Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα2205
mod_vvisit_counterΧθές6719
mod_vvisit_counterAll5853097
°F | °C
invalid location provided
Με αστυνομική δύναμη ο εσπερινός στη Λευκάδα

λόγω της απομάκρυνσης Ηγούμενου - Αντιδράσεις των πιστών

Σε αργία ενός μήνα από τleykalaα καθήκοντα του ιερέα και μόνιμη παύση από την εξομολόγηση, ανάγκασε ο Μητροπολίτης Λευκάδας Θεόφιλος, τον Ηγούμενο της μονής Φανερωμένης Νικηφόρο, με επιστολή που του απέστειλε την Κυριακή το πρωί. Το γεγονός μαθεύτηκε γρήγορα και πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε στην Φανερωμένη να συμπαρασταθεί στον ηγούμενο Νικηφόρο.

Όπως φαίνεται, για κάποιο χρονικό διάστημα καταβλήθηκαν και από τις δύο πλευρές -Μητρόπολη και Μονή- προσπάθειες να μην δοθεί ένταση σε μια υποβόσκουσα εδώ και πολύ καιρό κόντρα αναμεταξύ τους, η οποία όμως, άγνωστο εν μέρει για πιο λόγο, δείχνει να ξαναφουντώνει.

Προσπάθεια έγινε ώστε να τοποθετηθεί άλλος αρχιμανδρίτης αλλά ο κόσμος που είχε μαζευτεί στην Μονή δεν το επέτρεψε. Ο καθιερωμένος εσπερινός έγινε από το ψαλτήρι -μια και ο ηγούμενος δεν μπορεί να λειτουργήσει λόγω της αργίας του- μαζί με τους άλλους μοναχούς του μοναστηριού.

Ο κόσμος παρέμεινε στην Μονή μέχρι την ώρα που έκλεισαν οι πόρτες με τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας. Η συνέχεια αναμένεται την Τρίτη το πρωί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στον Άγιο Μηνά με κατεύθυνση την Μητρόπολη. Την ίδια στιγμή από την Ιερά Μονή εξεδώθη έκκληση προς αυτοσυγκράτηση.

Ανακοίνωση της Μονής Φανερωμένης:

«Εκ της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος απευθύνεται θερμή έκκλησις προς αυτοσυγκράτησιν των πιστών χριστιανών και αποφυγήν πράξεων ευρισκομένων εκτός των ορίων της ευπρεπείας η και του Νόμου. Ακόμη και όταν αισθανόμαστε την δίκαιη ανάγκη να διαμαρτυρηθούμε, δεν πρέπει να λησμονούμε το πρότυπο της πραότητος το οποίον αποτελεί ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, όστις «λοιδορούμενος ουκ αντελοιδόρει, πάσχων ουκ η πείλει» (Πέτρου Α' 2, 23). Είμεθα βέβαιοι ότι ο Κύριος και η Παναγία Μητέρα του, εις το όνομα της οποίας τιμάται η Ιερά μας Μονή, θα φωτίσει τας διανοίας των αρμοδίων προς άρσιν πάσης γενομένης αδικίας και ανάπαυσιν των καρδιών των πιστών».

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...