, Τραγούδια, Χορογραφίες, Απαγγελίες με θέμα: το νερό.

Σάββατο, 9 Οκτωβρίου.

Ανακοινώσεις. Θα μιλήσουν ειδικοί Επιστήμονες για το Νερό στην καθημερινότητα, στη Γη, στην Αρχαιότητα, στην Τέχνη (Ζωγραφική, Γλυπτική, Μουσική, Χορό, Λογοτεχνία, Αρχιτεκτονική ) στην Κίνηση και την Τεχνολογία, τη Χριστιανική Θρησκεία, στη Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων και διενέξεις μεταξύ πόλεων και κρατών, την Υδρονομία και Νομοθετική μέριμνα για τη διανομή και χρήση του νερού και για το Υδάτινο Λαϊκό Δίκαιο.

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου Κοινοτικό Πρόγραμμα

Το Συνέδριο είναι ανοιχτό για όλο τον κόσμο.

Λεπτομερές Πρόγραμμα - Πρόσκληση θα δοθεί τις τελευταίες μέρες.

Υ.Γ. Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στην Έκθεση Ζωγραφικής και Φωτογραφίας, με θέμα το Νερό, μπορούν να έρχονται σε επαφή με τον υπεύθυνο της Έκθεσης κ. Αντώνη Ναστούλη, Ζωγράφο-Γλύπτη, διδάσκοντα στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου τηλ. 6947 209455 και στα γραφεία του λαογραφικού μουσείου Αιτωλοακαρνανίας.

 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ"

Σεμινάριο Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, δράση "Συμπράξεις Comenius Regio" με τίτλο: "Έλα και τραγούδα: λαϊκές παραδόσεις", σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το σεμινάριο: "Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική". Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που υπηρετούν και διδάσκουν το μάθημα της Μουσικής σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε ιδιωτικά σχολεία-ωδεία καθώς και σε εκπαιδευτικούς που έχουν ενδιαφέρον στο αντικείμενο της Παραδοσιακής Μουσικής.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝ και η μετακίνηση επιβαρύνει τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Η διάρκειά του είναι 24 ώρες (8 θεματικές ενότητες διάρκειας τριών ωρών η κάθε μία) και θα πραγματοποιείται από τις 4 έως τις 27 Οκτωβρίου 2010, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη (15:30 έως 18:30), στο Μουσικό Σχολείο Πατρών (Πάροδος Εβ 30, Εγλυκάδα). Εισηγητές του σεμιναρίου είναι ο Δημήτρης Γαλάνης (Καθηγητής Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Πατρών, Πρωτοψάλτης, Συγγραφέας, Συνθέτης, Χοράρχης), η Σάνυ Πέττα (Καθηγήτρια Σύνθεσης και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ωδείου Paganini Πατρών), και ο Σέργιος Βούλγαρης (Δάσκαλος και Καθηγητής παραδοσιακών οργάνων Δημοτικού Ωδείου Πατρών). Τη διοργάνωση του σεμιναρίου επιμελήθηκε η Μαίρη Φραγκάκη, Υποδιευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Πατρών. Συντονίστρια του προγράμματος είναι η Σίντυ Τασούλα και τοπικοί εταίροι είναι το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας, το Μουσικό Σχολείο Πάτρας  και το Ωδείο Paganini. Απαραίτητη θεωρείται η δήλωση συμμετοχής και η παρακολούθηση όλων των ενοτήτων του προγράμματος. Πληροφορίες επιπλέον θα βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.comeniusregiopde.gr  

 

Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 12.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου σπιτιού του Συλλόγου " Το Χαμόγελο του Παιδιού" στα Καλύβια. Κατά την διάρκεια των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί και η παράδοση αυτοκινήτων, δωρεά της ΤΕΔΚ Αιτ/νίας, για την εξυπηρέτηση των αναγκών του σπιτιού ενώ παράλληλα θα τιμηθούν  όλοι όσοι συνέβαλαν ουσιαστικά στην δημιουργία ενός ζεστού σπιτιού για τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...