°F | °C
invalid location provided
Τοποθέτηση Διευθυντών Εκπαίδευσης

 Συνέντευξη τύπου χθες στην Πάτρα,  βιογραφικά Σ. Γκοργκόλη και   Ι. Παλαιολόγου.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης των νέων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ύστερα από απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου 3848/2010. Την Τρίτη 17-8-2010, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου από τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Γιώργο Παναγιωτόπουλο, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάστηκαν οι νέοι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Πιο συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τοποθετήθηκαν οι κάτωθι:

  • 1. Γκοργκόλης Συμεών, Διεύθυνση Π/θμιας Εκπ/σης Ν. Αιτωλοακαρνανίας
  • 2. Χονδρογιάννης Βασίλειος, Διεύθυνση Π/θμιας Εκπ/σης Ν. Αχαΐας
  • 3. Βουρλούμη Ζωή, Διεύθυνση Π/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηλείας
  • 4. Παλαιολόγος Ιάκωβος, Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Αιτωλοακαρνανίας
  • 5. Πιερρή Ευγενία, Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Αχαΐας
  • 6. Γερολυμάτου Κωνσταντίνα, Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηλείας

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος ευχήθηκε στους νέους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλή επιτυχία στο έργο τους, ενώ υπογράμμισε πως οι νέοι Διευθυντές είναι ανάγκη να δουλέψουν σκληρά με στόχο την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς καθώς και την αποτελεσματική μετάβαση στο σχολείο του μέλλοντος, μια προσπάθεια που αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Επιπλέον, ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε πως ο νέος νόμος για την αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα της επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης. Ακόμη, σημείωσε ότι η αναβάθμιση του κύρους των Συμβουλίων επιλογής των Διευθυντών με την επιλογή των Προέδρων από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, οι διαδικασίες ανοιχτής γνωστοποίησης της μοριοδότησης των υποψηφίων Διευθυντών με τη διεύρυνση της δυνατότητας ενστάσεων, η αναβαθμισμένη διαδικασία συνέντευξης με την ταυτόχρονη μαγνητοφώνηση και η δυνατότητα δήλωσης δυο Περιφερειακών Διευθύνσεων, είναι μερικά από τα στοιχεία που συνέτειναν σε μια σοβαρή και ολοκληρωμένη διαδικασία αξιοκρατικής επιλογής. Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε: «Οι νέοι Διευθυντές έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης για το υπηρεσιακό καθήκον, έχοντας τις γνώσεις, το κύρος, την επιστημονική κατάρτιση και τη διοικητική εμπειρία, θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις οι οποίες οδηγούν στην ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης».

Σύντομα βιογραφικά σημειώματα των νέων Διευθυντών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης της Αιτωλ/νίας.

Ο Συμεών Γκοργκόλης κατάγεται από τον Δαφνιά Μεσολογγίου και διαμένει στο Αγρίνιο. Είναι Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής και έχει 26 χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας. Εργάστηκε ως δάσκαλος σε Δημοτικά Σχολεία των Νομών Αιτωλοακαρνανίας και Αττικής. Έχει υπηρετήσει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως Σχολικός Σύμβουλος της 9ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας με έδρα τη Βόνιτσα, ως Αναπληρωτής Διευθυντής Διεύθυνσης Π.Ε. Νομού Αιτωλοακαρνανίας, ως Προϊστάμενος του 1ου Γραφείου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κι ως Διευθυντής στο Δημητρούκειο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Μυτιλήνης, της Σχολής Επιμόρφωσης Λειτουργών Δημοτικής Εκπαίδευσης, του Μαρασλείου Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές πραγματοποιήθηκαν στο ΕΑΠ («Σπουδές στην Εκπαίδευση») και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων («Κοινωνική Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική»). Έχει συγγραφικό έργο στα επιστημονικά πεδία της Διοίκησης και της Ειδικής Αγωγής. Ερευνητικές εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά  συνεδρίων.

 

Ο Ιάκωβος Παλαιολόγος γεννήθηκε στην Άνω Σύρο του Νομού Κυκλάδων. Έχει συνολική εκπαιδευτική υπηρεσία 31 έτη και 3 μήνες. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Επιστήμες της Αγωγής, του Παιδαγωγικού Τμήματος Πατρών, Πτυχίου Τμήματος Γαλλικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Αθηνών, Πτυχίου Τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Ιωαννίνων με ειδίκευση στην Παιδαγωγική και διαθέτει Πιστοποιητικό Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης του ΕΑΠ. Έχει ασκήσει καθοδηγητικό έργο και διοικητικά καθήκοντα ως Συντονιστής - Υπεύθυνος ΣΕΠ, Προϊστάμενος Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων, Διευθυντής σχολείου, Προϊστάμενος Γραφείου και Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει υπηρετήσει ως τακτικό και αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΙΠ Αιτωλ/νίας, του ΠΥΣΔΕ Αιτωλ/νίας, του ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Ελλάδας και του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης (ΚΥΣΔΕ). Έχει οργανώσει, εισηγηθεί και παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων, συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων. Έχει επί σειρά ετών συμμετοχή στο Διοικητικό και Εποπτικό Συμβούλιο της Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας. Έχει γράψει άρθρα εκπαιδευτικού περιεχομένου σε περιοδικά και εφημερίδες. Ομιλεί τη γαλλική και την αγγλική γλώσσα.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...