°F | °C
invalid location provided
Ευχές από την Ένωση Συλλόγων Γονέων

και Κηδεμόνων Δημόσιων Σχολείων Δήμου Αγρινίου

Το Δ.Σ. της Ένωσης γονέων και κηδεμόνων δημοσίων  σχολείων  δήμου Αγρινίου με την ευκαιρία του ξεκινήματος της νέας σχολικής χρονιάς εύχεται σε όλους τους μαθητές καλή σχολική χρονιά.  Αισθάνεται την ανάγκη να απευθυνθεί  ιδιαίτερα σsxoleio2τους μαθητές της  Γ' λυκείου και  τους εύχεται δύναμη και κουράγιο στο δύσκολο αγώνα των πανελληνίων εξετάσεων.

Η νέα σχολική χρονιά παρά τις διαβεβαιώσεις και τις εξαγγελίες ξεκινά με σωρεία προβλημάτων που εκτείνονται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και έχει να κάνει τόσο με το έμψυχο υλικό ,καθηγητές όσο και με την υλικοτεχνική υποδομή ,κτίρια ,βιβλία εποπτικά μέσα, ελλείψεις που έχουν σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιεχομένου της εκπαίδευσης αλλά και το χάσιμο χιλιάδων διδακτικών ωρών.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη με κάθε νέα σχολική χρονιά με την περικοπή και αυτών ακόμα των λίγων δαπανών για την παιδεία .

Είναι δε ακόμη πιο  τραγική στα ειδικά σχολεία  όπως είναι τα μουσικά  ,καλλιτεχνικά σχολεία όπου τα τεραστία κενά  γίνεται προσπάθεια να καλυφτούν όπως  όπως   με αναπληρωτές και ωρομίσθιους καθηγητές  που συνήθως φτάνουν μετά τα Χριστούγεννα καλούνται δε να διδάξουν χωρίς  βιβλία και αναλυτικά προγράμματα  μιας και τα 20 χρόνια  που πέρασαν από την ίδρυση τους δεν ήταν φαίνεται  αρκετά για τους υπεύθυνους ώστε να λύσουν τα προβλήματα των διορισμών μόνιμων καθηγητών και της συγγραφής  των βιβλίων.

Αντί για τη λύση όσο το δυνατών  περισσότερων  προβλημάτων  περίσσεψαν οι εξαγγελίες για το νέο  σχολείο  προκειμένου να πειστούν  γονείς και εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν   σ ένα σχολείο που ουσιαστικά δεν ήταν καθόλου νέο  και πολύ περισσότερο σχολείο.

Η κοινωνία έχει πράγματι ανάγκη από ένα νέο σχολείο  που θα διδάσκει θα μορφώνει  σφαιρικά και ολοκληρωμένα τα παιδιά μας  χωρίς φραγμούς και διακρίσεις  χωρίς το άγχος των  εξαντλητικών εξετάσεων και την καλλιέργεια  του κλίματος ανταγωνισμού μεταξύ των μαθητών ,αυτό όμως το νέο σχολείο δεν μπορεί να γίνει  ούτε με απλήρωτους καθηγητές  ούτε με ανύπαρκτα σχολεία και απαρχαιώμενα  βιβλία ούτε με την πλήρη ανυπαρξία  εποπτικών  μέσων .

Το Δ.Σ.της  Ένωσης καλεί  τους γονείς και τους μαθητές  να επαγρυπνούν για ν' αποκρούσουν τις προσπάθειες που γίνονται  προκειμένου να φορτωθούν οι ίδιοι  μεγαλύτερο μέρος  του κόστους για την παιδεία  μέσω του αποκεντρωμένου σχολείου  (σχέδια  Καλλικράτης ).

Να επαγρυπνούν  για να ματαιώσουν τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να μετατραπεί  το σχολείο σε επιχείρηση που αν δεν έχει κέρδη κλείνει.

Έχουμε ανάγκη από νέα σχολεία  έχουμε  ανάγκη από  καλύτερη ενιαία υποχρεωτική Δημόσια και Δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες και σ' αυτή την κατεύθυνση θα αγωνιστούμε.

Αρνούμαστε  να πληρώνουμε για κάτι που ούτως η άλλως έχουμε πληρώσει  μέσω της φορολογίας.  Αρνούμαστε  να είναι τα παιδιά μας  θύματα  στο βωμό του κέρδους  και της ψευτοκατάρτισης  της λειψής μόρφωσης και της γρήγορης εξειδίκευσης.

Αρνούμαστε να δούμε σχολεία να κλείνουν  η να τρέχουν για χορηγούς  με ότι αυτό  συνεπάγεται.

Ζητάμε να αυξάνονται  και όχι να μειώνονται οι δαπάνες για την παιδεία ζητάμε τα χρήματα να δίνονται από το κράτος και μόνο ,κεντρικά και σχεδιασμένα  γιατί δεν θέλουμε σχολεία πολλών ταχυτήτων γιατί θέλουμε  ισες  ευκαιρίες για τα παιδιά μας

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                                       Η γραμματέας

Ταρεκ Αλοπισατ                                 Γεωργια Μυλωνα

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.       

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...