Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα293
mod_vvisit_counterΧθές369
mod_vvisit_counterAll8125007
°F | °C
invalid location provided
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ

Σε αυτή τη στήλη θα προσπαθήσουμε  να προσεγγίσουμε διάφορα θέματα που αφορούν τα παιδιά. Θα παρουσιάζουμε παιδαγωγικά θάματα, κατασκευές, παραμύθια κ.α. Ο κόσμος των παιδιών είναι όμορφος, μαγικές οι διαδρομές του... και είναι απαραίτητο να είμαστε συνοδοιπόροι και συνταξιδιώτες τους!!

Κατασκευή  «το ψαράκι»

Υλικά:  χαρτόκουτα

                Χαρτόνι τύπου κανσον

                Αλουμινόχαρτο, γκοφρέ, γλασέ

                Ψαλίδι, μολύβι, μαρκαδόροι, τέμπερες

Σχεδιάζουμε ένα ψάρι στη μια πλευρά της  χαρτόκουτας  και  το κόβουμε γύρω γύρω. Όταν το κόψουμε το χρησιμοποιούμε σαν πατρον και κόβουμε άλλα 2 ψαράκια από κανσον. Αυτά τα κολλάμε στις δυο πλευρές του πρώτου ψαριού. Σχεδιάζουμε το κεφάλι του, του φτιάχνουμε μάτια και στόμα. Στη συνέχεια στολίζουμε το σώμα του όπως θέλουμε. Κόβουμε κομματάκια γλασέ, τσαλακώνουμε γκοφρέ, βάζουμε αλουμινόχαρτο. Τα κολλάμε όπως μας αρέσει! Βάφουμε ότι χρειαστεί με τέμπερες και μαρκαδόρους.  Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουμπιά, κορδέλες, κομμάτια από παλιά υφάσματα και ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε! Όταν ολοκληρώσουμε το ψάρι μας μπορούμε να του κάνουμε μια τρύπα, να του περάσουμε κλωστή και να το κρεμάσουμε στο δωμάτιό μας!

Αν θέλουμε να προχωρήσουμε λίγο την εργασία μας μπορούμε να κάνουμε το εξής:   Παίρνουμε χαρτί του μέτρου και το βάφουμε με τέμπερες σε αποχρώσεις του μπλε για να δημιουργήσουμε μια θάλασσα! Φτιάχνουμε και άλλα ψάρια όπως παραπάνω χωρίς όμως να τα στολίσουμε και από τις 2 πλευρές (μόνο από τη μια) έτσι ώστε να τα κολλήσουμε πάνω στη θάλασσα που φτιάξαμε. Μπορούμε επίσης με τον ίδιο τρόπο να φτιάξουμε κοχύλια, ιππόκαμπους, φύκια κ.α. Δημιουργήσαμε λοιπόν ένα ανάγλυφο κολλάζ!

Για να ξεκινήσουμε αυτή την εργασία μπορούμε να κάνουμε την εξής ερώτηση στα παιδιά: «Τι μπορώ να δω στο βυθό της θάλασσας; Φορέστε τις μάσκες σας και βουτήξτε!!»

Για να πετύχει μια εργασία κ να βγει ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα αφήνουμε τα παιδιά να δημιουργήσουν ελεύθερα χωρίς όρια κ περιορισμούς!!Άλλωστε ποιος μπορεί να χαρακτηρίσει άσχημο ένα παιδικό έργο;;! ΚΑΝΕΙΣ!!!!   

              ΧΡΥ.ΜΠΕΝ.

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...