°F | °C
invalid location provided
Κοινωνικά 6α γενέθλια της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου


Ξεκίνημα των «Πυλώνων Αλληλεγγύης»
υπό την προεδρία Κωστή Στεφανόπουλο

Αυτό που δημοσιοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αντιρρίου, την ημέρα των έκτων γενεθλίων της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης», αποτελεί μία πανελλαδική πρωτιάpyl9.

Σαράντα κοινωνικοί φορείς από την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία συσπειρώθηκαν με την παραίνεση και την οργανωτική-υλική υποστήριξη της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., σε μία πλατφόρμα κοινής δράσης υπό την ονομασία Ένωση Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ».

Βάση για την εκκίνηση του εγχειρήματος αυτού, αποτέλεσε η παραδοχή πως η κρίση θα πλήξει πιο καίρια τους ασθενέστερους, δηλαδή όλους αυτούς που υπερασπίζονται ειδικοί θεσμοί και κινήσεις πολιτών της Δυτικής Ελλάδας. Παρά την περίοδο των διακοπών, η αίθουσα γέμισε από εκπροσώπους φορέων υπεράσπισης των ΑΜΕΑ, ευπαθών ομάδων, υποστήριξης ασθενών και εκπαιδευτικών πpyl10ου αγωνίζονται για ίσες ευκαιρίες στην παιδεία ατόμων που η αναπηρία ή οι κοινωνικές συνθήκες ωθούν συνήθως στο περιθώριο.

Στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκαν ο τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος, οι σεβασμιότατοι μητροπολίτες Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος και Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, καθώς και εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.  Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. εκπροσωπήθηκε στο πλέον υψηλό επίπεδο από τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Παπανικόλα. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία και η στήριξη αθλητών με εγνωσμένη κοινωνική ευαισθησία όπως ο δις παραολυμπιονίκης της άρσης βαρών σε πάγκο Νίκος Γκουντάνης, η πρωταθλήτρια Ελλάδας στο άλμα εις ύψος Αντωνία Στεργίου και η εκπρόσωπος της νταμπλούχου Ελλάδας γυναικείας ομάδας χειροσφαίρισης ΑΣΕ ΟΡΜΗ, Νάνσυ Σταθάκη.

Την αγάπη και το σεβασμό όλων των παρισταμένων απέσπασε για μία ακόμη φορά ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος, που εμψύχωσε από το βήμα της εκδήλωσης τους αγωνιστές την κοινωνικής καθημερινότητας και τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία να χτίσουν γέφυρες μεταξύ τους. Έτσι, εντελώς αυθόρμητα, κυκλοφόρησε μέσα στο χώρο η ιδέα να προταθεί στον κ. Στεφανόπουλο η τιμητική προεδρία των Πυλώνων Αλληλεγγύης, η οποία εντέλει διατυπώθηκε από τα χείλη ενός στελέχους του αναπηρικού κινήματος, συναντώντας τόσο το πάγκοινο χειροκρότημα όσο και την αποδοχή του άλλοτε πρώτου πολίτη, που δέχθηκε να γίνει ο «πρώτος πυλώνας αλληλεγγύης».  

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η Συντονιστική Επιτροπή της Ε.Κ.Φ. «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» που αποτελείται από 4 εκπροσώπους φορέων της Αχαϊας, 4 της Αιτωλοακαρνανίας και έναν της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. Ο λόγος δόθηκε ωστόσο σε όλους τους φορείς που θέλησαν να αυτοπαρουσιαστούν και να δηλώσουν την πίστη και την αισιοδοξία τους για το πείραμα των «Πυλώνων». Από τη μεριά του ο εκπρόσωπος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. στη Συντονιστική Επιτροπή, εξέθεσε τα μέσα που η εταιρεία λόγω της κρίσης έχει διαθέσει στην κοινή προσπάθεια και αφορούν πόρους από την παραχώρηση της εμπορικής χρήσης της εικόνας της Ζεύξης Ρίου - Αντιρρίου, εργαλεία επικοινωνίας μεγάλης εμβέλειας και την ευαισθητοποίηση ιδρυμάτων που ανήκουν στους εταίρους της, με στόχο την κοινωνική ένταξη μέσω της εργασίας και της παιδείας. Ανακοίνωσε επίσης ότι η παραχωρησιούχος της Γέφυρας έχει προχωρήσει σημαντικά σε ένα κύκλο διεταιρικών επαφών με μεγάλες επιχειρηματικές δυνάμεις της χώρας, που έχουν δείξει ενδιαφέρον συνεισφοράς στην υπόθεση των Πυλώνων Αλληλεγγύης.

Η δεύτερη ευχάριστη έκπληξη της ημέρας προήλθε από την προσέλευση 3 φορέων pyl11που δεν συμμετείχαν στο ξεκίνημα της προσπάθειας και δήλωσαν την πρόθεσή τους να γίνουν και αυτοί μέλη.

Άμεση προτεραιότητα της νέας πλατφόρμας είναι η ολοκλήρωση - εντός του Σεπτεμβρίου - της καταγραφής των αναγκών όλων των φορέων, ώστε να αξιολογηθούν και να τεθούν σε σειρά κάλυψης, καθώς θα προχωρά εντός του φθινοπώρου η διαδικασία των συμφωνιών στήριξης με τους νέους συμμάχους, που θα τίθενται σταδιακά επισήμως στο πλευρό της ένωσης.

Η επόμενη και μαζικότερη εκδήλωση των Πυλώνων Αλληλεγγύης, για την οποία περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν εν καιρώ, προγραμματίζεται για τις 18 Οκτωβρίου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΟΜΙΛΙΩΝ:
       

PYL1: Κωστής Στεφανόπουλος: «Συγχαίρω την πρωτοβουλία για τη σύσταση της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης» γιατί σήμερα έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ το χτίσιμο γεφυρών μεταξύ μας. Τέτοιες πρωτοβουλιές αναδεικνύουν τη σημασία του εθελοντισμού που είναι απολύτως απαραίτητος στις μέρες μας. Δεν είναι δυνατό να επιβιώσει ο τόπος αν δεν δώσουμε όλοι μία χείρα βοηθείας. Ελπίζω ότι όλοι εδώ θα καταβάλουμε την προσπάθεια που μας αναλογεί»

PYL2: Απόστολος Κατσιφάρας: «Η διέξοδος από τη κρίση είναι εθνική υπόθεση. Αφορά τον καθένα από εμάς. Η σημερινή συγκέντρωση στέλνει ένα μήνυμα από το Αντιρρίο. Ένα σύγχρονο έργο υποδομής στέλνει μήνυμα για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η κοινωνική ευθύνη. Μακάρι αυτό που ξεκινησατε να απλωθεί σε όλη τη χώρα. Συγχαίρω τους κοινωνικούς φορείς, αλλά και τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε - όχι μόνο για τη σημερινή - αλλά για όλες τις πρωτοβουλίες που κατά καιρούς έχει πάρει»

PYL 3: Νίκος Νικολόπουλος: «Όσο και αν αναρωτιέμαι, δεν ξέρω ποια αξία μπορεί να έχει η πολιτική δραστηριότητα, αν δεν έχει ως επίκεντρο τη στήριξη του αδυνάτου. Σήμερα βρίσκομαι συνειδητά εδώ, γιατί με ξάφνιασε αφάνταστα η πρωτοβουλία της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. που στοχεύει στο να "εμψυχωθούν οι εμψυχωτές".

PYL 4: Παναγιώτης Παπανικόλας: «Ευχαριστούμε τους κοινωνικούς φορείς της Αχαϊας και της Αιτωλοακαρνανίας για την ειλικρινή ειλικρινή σχέση χρόνων, που μέχρι τώρα μας ενώνει. Είναι αυτή που μας επιτρέπει σήμερα να απαντούμε στην λαϊκή παραίνεση «δείξε μου το φίλο σου» χωρίς κανένα δισταγμό. Τους τιμούμε γιατί δεν υπήρξαν ποτέ άνθρωποι των λόγων, αλλά των έργων.
Στο μέσον μιας κοινής γνώμης που έμαθε να ανέχεται αυτούς που έχουν απλοϊκές λύσεις για σύνθετα προβλήματα, χωρίς ποτέ να εγκαταλείπουν την καρέκλα του «καφενείου» τους για να περάσουν σε πράξεις, αυτούς που μεμψιμοιρούν και αποκλείουν το ξημέρωμα μίας άσπρης μέρας, κάποιοι πολίτες σηκώνουν την κοινωνία στις πλάτες τους, παραδίδοντας καθημερινά μαθήματα πολιτικής αγωγής, επιτέλεσης χρέους και ανάληψης ευθύνης. Εμείς οι άνθρωποι της Γέφυρας, σε αυτούς τους τελευταίους, που αποτελούν τους έμψυχους πυλώνες της κοινωνίας, επιθυμούμε να καταθέτουμε τακτικό απολογισμό και να προσφέρουμε στήριξη»

PYL5: Νίκος Γκουντάνης, Νάνσυ Σταθάκη, Αντωνία Στεργίου: Πρωταθλητές στα σπορ και την κοινωνική συνείδηση, ήλθαν να στηρίξουν τη συλλογική προσπάθεια. Τα μπλουζάκια των «Πυλώνων Αλληλεγγύης» που φορούν οι εκπρόσωποι του αθλητικού κόσμου, διατίθενται από το Εκθεσιακό Κέντρο της Γέφυρας στιο Αντίρριο. Τα κέρδη από την πώλησή τους ενισχύει τη νέα κοινωνική πλατφόρμα.
 

PYL6: Ο εκπρόσωπος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. στη Συντονιστική Επιτροπή των Πυλώνων Αλληλεγγύης, κ. Γιάννης Φρέρης, αναφέρεται στα μέσα που θέτει η εταιρεία στη διάθεση της ένωσης, επιδεικνύοντας  χαρακτηριστικά την επανέκδοση της εφημερίδας «ΖΕΥΞΗ» που διατίθεται δωρεάν σε 70.000 φύλλα κάθε τρίμηνο.

PYL7: Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος, έχει μόλις αποδεχθεί την τιμητική προεδρία των «Πυλώνων Αλληγλεγγύης» και δέχεται τα συγχαρητήρια της Συντονιστικής τους Επιτροπής.

PYL8: Από τα χείλη του Θεόδωρου Μαδιά, γνωστού στελέχους του περιφερειακού αναπηρικού κινήματος ακούστηκε η πρόταση της ανάληψης από τον κ. Κωστή Στεφανόπουλο της προεδρίας της ένωσης κοινωνικών φορέων που έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από τους παριστάμενους και αποδοχής από την πλευρά του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας.

PYL9: Η Συντονιστική Επιτροπή της Ένωσης Κοινωνικών Φορέων «Πυλώνες Αλληλεγγύης»

PYL10: Από αριστερά: Η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αντιρρίου κ. Δώρα Ταμπάκη, το μέλος του Δ.Σ. της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Νίκος Χαρικιόπουλος, ο Αντινομάρχης Αχαϊας κ. Θανάσης Πετρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Παναγιώτης Παπανικόλας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Κοσμάς και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

PYL11: Αναμνηστική φωτογραφία των έμψυχων πυλώνων με φόντο τους πυλώνες της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» την ημέρα των έκτων γενεθλίων της.
PYL12: Χαρακτηριστική η παρουσία του αναπηρικού κόσμου στην εκδήλωση.

PYL13 - PYL14: «12.8.2004-12.8.2010 / 6 ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΦΥΡΑ - ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», εύγλωττα τα μηνύματα στους ηλεκτρονικούς πίνακες της Γέφυρας.

PYL15: Ο λογότυπος των «Πυλώνων Αλληλεγγύης»

PYL16: Ο κατάλογος των φορέων-μελών.

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...