Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα37
mod_vvisit_counterΧθές758
mod_vvisit_counterAll7890404
°F | °C
invalid location provided
ΑΤΖΕΝΤΑ 22.9.2010

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Αγρινίου και η Τοπική Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) Αγρινίου,  πραγματοποιούν  θεατρική παράσταση που θα παρουσιάσει το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Πατρών - Αχαΐας

 

«Δον Καμίλο» του Σωτήρη Πατατζή

 

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

και ώρα 19:00 στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γ.Ε.Α.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ.

 

 

Ο Δήμος Ινάχου & το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου στα πλαίσια "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010" θα πραγματοποιούν  εκδηλώσεις από 28 Ιουλίου έως 26 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο ως εξής:

Έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ινάχου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου.

Διάρκεια: έως Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010.

 

Ο Δήμος Αιτωλικού στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Καλοκαίρι 2010" διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις ως εξής:

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου ώρα 5.00 μ.μ.

Ο 4ος αγώνα δρόμου λιμνοθάλασσας Αιτωλικού  και

- Γιορτή ψαριού   

 

Με στόχο να συνεισφέρει στην προβολή της τέχνης και την προώθηση της πολιτιστικής ανάπτυξης της χώρας μας η COSMOTE, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στηρίζει το Μουσείο Κατράκη, ένα μουσείο πρότυπο της χαρακτικής τέχνης στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το Μουσείο "Βάσω Κατράκη" που ξεκίνησε τη λειτουργία του το καλοκαίρι του 2006, στο γραφικό νησάκι του Αιτωλικού, αποτελεί έναν ιδιαίτερο χώρο τέχνης, καθώς φιλοξενεί έργα της διακεκριμένης ελληνίδας ζωγράφου και χαράκτριας. Η Βάσω Κατράκη, μαθήτρια του Κωνσταντίνου Παρθένη και του Γιάννη Κεφαλληνού, και ένα από τα πρωταγωνιστικά πρόσωπα της μοντέρνας τέχνης, κληροδότησε στη γενέτειρά της όλα της τα έργα, τα οποία φιλοξενούνται μόνιμα στη μια αίθουσα του Μουσείου. Η COSMOTE συνεχίζει την προσπάθειά της να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας και ελπίζει φέτος να συρρεύσουν στο Μουσείο φιλότεχνοι από κάθε γωνιά της χώρας.

 

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας εξόρμησης του Υπουργείου Πολιτισμού με θέμα : "Περιβάλλον και πολιτισμός 2010. Φωνές νερού μυριάδες", που στόχο έχει να αναδείξει τη σημασία και τις ποικίλες διαστάσεις της αξίας του νερού στη ζωή των ανθρώπων, από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, οργανώνει μεγάλο 4ημερο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ στις 7,8,9,10 Οκτωβρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γ.Ε.Α.

Το πρόγραμμα είναι πλούσιο και περιλαμβάνει:

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου

Έκθεση Ζωγραφικής, Φωτογραφίας και αντικειμένων του Λαογραφικού Μουσείου με θέμα: το νερό.

Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου

Επίσημη Έναρξη του Συνεδρίου, με Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα: Documentaire, Μουσική, Τραγούδια, Χορογραφίες, Απαγγελίες με θέμα: το νερό.

Σάββατο, 9 Οκτωβρίου.

Ανακοινώσεις. Θα μιλήσουν ειδικοί Επιστήμονες για το Νερό στην καθημερινότητα, στη Γη, στην Αρχαιότητα, στην Τέχνη (Ζωγραφική, Γλυπτική, Μουσική, Χορό, Λογοτεχνία, Αρχιτεκτονική ) στην Κίνηση και την Τεχνολογία, τη Χριστιανική Θρησκεία, στη Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων και διενέξεις μεταξύ πόλεων και κρατών, την Υδρονομία και Νομοθετική μέριμνα για τη διανομή και χρήση του νερού και για το Υδάτινο Λαϊκό Δίκαιο.

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου Κοινοτικό Πρόγραμμα

Το Συνέδριο είναι ανοιχτό για όλο τον κόσμο.

Λεπτομερές Πρόγραμμα - Πρόσκληση θα δοθεί τις τελευταίες μέρες.

Υ.Γ. Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στην Έκθεση Ζωγραφικής και Φωτογραφίας, με θέμα το Νερό, μπορούν να έρχονται σε επαφή με τον υπεύθυνο της Έκθεσης κ. Αντώνη Ναστούλη, Ζωγράφο-Γλύπτη, διδάσκοντα στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου τηλ. 6947 209455 και στα γραφεία του λαογραφικού μουσείου Αιτωλοακαρνανίας.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...