Μετρητής

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα374
mod_vvisit_counterΧθές433
mod_vvisit_counterAll8058854
°F | °C
invalid location provided
ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

 

Ανακοίνωση - ευχαριστήριο  από το «Χαμόγελο του παιδιού» για το κτίριο που θα φιλοξενήσει παιδιά σε κίνδυνο, στα Καλύβια του δήμου Αγρινίου.

Ένα ολόκληρο κίνημα φορέων και ιδιωτών ανταποκρίθηκε και βοήθησε στην ολοκλήρωση του έργου.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα 15 χρόνια ενεργητικής παρουσίας του και στην προστασία παιδιών θυμάτων παιδικής κακοποίησης - παραμέλησης έχει αντιμετωπίσει χιλιάδες προβλήματα παιδιών που ζήτησαν την βοήθεια του και ήxamogeloρθε αντιμέτωπο με δύσκολες προκλήσεις τις οποίες έμαθε να αντιμετωπίζει με τα εργαλεία που διαθέτει αλλά και με τη περισσή αγάπη των ανθρώπων που το στηρίζουν.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη τις πολλαπλές  καθημερινές ανάγκες που προκύπτουν από τα αιτήματα για την φιλοξενία παιδιών σε κίνδυνο, κατά το έτος 2009 και με την πολύτιμη υποστήριξη  του Δήμου Αγρινίου και των Δημοτικών Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών ξεκίνησε ένα μεγάλο βήμα για την δημιουργία ενός ακόμα σπιτιού φιλοξενίας παιδιών σε κίνδυνο που η λειτουργία του θα συμβάλει καθοριστικά στην άμεση αντιμετώπιση περιστατικών παιδιών σε κίνδυνο από την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας άλλα και της υπόλοιπης Ελλάδας. Το σπίτι αυτό θα αποτελέσει δε , το πρώτο σπίτι φιλοξενίας παιδιών σε κίνδυνο σε όλη την Αιτωλοακαρνανία δεδομένου ότι δεν υπάρχει άλλη αντίστοιχη κρατική ή ιδιωτική δομή.

 Συγκεκριμένα , την 1η Ιουνίου 2009 υπογράφτηκε ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των Δημοτικών  Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Αγρινίου και του οργανισμού μας  με αντικείμενο την παραχώρηση του Παιδικού Σταθμού στην περιοχή Καλυβιών του Δήμου Αγρινίου. για την λειτουργία σπιτιού  φιλοξενίας παιδιών σε κίνδυνο.

 Το εν λόγω σπίτι θα αποτελέσει καταφύγιο για παιδιά θύματα κακοποίησης - παραμέλησης , για παιδιά που βιώνουν την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της οικογένειας τους, για παιδιά που έχουν το δικαίωμα να ατενίσουν το μέλλον τους με αισιοδοξία.

 Στον χώρο θα παρέχεται φιλοξενία σε 20 - 25 περίπου παιδιά που το οικογενειακό τους περιβάλλον κρίθηκε ακατάλληλο από τις αρμόδιες αρχές και όλα  τα παιδιά θα φιλοξενούνται  κατόπιν εισαγγελικής εντολής . Κοντά στα παιδιά σε εικοσιτετράωρη βάση θα βρίσκονται παιδαγωγοί οι οποίοι θα  έχουν την ευθύνη  της καθημερινής τους φροντίδας.  Άνθρωποι που με  αγάπη και ευαισθησία για τα παιδιά, με διάθεση προσφοράς, και αίσθημα ευθύνης θα φροντίζουν τα παιδιά θα τα  στηρίζουν  και θα  προσπαθούν με διακριτικότητα και σεβασμό στην ξεχωριστή προσωπικότητα του κάθε παιδιού να τους δείξουν  το δρόμο για να μπορέσουν να ζήσουν μια υγιή  κα ισορροπημένη ζωή. Στο δύσκολο έργο τους θα έχουν τη στήριξη κοινωνικού λειτουργού και ψυχολόγου.

Η  ανακατασκευή του συγκεκριμένου χώρου, ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2009 και για την ολοκλήρωση του εργάστηκαν και  εργάζονται πυρετωδώς πολλοί νέοι φίλοι, εθελοντές και χορηγοί με στόχο να δημιουργήσουν ένα πραγματικό σπιτικό για τα παιδιά  που θα βρουν καταφύγιο εκεί.

Με δεδομένο ότι η κινητήρια δύναμη για κάθε σπίτι φιλοξενίας του συλλόγου είναι οι εθελοντές κάθε ηλικίας και οι χορηγοί  οι οποίοι συμμετέχουν στις διαδικασίες του σπιτιού ανάλογα με την ειδικότητά τους και τη διάθεση προσφοράς τους, « Το Χαμόγελο του παιδιού» θέλει να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που αγκάλιασαν και αγκαλιάζουν αυτή την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στην περιοχή του Αγρινίου. 

Ευχαριστούμε λοιπόν τον Δήμο Αγρινίου, τον Δήμαρχο κ. Μοσχολίο Παύλο και την Αντιδήμαρχο κ. Σερπάνου Μαργαρίτα για την πολύ σημαντική αυτή πρωτοβουλία τους για την παραχώρηση του χώρου. Επίσης, τον κ. Πολιτικό μηχανικό του Δήμου κ. Παπαβασίλειου Άρη και τον Ηλετρολόγο - Μηχανολόγο του Δήμου κ. Σερπάνο Νίκο για την πολύτιμη συμβολή τους στην ανακατασκεύη του χώρου,   την ΤΕΔΚ  Αιτωλοακαρνανίας και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Κοιμίση Απόστολο και τον αντιπρόεδρο κ. Γαλάνη Νικόλαο για την δωρεάν παραχώρηση οχήματος,  την εταιρεία KNAUF Γυψοποιία ΑΒΕΕ για την δωρεάν παραχώρηση ειδών γυψοποιίας  και τους κυρίους Μεράντζα Ανδρέα , Κουτρουμπά Ηλία, Καψογιώργο Χρήστο, Πίντα Ευστάθιο, Τίγγα Χρήστο για την δωρεάν τοποθέτηση τους , τον Συνεταιρισμό Υδραυλικών «ΥΔΡΩ» για την χορηγία ειδών υγιεινής και υδραυλικού υλικού και τον κ. Πετρόπουλο Κώστα για τις δωρεάν υδραυλικές εργασίες, το κατάστημα ειδών υγιεινής «ΧΟΛΗΣ - ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε» για την δωρεάν παραχώρηση πλακιδίων μπάνιου, το κατάστημα υδραυλικών ειδών «ΣΑΡΑΓΚΑΝΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»για την δωρεάν παραχώρηση υδραυλικών ειδών, την εταιρεία «ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ ΟΒΕΕ» για την δωρεάν παραχώρηση των εσωτερικών θυρών του σπιτιού, την εταιρεία οικοδομικών υλικών  «ΜΑΚΡΥΠΟΎΛΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ» για την δωρεάν παραχώρηση οικοδομικών υλικών και τον κ. Μακρυπούλια Μιχάλη για την δωρεάν παροχή εργασιών και την πολύτιμη συμβολή του στην αναδιαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του σπιτιού , την εταιρεία οικοδομικών υλικών «ΜΠΙΜΠΑΣ» για την παροχή δωρεάν οικοδομικών υλικών, την κυρία Βλαχοπούλου Πόπη για την δωρεάν διάθεση χρωμάτων, την μεταφορική εταιρεία  «ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ Α.Ε» για την δωρεάν μεταφορά υλικών, το κατάστημα ηλεκτρολογικών ειδών Τάσου ΠΑΝΤΟΥΛΑ για την δωρεάν διάθεση ηλεκτρολογικού υλικού, τον κύριο Κουλοκούρα Σπύρο για την δωρεάν τοποθέτηση των ειδών πυρανίχνευσης και συναγερμού, το κατάστημα επίπλων «Σ. ΔΙΠΛΑΣ» για την δωρεάν παραχώρηση του σαλονιού, την κυρία Καμαριάρη Χριστίνα - Αρχιτέκτωνα για την πολύτιμη βοήθεια της στην διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου, το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών EXPERT Αγρινίου για την διάθεση ηλεκτρικού είδους , την Βιοτεχνία επαγγελματικού εξοπλισμού «ΦΩΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» για την δωρεάν διάθεση οικιακού εξοπλισμού την Ελληνική Βιομηχανία Πλαστικών «ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ» για την διάθεση ειδών , την Βιομηχανική εταιρεία ΝΕΧΑΝS ΗELLAS για την διάθεση ειδών της, την εταιρεία ειδών πυρανίχνευσης «OLYMPIA ELECTRONICS» , την εταιρεία ΑVELON, την εταιρεία ΖΑΜΠA Α.Ε για την παραχώρηση κλιματιστικών .

Επιπλέον ευχαριστούμε θερμά για την οικονομική υποστήριξη της ανακατασκευής και του εξοπλισμού του σπιτιού, την Βιομηχανία ρυζιού «AGRINO», την εταιρεία «ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε» , τον σύλλογο ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΆΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, την σχολή χορού DANCE ACADEMY, τους φαρμακευτικούς αντιπροσώπους Αιτωλοακαρνανίας  της ΕLPEN ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, το 9Ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου, υπό την διεύθυνση της Νηπειαγωγού Χεινωπορου Μαρίας, το 4ο Λύκειο Αγρινίου με πρωτοβουλία της καθηγήτριας κας Ευτυχίας Καρίμπα, τον εργολάβο οικοδομών κ. Κουτσουπιά Δημήτρη, την μικρή Νεφέλη Κορδάτου, τον κο Βασίλη Ρήγα, συνταξιούχο έμπορο, τον Εμπορικό Σύλλογο Συνταξιούχων, τις «Κομμώσεις Bill», την κα Γιάννα Καρακώστα, τον γιατρό Τσαμάκη Κωνσταντίνο του Παναγιώτη.

Το σπίτι την δεδομένη χρονική στιγμή ολοκληρώνει τις εργασίες ανακατασκευής του και πρόκειται άμεσα να προχωρήσει στον εξοπλισμό του (κουκέτες , γραφεία, ηλεκτρικά έιδη κ.α), προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να είναι έτοιμο να δεχθεί παιδιά . Επιθυμία του συλλόγου και όλων όσων συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια είναι η άμεση λειτουργία του. Μια λειτουργία που απαιτεί την κάλυψη τόσο των υλικών αναγκών των παιδιών , των λειτουργικών αναγκών του σπιτιού, αλλά και των οικονομικών αναγκών για το κατάλληλο έμψυχο δυναμικό που θα στηρίξει την λειτουργία του, οικονομικές ανάγκες οι οποίες φτάνουν στις 225.000 ευρώ/ έτος για τα 16 άτομα (παιδαγωγοί-παιδοκόμοι, κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος, οδηγός, προσωπικό καθαριότητας, μαγείρισσα) τα οποία είναι τα απαραίτητα για την στελέχωση του σπιτιού.

Προκειμένου λοιπόν να ανοίξει άμεσα τις πόρτες του το νέο σπίτι μας και δεδομένου ότι τα  έσοδα του Οργανισμού μας  προέρχονται από συνδρομές και δωρεές φίλων, χορηγίες και έσοδα από διάφορες εκδηλώσεις θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι η  ενεργή συμμετοχή και υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας θα συμβάλει στην άμεση ολοκλήρωση και λειτουργία του χώρου διότι όπως έγραψε και ο μικρός ιδρυτής μας, Ανδρέας Γιαννόπουλος «μόνο αν ενωθούμε όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.....»να καταφέρουμε να προσφέρουμε σε 20-25 παιδιά που ζουν κάτω από συνθήκες ψυχικής και σωματικής στέρησης το περιβάλλον και την φροντίδα που δικαιούνται .

 

 

Εορτολόγιο

Δημοσκόπηση

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕ ΤΡΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ:
 

Login...